tiistai 1. marraskuuta 2016

Kun jostain hieroo niin vatsa vastaa

Otsikko on vanha sananlasku jossa on vinhaperä edelleenkin. Sananlasku tarkoittaa sitä, että kun ihmistä hieroo mistä kohtaa hyvänsä alkaa suolistossa olemaan liikettä ja vatsa voi murahdella. Monelle asiakkaalle se on ihmettelyn aihe, tai se saattaa nolostuttaakin.

Vatsan murina ja ääntely on hyvin tyypillistä kasvohoidossa ja se on oikeastaan ihan hyvä merkki. Varsinkin uusi asiakas kiusaantuu helposti siitä ja alkaa ihmettelemään miksi hänen vatsansa ääntelee. Jotkut pyytelevät anteeksi ja selittävät etteivät he ole nälkäisiä. Tietysti jo hoitohuoneen hiljaisuudessa alkaa enemmän kiinnittämään huomiota ylimääräisiin ääniin. Toisille jo pelkkä selällään olo pitkään saa aikaan suoliston ääntelyä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun kasvohieronta on puolessa välissä alkaa aineenvaihdunnan vilkastuminen kiihdyttämään myös suoliston toimintaa. Tämä kertoo siitä miten kokonaisvaltainen vaikutus kasvohieronnalla ja varsinkin Nanolift kasvohoidolla on. Siitä todisteena on hoidon aiheuttama pissahätä ja toinen on tämä suoliston liike. Yleensä tuo suoliston liike rauhoittuu hoidon loppua kohti ja vatsakin hiljenee.

Tietysti vatsan murina voi kuulua myös minun vatsastani. Asiakkaan päälaki on melkein kiinni vatsassani ja takuulla kaikki äänet kuuluu asiakkaan korviin. Siihen murinaan on ihan tavanomaiset syyt. Voi ihan oikeasti olla nälkäinen ellen ole ehtinyt syömään. Harvoin ehdin syömään aamupalan jälkeen mitään ennen iltapäivää. Toisaalta taas juuri ruokailun jälkeen vatsa voi äännellä. Näille vatsan ääntelyille ei kukaan voi mitään kuuluu ne sitten minun, tai asiakkaan vatsasta. Asiakkaiden on kuitenkin hyvä tietää, että se on aivan normaali reaktio.


3 kommenttia:

 1. Vihdoinkin joku kertoo syyn siihen miksi aina kasvohoidossa mahani elämöi tuhatta ja sataa. Pyytelen aina anteeksi kosmetologilta, kun olen niin äänekäs. Olen ollut vuosien varrella monilla kosmetologeilla eikä kukaan ole antanut selitystä miten se liittyy kasvohoitoon. Olen nolona ajatellut, että kai mulla on korvien välissä vikaa, kun aina just kasvohoidossa maha keksii mölytä.

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Voikos tuota kasvonpesuöljyä käyttää myös tarvittaessa ruoanlaitossa?

  Terveisin Martta I

  VastaaPoista
 3. Voithan sitäkin kokeilla, jos haluat eksoottisen makuelämyksen. En kuitenkaan yhtään ymmärrä miksi ihonhoitotuotteet ja syötävät sekoitetaan. Oliiviöljy on ruokaöljyä eikä ole järkevää käyttää sitä iholle. Precleanse on ihonhoitotuote eikä sitä kannata käyttää ruuanlaittoon.
  Ilmeisesti tämä oli kuitenkin huono vitsi? En vaan suhtaudu ollenkaan myönteisesti, jos ammattitaitoisesta työstäni, tai työntekijäni Marin työstä vitsaillaan.

  Inkeri

  VastaaPoista