perjantai 18. marraskuuta 2016

Vanhuksellakin on oikeus ihonhoitoon

Mietin yhä useammin asioita vanhusten kannalta, koska ne ovat ajankohtaisia omien vanhempieni ja appivanhempieni kohdalla. Meillähän on vakioasiakkaina suuri ryhmä yli kahdeksankymppisiä asiakkaita ja olen oppinut heiltä paljon siitä mitä vanhuus tuo tullessaan.

Nyt olen parin asiakkaani kanssa keskustellut hoitotahdon kirjaamisesta tulevaisuutta varten. Hoitotahdossa he tietysti ilmaisevat välttämättömät terveyteen liittyvät asiat, mutta myös ne asiat mitkä tuo heille mielihyvää. Ihon ja hiusten hoito on monelle hyvin tärkeää ja samoin vaatteet. Miksi näistäkin pitäisi luopua vanhetessa, kun ne ovat tärkeitä asioita mielihyvän tuottamisessa. Asiakkaani ovat kirjanneet haluavansa, että hiukset värjätään ja leikataan säännöllisesti. Kestovärjäykset ripsiin ja kulmiin on monelle tärkeää ja sitten tuo laatu kosmetiikka kuuluu monen päivärutiineihin. Ihminen joka on tottunut, että iho on hoidettu ja kosteutettu kärsii kovasti jossain laitoksessa, jos posket kirvelee kuivuutta. Hyvä laatuiset luonnonkuituiset ja kauniit vaatteet ovat tärkeitä niille, jotka ovat sellaisia tottuneet käyttämään.

Yleensä laitoksissa ei ole saatavissa, kuin perushoitotuotteita pesuun ja ihon kosteutukseen ja hoitoon. Shampoissa ja suihkuvaahdoissa voi olla hyvinkin voimakas lääkemäinen tuoksu, joka on harvalle mieleinen. Luulen myös, että hoitajilla on aika harvoin aikaa rasvata vanhusta kunnolla ellei iho ole ihan atooppisen kuiva. Siksi olisikin tärkeää, että omaiset huolehtisivat niistä asioista. Dermalogican hiustenhoitotuotteet ja vartalon hoitoaineet sopivat erittäin hyvin vanhuksille, koska niissä on miellyttävät tuoksut, mutta ei hajusteita. Ikääntyessä iho ohenee ja herkistyy sen myötä eikä hajusteet, tai voimakkaat raaka-aineet sovi enää vanhemmiten. Meillä on myynnissä myös CCS hoitosarja missä on jalkavoide (175 ml 17€) ja vartalovoide (400 ml 19€) ja ne ovat suunniteltu diabeetikoille ja herkälle ohuelle iholle.

Vanhuksille sopii hyvin Dermalogican Intensive Moisture Balance (100 ml 85€, 50 ml 59€) hoitovoide joka sisältää runsaasti kosteutta. Helppo pikakasvohoito on Multivitamin Power Recovery Masque (69€) naamio. Kasvot voi ensin pyyhkiä lämpimään veteen kostutetulla pyyhkeellä, tai vanulapuilla. Sen jälkeen levitetään paksu kerros naamiota ja noin vartin vaikutuksen jälkeen imeytymätön osa pyyhitään kasvopaperilla pois ja loppu hierotaan ihoon. Tuo hierontakin tuottaa mielihyvää, koska koskettaminen on ihmiselle tärkeää. Tarkistakaa myös kädet ja kynnet. Repeytyneet terävät kynnet raapivat helposti silkkipaperimaisen ohueen ihoon naarmuja, jotka voivat tulehtua. Kynnet kannataa viilata ja Dermalogican Multivitamin Hand and Nail Treatment (40€) käsivoide auttaa nopeasti kuiviin kynsinauhoihin ja käsiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti