torstai 25. toukokuuta 2017

Ärsyyntynyt iho

Olen kirjoittanut paljon siitä miten Suomen ilmasto vakuttaa ihoon ja säätilat aiheuttaa erilaisia ongelmia. Tämä kevät on ollut poikkeuksellisen tuulinen ja kylmä ja nyt monella asiakkaallamme on poikkeuksellisen ärtynyt iho.

Kuumotus, turvotus ja punakkuus kertoo ihon ärsyyntymisestä

Ennen kuin ihoon iskee selvä ärsytysreaktio nokkosrokkoihottumineen ihossa on ns.erythemavaihe joka on ihon turvotus-,kuumotus- ja punoitustila. Juuri tätä tilannetta olen nähnyt useammallakin vakioasiakkaalla jotka eivät yleensä kärsi ihon herkkyydestä. Ilmeisesti talven kuivuuden jälkeen iho ei ole kestänyt tätä viikkojen tuulisuutta joka on pöllyttänyt koko ajan kaikki katupölyt tms.liikkeelle. Viime viikolla alkoi vielä voimakas auringon paiste joka houkutteli ihmiset pitkäksi aikaa ulos. Uv-säteily on ollut tavallista voimakkaampaa ja talven kalpea iho on palanut herkästi. Onneksi asiakkaat ovat hakeutuneet kasvohoitoon tarpeeksi ajoissa ja tuon ärsytysihottuman puhkeaminen on pystytty estämään. Tämä erythemavaihe on ihon ja ihmisen anatomian ja fysiologian suurta viisautta. Turvotus syntyy siitä, että ihosolut täyttyvät nesteestä ja tämä nesteinen solukerros suojaa alempia ihokerroksia ulkoiselta uhkalta. Kasvot ovat selvästi turvonneet ja iho näyttää veltommalta. Kuumotuksella iho pyrkii alentamaan tulehduksen aiheuttamaa tilaa. Lämmön haihtumisen lisääntyminen vähentää tulehduksia. Punakkuus kertoo siitä, että pintaverisuonisto tekee työtä täysillä ja ihon kuljetusjärjestelmä käy täysillä. Samalla tuon punakkuuden pitää herättää ihmistä reagoimaan ja poistumaan ärsykkeen läheltä. 

Nanolift hoito rauhoittaa ärtyneen ihon

Ärsytysvaiheessa iho kärsii aina kuivuudesta, koska kuumottelun mukana haihtuu paljon kosteutta. Nanolift kasvohoito parantaa ihon ongelman jo yhdellä hoitokerralla. Kosteuden eli hyaluronihapon lisääminen sähkövirran avulla ihoon palauttaa kosteutta ja vahvistaa ihon omia suojamekanismeja. UltraCalming hoitolinjan tuotteet rauhoittavat tulehdusta ja vähentävät punoitusta. Kokonaisuutena Nanolift on aivan verraton turvotuksen poistaja. Ärsytystilanteessa ihosoluissa on paljon ylimääräistä nestettä ja puolentoistatunnin hoidon aikana se vähenee silminnähden. Hoitoaineet myös viilentävät ihoa ja sitä kautta vähentävät punoitusta ja tulehdusta. Nanolift kasvohidossa rauhoittunut iho on taas helppo hoitaa kotona ja saavutettu muutos säilyy useita viikkoja. Olen todella tyytyväinen, että pystyn yhdellä hoitokerralla muuttamaan keljun tilanteen ja rauhoittamaan ihon. Jos erythema saa jatkua eikä ihminen ala toimimaan ihonsa hyväksi iho reagoi ihottumalla joka kutisee ja kirvelee. Sen hoitamiseen tarvitaankin usein miten lääketieteenkeinoja ja rauhoittuminen kestää pitkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti