perjantai 5. toukokuuta 2017

Kevään aikataulut

Aika kuluu niin vauhdikkaasti, että olemme taas kesälomakaudessa. Me Marin kanssa pidämme perinteisesti kesälomat vuoronperään joten kauneushoitola on koko kesän auki. Siihen lomat vaikuttaa, että ajanvaraustilanne kiristyy, kun työpäiviä on vähemmän.

Inkerin ja Marin kesälomat

Yleensä meidän kesälomat on kohta parikymmentävuotta kulkeneet lähes samaa rataa. Mari on aina heinäkuun lomalla, koska se on hänen miehensä lomakuukausi. Minä pidän yleensä loman ennen häntä jotta jaksan virkeänä tehdä työtä yksinäni koko heinäkuun. Tänä vuonna olen hiukan aikaisemmin lomalla kuin aikaisemmin ja jään pois jo 26.5 ja palaan 12.6. Pidän siis lomaa kaksiviikkoa peräkkäin. Aikaisemmin olen pitänyt viikon pätkiä, mutta näin iän myötä tuntuu, että parempi on olla kaksiviikkoa yhteen menoon. Tiedän, että se ruuhkauttaa töitämme, mutta muuta vaihtoehtoa ei ole. Lomat ovat tärkeitä latautumisaikoja ja niiden avulla työkin tuntuu mielekkäämmältä. Joskus asiakkaat purnaa siitä, että pitääkö olla lomalla juuri silloin, kun on paljon töitä. Kokemuksesta tiedän ettei mikään ajankohta ole toistaan parempi, koska meidän asiakasmäärä on hyvin vakio ja loma kiristää aina aikatauluja. Se on kaikista huonoin vaihtoehto, jos yrittäjä ei lomaa pitäisi. En todellakaan olisi nykyisessä tilanteessani ellen olisi aina pitänyt tiukasti kiinni lomailusta. Lykkäämällä lomaa tuonnemmaksi ihminen sairastuu ja tulee niin kiukkuiseksi, että asiakkaat katoaa.

Kevät ja kesä on kauneushoitolan sesonki

Vanhasta kokemuksesta tiedän, että touko-,kesä- ja heinäkuu on meidän kiireisintä aikaa. Nyt tämä toukokuu kiristyy entisestään, koska hoitolassamme kuvataan erästä Ylen ajankohtaisohjelmaa. En saa ohjelmasta puhua vielä sen enempää ja kerron tarkemmin siitä, kun saan toimittajalta luvan. Tähän kuvaukseen menee ensiviikolla kaksipäivää osittain. Keskiviikkona 10.5 joudumme päivällä pitämään liikkeen tunnin verran kiinni. Torstaina 11.5  kuvaukseen menee ainakin parituntia eli kello 12.30-15.00, mutta aikataulu tarkentuu vielä ensi viikolla. Tämä on harmillinen ajankohta, koska sunnuntai 14.5 on äitienpäivä ja silloin yleensä ostetaan lahjakortteja. Ei voi kuin toivoa ettei juuri tuohon kellon aikaan ole kukaan tulossa lahjakorttiostoksille. Tuo ohjelman teko on kuitenkin niin tärkeä asia ettei sitä voi ohittaa. 
Näiden parin rikkonaisen työpäivän takia myös ajanvaraustilanne hiukan kiristyy. Itselläni on ilta-aikoja kello 16 jälkeen touko-kesäkuussa ihan muutama. Kesäkuulla on yksi ilta-aika enää vapaana ja toukokuulla kolme ellei peruutusaikoja tule. Myös päiväaikojen kohdalla kesäkuu on itselläni aika täynnä, mutta Marilta löytyy enemmän vapaita aikoja. Yritämme kaikin tavoin joustaa ja sovitella, että asiakkaat saavat itselleen sopivimmat ajat. Nyt kuitenkin kannattaa olla nopea ja tehdä ajanvaraus mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti