torstai 18. toukokuuta 2017

Keväällä iho kaipaa eniten kasvohoitoa

Jos pitää valita, vain yksi ajankohta vuodesta jolloin tehdään kasvohoito se on tämä huhti-toukokuu. Monelle kevät on muutenkin uudistumisen aikaa ja kasvohoito halutaan ilman sen kummempia perusteita.

Ihon omat eritteet tukkii huokoset

Hyvällä kotihoidolla pystytään pitämään iho aika pitkäänkin hyvässä kunnossa, mutta kyllä kasvohoito puhdistaa ja kosteuttaa ihon huomattavasti perusteellisemmin. Mitä vanhemmaksi tulee sitä suurempi tarve on kosteuttavaan kasvohoitoon. Nuori epäpuhdas iho taas kaipaa eniten puhdistusta. Ihosta irtoaa miljoonia kuolleita soluja vuorokaudessa ja koko ajan iho erittää talia ja hikeä. Ihon oman erityksen lisäksi ulkoilmasta ja huoneilmasta takertuu likaa ihon pintaan. Näiden lisäksi tulee vielä meikki mitä laitetaan kymmeniä kertoja talven mittaan. Kaikista tukkivin vaikutus on kuolleella ihosolukolla mitä pystytään hyvällä kuorinta-aineella poistamaan. Säännöllinen Multivitamin Thermofoliant ja Daily Microfoliant, tai Daily Superfoliant vähentää kuolleen solukon määrää oleellisesti. Ellei mitään kuorinta-ainetta käytetä hilseilevä kuollut solukko jää ihon pintaan tukkimaan huokosia. Ihotyypistä riippuen talirauhaset erittävät talia koko ajan ja ne sekoittuu kuolleeseen solukkoon. Tähän, kun vielä lisätään hiki ihonpinnalla onkin jo aikamonien eritekerros mikä elättää bakteereita ja tukkii huokosia. Tuo eritekerros samentaa ihon väriä ja tekee siitä likaisen harmaan ja hilseilevän. Riippuu ihotyypistä miten paksu tuosta kerroksesta tulee ja kuinka nopeasti se syntyy. 

Sisälämmitys haihduttaa kosteutta iholta

Ihotyypistä riippuen ihosolukko sitoo kosteutta joka pitää ihoa joustavana ja hidastaa rypistymistä ja ohentumista. Tärkeää on huomioida, että rasvainenkin iho voi olla kosteusköyhä ja pintakerroksiltaan hyvin kuiva. Suomessa talven sisälämmitysaikaan ei kenenkään iho selviydy ilman lisäkosteutta. Sisäilman kosteus on niin vähäistä, että ihonkin kosteus haihtuu sisäilmaan. Tämä kuivuus nopeuttaa entisestään ihon hilseilyä ja kuolleen solukon syntyä. Kuivuus myös kiinnittää kuolleen solukon ihon pintaan entistä tiiviimmin. Tässä tilanteessa, kun iholle levitetään kosteusvoidetta se ei enää pysty imeytymään tuon paksun kuolleen solukerroksen läpi vaan sekoittuu tähän hilse, tali ja hikikerrokseen ja tekee siitä entistä paksumman ja huokosia tukkivamman. Kaikki hyvät hoitotuotteet menee hukkaan, kun ne eivät pääse lähellekään niitä ihosolukerroksia mihin niiden pitäisi vaikuttaa.

Hilseilevälle iholle meikki ei levity kunnolla

Yleensä tämän tukkoisen likakerroksen päälle levitetään meikki ja ihmetellään miksi se ei pysy kunnolla. Helposti syytetään meikkivoidetta, tai päivävoidetta, jos iho hilseilee, tai kiiltää päivän mittaan. Käytännössä on lähes mahdotonta saada siistiä meikkiä kaiken tuon eritekerroksen päälle. Ellei tätä hiki, tali ja kuollut solu kerrosta kuorita millään pois se alkaa pakkaantua ihohuokosiin ja syntyy mustapäitä, tukkeutumia ja finnejä. Meikkivoide ja varsinkin synteettinen väripigmentti sekoittuu ihon pintakerrokseen ja tuo oman lisänsä tähän likakerrokseen. Yleensä puhdistusmaidolla ei pysty iholta poistamaan kuin ihotalia, hikeä ja meikkiä. Paksu kuona-ainekerros ei lähde puhdistusmaidolla. Useimmilla ihmisillä tämä likakerros saa kaikessa rauhassa paksuuntua jopa vuosikausia. Hyvä laatuisella kuorinnalla ja ihotyypin mukaisilla hoitotuotteilla tätä kerrosta pystytään kontroloimaan ja paksua likakerrosta ei iholle keräänny. Erittäin suositeltavaa olisi, että kasvohoitoja tehdään säännöllisesti ja kotihoitotuotteilla pystytään vaikuttamaan ihon toimintaan. Juuri kevään kirkas aurinko herättää ihmiset huomioimaan kasvojen ihon tilanteen ja nekin hakeutuvat kasvohoitoon jotka eivät sitä säännöllisesti tee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti