keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Suosituksia aurinkolomalle

Vietän omaa lomaani Espanjassa Barcelonan lähellä ja lämpötila hipoo kolmekymppiä joka päivä. Tällaiset aurinkolomakohteet eivät ole minun juttuni, mutta on mukavampi viettää pariviikkoa rantakaupungissa, kuin Barcelonan miljoonakaupungissa. Katson, että yrittäjän on aivan mahdoton viettää lomaa kotona ja lyhyestä lomasta saa enemmän virkistystä, kun lähtee kauemmaksi.

Vaate, varjo ja siesta

Itse noudatan ehdottomasti tätä vaate, varjo ja siesta sääntöä. Ensisijaiset suojautumiset uv-säteilyltä on pysyä aina varjossa, suojata itseään vaatteilla ja pysytellä sisätiloissa kello 12-15 välisen ajan. Leveä lierinen hattu, tai lippis suojaa kasvoja ja aurinkolasit silmien ympärystää. Näiden suojakeinojen lisäksi käytän aurinkovoiteita runsaasti ja koko ajan niitä lisäten. Mukana meillä on Dynamic Skin Recovery sk 50 (114€) jota laitan joka aamu kasvoille ja kaulalle. Protection Sport sk 50 NYT 46€ (58€) on mieheni suosikki ja sitä laitan heti aamulla runsaan kerroksen vartalolle. Jalkapöydän päälinen pitää suojata erittäin hyvin, koska aurinko paistaa pystysuoraan juuri siihen. Lisäilen Protection Sport sk 50 parin kolmen tunnin välein helpoiten palaviin kohtiin eli decolteelle, olkapäihin ja kasvoille. 

Aurinko kuivattaa ja vanhentaa ihoa

Tällainen loma on varsinainen vanhennuskuuri iholle ja siksi ihonhoito pitää olla huolellista ja mtehokasta. Iltaisin puhdistan ihoni ensin Precleansella (64€) ja toiseen puhdistuskertaan käytän Special Cleansing Geliä. Aurinkovoiteet, hiki ja ihon erittämä tali pitää saada kunnolla pois ja siihen tarvitaan ehdottomasti Precleansea ja matkustusta varten on olemassa Precleanse Wipes puhdistusliinat mitkä on helppo pitää mukana. Kuorin ihon noin joka kolmas ilta Daily Superfoliantilla (94€) joka vähentää ilman saasteiden haittavaikutuksia iholla. Muina iltoina, tai aamuina käytän Daily Resurfacer (120€) hoitotassuja jotka ovat omat suosikkini. Hoitotassusta on helppo pyyhkäistä ihoon kolmevaikutteinen tiiviste joka kuorii, kosteuttaa ja kiinteyttää. Iltaisin tärkein tuote on Multivitamin Power Serum (115€) tehoseerumi joka korjaa parhaiten uv-säteilyn aiheuttamaa solujen rappeutumista.

Kosteuta ihoa päivän mittaan

Erittäin tehokas ja helppo kiinteyttäjä ja kosteuttaja on hoitosuihke Antioxidant Hydramist (67€) joka sisältää uv-säteilyn haittoja korjaavia antioksidantteja. Pieni matkakoko on hyvä pitää käsilaukussa mukana ja sen kokoisen voi ottaa myös lentokoneeseen. Lentokoneen ilmastointi on pahin mahdollinen kuivattaja ja hoitosuihketta kannattaa sumutella tunnin, tai parin välein. Samoin uima-altaalla löhöillessä Antioxidant Hydramist virkistää ja viilentää mukavasti. Minulla on toinen pikkupullo hotellihuoneen jääkaapissa ja tuntuu aivan taivaalliselta suihkuttaa tuota kylmää kosteusnestettä kuumottavalle iholle. Me aloimme myös työssä Marin kanssa pitämään yhtä matkakokopulloa jääkaapissa, koska viileänä se on todella virkistävää. 

Älä unohda vartalon ihoa

Vartalon iho on yhtä altis kuivumaan kuin kasvotkin ja yleensä näin alkukesästä siinä on vielä talvenkin jättämää hilseilyä ja kuivuutta. After Sun Repair NYT 46€ (58€) on varsinainen superhoito vartalolle ja sitä voi jatkuvasti käyttää vartalon kosteusvoiteena, vaikka se ensisijaisesti on auringon haittoja korjaava hoitogeeli. Dermalogican oma vartalonpesuliina on kevyt pitää mukana ja se samalla myös kuorii. Se pysyy myös hygieenisenä koska se kuivahtaa käyttöjen välillä etelänkin kosteassa kylppärissä. Kotonahan sen voi pestä hyvin pesukoneessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti