keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Trump tuo paljon epävarmuutta tulevaisuuteen

Viimeisen viikon olen keskustellut lähes joka asiakkaan kanssa uudesta USA:n presidentistä. Kaikki kertovat kokevansa hiukan pelokkuutta mitä Trump neljässä vuodessa ehtii tehdä. Monella on mielessä Trumpin möläytykset natosta ja hänen suhde Putiniin ja Venäjään luo myös epävarmuutta. Kirjoitinkin jo omia spekulointejani heti valinnan jälkeen, mutta nyt olen ehtinyt pohtia asiaa jo useammalta kannalta.

Eniten minulle tuo mietittävää se, että Dermalogica ja Youngblood ovat amerikkalaisia tuotteita. Olen jo kerran yrittäjäurallani kokenut amerikkalaisten tuotteiden boikotin. Se tapahtui 1980-luvulla, kun itse en vielä käyttänyt amerikkalaisia tuotteita. Muistaakseni kyse oli silloin jostain ympäristöasioista, kun silloiset Suomen ympäristöjärjestöt kehoittivat boikotoimaan amerikkalaisia tuotteita. Ainakin Coca-Colaa boikotoitiin, mutta muutenhan Suomessa oli silloin aika vähän amerikkalaisia tuotteita. Mieleeni tulee tapahtuma kosmetologien luentopäivistä, kun ne olivat Helsingissä hotelli Hesperiassa. Hotellin pihassa oli mielenosoitus, koska myyntinäyttelyssä oli amerikkalaisia sarjoja. Niitä myyneet maahantuojat hipsivät takaoven kautta pois ja tilanne oli jotenkin pelottava. Siksi se varmaan jäi hyvin mieleenikin.

Nämä talousboikotit ovat ainoita rauhanomaisia keinoja painostaa valtioita. Nytkin voi tuollainen tilanne syntyä jostain Trumpin tekemästä asiasta. Nythän tuo Pariisin ilmastosopimus on Trumpin mielivallan kohteena ja ellei hän sitä noudata voi Euroopan ympäristöaktivistit kehottaa boikottiin. Se olisi meille hyvin ikävä tilanne, koska ensinhän boikotti rankaisee meitä ja sitten vasta Amerikkaa. Jos kyse olisi isosta ja vakavasta asiasta tiedän haluavani osallistua boikottiin. Moraalini ei antaisi periksi myydä amerikkalaisia tuotteita, jos tarkoitus olisi saada vaikutusta Amerikan tekemisiin. Tiedän myös, että moni asiakkaani on hyvin kantaa ottava ja ajatteleva ihminen ja heillekin tulisi ristiriitta valitakko loistava ihonhoitotuote, vai moraalinen päätös. Tietysti toivon ettei tällaista tilannetta tule ja sellaista ei ole nyt näkyvissä. Olen vain jo niin kokenut yrittäjä, että osaan jo ennakoida kaiken mahdollisen. Tuossa boikottitilanteessa olisi vaan pakko löytää eurooppalainen sarja, joka edes jollain tavoin korvaisi Dermalogican. Tiedossani ei sellaista ole, koska Dermalogica on laadultaan täysin ylivoimainen. Kuitenkin tiedän, että siitäkin tilanteesta selviäisin hyvin. Pitkä kokemus opettaa varautumaan aivan kaikkeen, koska yrityksen talouteen vaikuttavia asioita tulee vähän väliä.

Luotan kuitenkin siihen, että Trumpin ympärillä on viisaita asiantuntijoita ja virkamiehiä. Toinen juttu on kuunteleeko Trump ketään.

