sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Yrittäjä tarvitsee hyvän terveyden ja stressin sietokyvyn

Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaiset ry.juhli 30-vuotista taivaltaan perjantaina 20.5. Oli todella kiva tavata ystäviä joista suurimman osan olen tuntenut tämän kolmekymmentävuotta. Tietysti oli paljon uusia ja nuoria jäseniä ja heitä tarvitaan, että toiminta pysyy tuoreena ja virkeänä. Olin itse 25-vuotias aloittaessani yrittäjäneisten puheenjohtaja vuonna 1987 ja aivan tietämätön ja kokematon. Intoa minulla kuitenkin oli ja energiaa tehdä ja oppia tehtävään liittyviä asioita.

Olin todella ilahtunut, kun sain tytöiltä kauniit kiitokset kukkakimpun kera ja elegantit korvakorut yrittäjänaisten logon mukaan tehtynä. Yrittäjänaisten logossa on tavallaan kuvattu siemen, tai sipuli josta nousee liekki. Tiukasti jalat maassa, mutta luovuuden ja energisyyden liekki lepattaa. Itselleni tämä naisporukka on ystäväryhmä jotka puhuvat samaa kieltä, kuin minäkin. Ei kukaan muu, kuin yrittäjä voi ymmärtää toisen yrittäjän työtä ja elämää. Tiedän ettei tuossa naisporukassa ollut montaakaan, joka tällä hetkellä on tyytyväinen työtilanteeseensa. Itse olen siinä onnellisessa asemassa, että meillä on asiakas määrä hyvä ja koko ajan kasvamassa. Tosin teen sen eteen töitä tosi paljon. Työviikkoni on vähintään viisikymmentätuntinen ja ideointia ja kirjoittamistyötä teen työajan lisäksi paljon myös kotona. En mitenkään valita tätä, vaan se on yrittäjän elämäntapa.

Niiden jotka haluavat päästä elämässä helpolla ei kannata ryhtyä yrittäjiksi. Erittäin harva yrittäjä selviää kahdeksan tunnin työpäivällä. Tämä vaatii myös hyvää terveyttä ja kykyä sietää paineita ja vastoinkäymisiä. En ole koskaan ollut sairauslomalla flunssan takia ja työntekijäni Mari ei ole ollut päivääkään sairauslomalla lähes kahdenkymmenen työvuotensa aikana. Marihan oli myös mukanani noissa juhlissa ja hänkin on porukalle hyvin tuttu, koska on niin kauan tavannut näitä ihmisiä minun mukanani. Mari on myös ystävystynyt minun parhaiden ystävien kanssa ja hän jäikin heidän kanssaan vielä juhlimaan, kun minä lähdin jo kotiin.

Tämä energisyys ja uudistuminen jäi eniten mieleeni juhlaillasta. Hämeenlinnan keskusta on tyhjenemässä ja kaikki liikkeet laittaa ovet kiinni kello viisi. Omistajat tekevät työtä yksinään ja ovat ilmeisen väsähtäneitä. Työpäivää pidetään mahdollisimman lyhyenä, koska joudutaan tekemään kuusipäiväistä työviikkoa. Toisaalta ymmärrän tämän, koska yli viisikymppisenä kaipaa lepoakin enemmän, tai ainakin hyvän rentoutumiskonstin.  Valitettavasti tämä energittömyys ja kyllästyminen näkyy näistäkin naisista. Tämä on juuri se asia mitä näissä kirjoituksissani olen yrittänyt tuoda esiin. Itsestään pitää huolehtia sen verran hyvin ettei väsähtäneisyys näy päällepäin. Se koskee aivan kaikkea työelämää, jos ulkonäkö ei ole tiptop tilallesi helposti tulee joku toinen. Siksi kannattaa käydä kosmetologilla 6-8-viikon välein ja hankkia hyvälaatuisia meikkejä ja hoitotuotteitta. Pukeutumisen pitää seurata ajan henkeä ja ulkonäön pitäisi kieliä hyväntuulisuudesta ja innostumisesta eikä väsymyksestä ja periksi antamisesta.

P.S Muistakaa, että tänään on Multivitamin Thermofoliant viimeistä päivää tarjouksessa! Tätä kuorintaa ihosi kaipaa ainakin kesällä. Vaikutusaika  on 1-3 minuuttia, joten tämän helpompaa tehokuorintaa ei ole olemassakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti