keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Meikkivälineissä hygieenisyys on tärkeää

Blogikommenteissa nousi esiin taas hygieenisyys meikien käytössä. Se on niin tärkeä asia ettei siitä koskaan puhuta liikaa. Itseäni pysäytti tuo toimittaja Kimmo Oksasen kirja Kasvoton mies. Hän sai atooppiseen ihoonsa niin pahan herpes infektion, että meinasi kuolla siihen. Hänen kasvonsa epämuodostuivat lukuisista leikkauksista ja pahoista märkivistä tulehduksista. Eräs oma asiakkaani on myös kuollut tähän huuliherpekseen vuosi sitten. Se on äärimmäisen harvinaista, mutta kertoo siitä miten vaikea viiruksia on tappaa.

Missään tapauksessa ei tavaratalojen meikkihyllyillä saa huulipunaa kokeilla suoraan huulille. Se pitää kokeilla käden selkään, tai sormen päähän. Huulille laitettuna voi altistua, vaikka hiv:ville. Tiedän ettei huulipunaväri näytä todelliselta käden selässä, mutta sormen pää on aika lähellä huulten väriä. Huulipunakokeiluja olisi parempi tehdä palvelupaikassa, jossa on puhtaat siveltimet ja topsypuikot. Kajalkynien kanssa on sama ongelma. Niitä käytetään ripsien sisäpuolelle lähes silmään kiinni. Siihenkin kohtaan pöpöt siirtyy pehmeän kajalkynän mukana paikasta toiseen. Varokaa itse näitä huulipuna ja kajal kokeiluja ja kertokaa niistä lähipiirin nuorisollekin. Teinitytöistä on mukavaa vaihdella huulikiiltoja keskenään, mutta sitä ei saisi tehdä. Yskänrokko eli huuliherpes on varsin ikävä kaveri ja se pesii lopuksi ikää ihmisen elimistöön, kun tartunnan kerran saa.

Ripsiväri on huulipunan lisäksi pahin elatusalusta bakteereille. Ylipäätänsä pidän meikkejä helpommin epähygienisenä, kuin hoitotuotteita. Roll on ripsivärin sisään menee aina ihmisen ripsistä ja silmästä pöpöjä, jotka elelevät mukavasti lämpimässä, pehmeässä värimassassa. Monet yrittävät vielä pidentää ripsivärin ikää kastelemalla roll on harjaa vedessä, tai karmeimmassa tapauksessa sylkäisee siihen. Sitten nämä pöpöt vuorostaan elättävät itseään tuossa ripsiväripötkössä ja olen aika varma, että mittauksissa sieltä löytyisi vaikka mitä. Silmätulehdus on erittäin helposti tarttuva ja jos silmätulehduksen aikana on ripsiväriä käyttänyt, se pitää heittää pois.

Järjestämme toukokuun aikana ripsivärin vaihtoviikon ja yritämme saada siihen jotain tarpeellista kaupan päälle. YoungBloodin ripsiväri on ammattilaisten keskuudessa suosituin ripsiväri ja itse emme Marin kanssa ole muuta käyttäneetkään moneen vuoteen. Seuratkaa siis blogia!


1 kommentti:

  1. Nyt lupailin liian aikaisin tuota ripsivärin vaihtoviikkoa. Valitettavasti YB:n maahantuojalla Carpelan Cosmeticilla on ripsivärit loppu ja kestää parisen viikkoa saada niitä lisää ja meille asti myyntiin. Kuitenkin tuo ripsivärin vaihtoviikko järjestetään, mutta se voi mennä toukokuun loppupuolelle.

    Inkeri

    VastaaPoista