10 kommenttia:

 1. Kestääkö hoitopöytänne tälläistä 150 kiloista "eukonrötkälettä" eli kannattaako aikaa varata?

  VastaaPoista
 2. Hyvin ajankohtainen kysymys. Nykyisin asiakkaissa on yhä useampia, jotka tarvitsevat tukevan ja leveämmän hoitotuolin. Kosmetologit käyttävät hoitotuoleja joissa on useampi mekanismeja, kuin hierojien hoitopöydissä ja ne ovat siksi heikompi rakenteisia.
  Oman työhuoneeni hoitotuoli kestää noin 130 kg, mutta Marin työhuoneesa on erilainen hoitotuoli ja se kestää yli 150kg. Kannattaa aikaa varatessasi kertoa tämä paino, että tiedämme varata ajan juuri Marille. Yleensäkin hoitoja varatessa, niin kosmetologille, kuin hierojallekin kannattaa kysyä tämä hoitotuolien kestävyys. Olisi ikävä tilanne asiakkaalle, jos hoito on varattu eikä sitä pystyttäisikään tekemään hoitotuolin kestävyyden takia.
  Itse olen sen verran pieni kokoinen (156 cm) ettei käteni ole kovin pitkät ja sekin saattaa vaikeuttaa hoidon tekemistä. Nykyisin kuitenkin pyritään erilaisten lisävarusteiden avulla mahdollistamaan myös kaiken kokoisten asiakkaiden hoito. Esimerkiksi sairaaloissa on jo levennettyjä sänkyjä ja muita apulaitteita ja sieltä ne kehitetään myös muiden hoitopaikkojen käyttöön.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Milläs lisävarusteella sulle saadaan käsiin lisää pituutta ellei ne muka muuten riittäis?

  VastaaPoista
 4. Ei millään saada minuun tai käsiini pituutta lisää, mutta erilaisilla hoitotuoleilla ja apupöydillä saa työasennon sellaiseksi, että on enenmän ulottuvuutta. Oma hoitotuolini on sellainen, että kosmetologi tekee siinä istuallaan työtä. Marin hoitotuolia voi taas säädellä haluamaansa tasoon ja korkeuteen ja kosmetologi voi myös työskennellessään seistä. Näitä asioita muokkaamalla päästään eri asentoihin joista saa esimerkiksi käsiin pidemmän työulottuvuuden.
  Näinhän nykyää on esimerkiski toimistopöydissä. Yhtälailla meillekin, kuin toimistotyön tekijälle on tärkeää missä asennossa mitäkin työtä tehdään ja, että asentoa voi välillä vaihtaa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 5. Pitääkös aina ensin ajatella omaa oloaan. Kyllä kai nyt yhden hoidon voi tehdä, vaikka "ergonomia" ei ihan pelitäkkään. Hoitoalan yrittäjän pitää ensi sijaisesti ajatella asiakkaan etua eikä omaa napaansa.

  VastaaPoista
 6. kylläpäs taas "fiksua" tekstiä anolta. :(

  VastaaPoista
 7. Yksikin väärä nostoliike voi viedä työkyvyn. Varsinkin yrittäjän jonka sairaslomat on vaikea pitää ei kannata riskeerata työkykyään.

  VastaaPoista
 8. Mitäs ihme nostoliikkeitä kasvohoidossa tarvitaan. Jos vähän työpäivän aikana käsiään heiluttelee ei kannata heti valittaa työasennoista. Yrittäjät eivät ymmärrä panostaa kunnolliseen asiakaspalveluun, vaan omaa olotilaa vaalitaan. Ei ihme, jos Hämeenlinnan keskusta tyhjenee yrityksistä.

  VastaaPoista
 9. Hyvä ergonomia kuuluu tärkeänä osana työhyvinvointiin ja jaksamiseen. Hyvä kuntoinen henkilöstö jaksaa paremmin ja asiakaspalvelu pysyy laadukkaana.Hämeenlinnan keskustan tyhjenemistä ei voi mitenkään liittää siellä olevien tai olleiden liikkeiden asiakaspalvelun laatuun. Kyllä yksi määräävä ja johtava tekijä on ollut Hämeenlinnan kaupunkin toimet pysäköinnin rajoittamiseksi kaikin mahdollisin tavoin. Tyyliin; autoilevat asiakkaat häipykää Tiiriöön, tänne ette ole tervetulleita.

  Päivi

  VastaaPoista
 10. Jos kuka niin Inkeri on panostanut asiakaspalveluun, ja sen jatkumisen vuosikymmeniä varmistavat myös ergonomiset työasennot.

  Yrittäjän "oman olotilan vaaliminen" ei todellakaan ole tyhjentävä selitys, miksi kivijalkaliikkeet kuolevat millä tahansa paikkakunnalla.

  Leena

  VastaaPoista