tiistai 2. toukokuuta 2017

Kulmakarvat kunniaan

Tämän hetken tärkein ulkonäköbuumi liittyy kulmakarvoihin. Jo parisen vuotta on maailman estradeilla ollut meikin tärkein yksityiskohta oikein laitetut kulmakarvat. Niissä on monta tyylisuuntaa ja monta tapaa tehdä ne.

Nuorten naisten meikissä kulmat ovat tärkein yksityiskohta

Teinitytöillä 12-15-vuotiailla muotia on Angry Birds kulmakarvat. Kulmat piirretään mustalla kulmakynällä, tai kajalilla samaan kulmikkaaseen malliin, kuin tietokonepelin Angry Birds linnuilla. Muuta meikkiä ei välttämättä käytetä ja nuo mustat kulmat takuulla huomataan. Itse en voi sanoa niiden olevan kauniit, mutta joka aikakaudella on oma nuorisomuoti. Valitettavasti joskus myös vanhemmilla naisilla näkee tällaista Angry Birds mallia, mutta se on ilmeisesti vahinko. Menneinä vuosina 60-70-luvuilla kapeat, mustat kulmakarvat oli muotia ja jotkut tämän päivän kuusikymppiset ovat jääneet tähän muotiin kiinni. Harvoin se näyttää hyvältä varsinkin, jos kasvot ovat muuten meikittömät ja kalpeat.

Kulmien pigmentoinnissa pitää olla harkitseva

Viime aikoina olen aika usein kuullut, että ihmiset valittaa etteivät ole tyytyväisiä kulmapigmentointiin. Kymmenenvuoden sisällä kestopigmentoinnista on tullut arkipäivää myös suomalaisnaisille. Valitettavasti moni on tyypilliseen suomalaiseen tapaan etsineet halvimman tekijän. Hyvää ja halpaa saa todella harvoin samassa paketissa eikä ainakaan näissä pigmentoinneissa. Moni teettää ne Thaimaassa, tai Tallinnassa ottamatta yhtään selvää millainen tekijä on ja mitä menetelmää hän käyttää. Myönnän, että omaan silmääni nuo kestopigmentoinnit ei sovi ja olen harvoin nähnyt niitä hyvin tehtynä. Ne asiakkaani jotka ovat tarkasti selvittäneet tekijän taustat ja työn laadun ja maksaneet kunnon hinnat ovat itse tyytyväisiä ja kulmat ovat hyvin tehty. Yleensä asiakas pettyy siihen ettei pigmentoidut kulmat olekaan helpot vaan vaativat saman muotoilun, kuin ennenkin. Eihän pigmentointi muuta karvaa mihinkään, vaan ne kasvaa niin kuin ennenkin eikä niiden kasvua voi hallita, tai pysäyttää. Ei näytä ollenkaan hyvältä, kun piirretyn kulmakarvat päälle ja sivuilla kasvaa harmaata epätasaista karvaa. Karvat vielä korostuu, jos ne ovat vaaleita tummaa pigmenttiväriä vasten. Nuo karvat pitää nyppiä pois ja kulmien nyppimisestä tulee entistä tarkempaa. Pigmentointia pitää myös uusia, koska se kuluu muutamassa vuodessa ja hailakaksi kuluneet kulmatkaan ei näytä hyviltä. 

Kulmakynä ja kestoväri on paras vaihtoehto

Pidän itse perinteistä tapaa parhaimpana. Mari värjää kulmakarvani hoidon yhteydessä ja sen lisäksi käytän Youngbloodin kulmakynää, kun haluan tummuutta lisää. Näin pystyy muuttamaan kulmakarvojen malliakin muotivirtausten mukaan. Youngbloodin vinopäinen kulmakynä on mielestäni kaikkien aikojen paras kulmameikkituote. Sillä saa nimenomaan väriä karvoihin eikä kulmia piirretä ihoon. Sekin olisi hyvä muistaa, että jos kasvoilla ei ole muuta meikkiä onko hyvä korostaa pelkästään kulmakarvoja. Olen siinäkin sitä mieltä, että ellei tee koko meikkiä onko tarpeen korostaa vain yhtä kohtaa. Nämä kaikki on makuasioita ja jokainen tekee omalla tyylillään. Missään tapauksessa minun näkemykseni ei ole ainoa oikea, vaan kauneuskäsitykset ovat mielipideasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti