torstai 11. toukokuuta 2017

Eikö kesää tulekaan?

Tämän hetken säätila harmittaa kaikkia. Ei ole yhtään mukavaa vetää joka aamu talvitakkia päälle ja pipoa korville. Kauniista kevätilloista ei ole tietoakaan eikä edes valoisuudesta nauti. Tietysti iltaisin on valoisaa pidempään ja minäkin pääsen päivän valolla lähtemään kotiin. Näkyvyyttä haittaa vain lumisade:)

Kuuntele säätietojen uv-indeksi

Tällainen kevät on aiheuttanut paljon iho-ongelmia enkä vastaavaa tilannetta ole ennen nähnyt. Pitkä sisälämmityskausi ja talven lämmönvaihtelut ovat takana ja iho on hyvin rasittunut. Talven jälkeen maalis-huhtikuussa iho kaipaa eniten hoitoa ja kosteutta. Tilannetta yleensä helpottaa lempeä kevät sää ja sisäilman kosteuden paraneminen. Nyt tätä helpotusta ei ole tullut. Talven rasittama iho kärsii tuulisesta, pölyisestä ja kylmästä ulkoilmasta. Uv-säteily on erittäin voimallista ja iho on täysin suojaton sitä vastaan. Olen monella asiakkaalle nähnyt suorastaan ahavoituneen rohtuneen ihon. Se on todella poikkeuksellista, koska hoidan jatkuvasti samoja vakioasiakkaita ja heillä ei iho ole koskaan aikaisemmin ollut näin kuiva tähän vuoden aikaan. Pidän suurimpana syynä kylmää tuulta ja voimakasta aurinkoa. Tällä hetkellä Pohjoismaissa on korkea uv-indeksi otsoniaukkojen vuoksi ja säteilyä pääsee maan pinnalle tavallista enemmän. Kylmän sään vuoksi ei tule edes ajatelleeksi aurinkosuojavoiteita, vaikka juuri nyt niitä tarvitaan.

Suosituin uv-suojallinen voide on Dynamic Skin Recovery sk50

Suosittelen, että käyttöön otetaan uv-suojalliset päivävoiteet niin kuin yleensäkin tähän vuoden aikaan. Viime vuosina toukokuussa on meille tullut useita asiakkaita auringon polttamien kasvojen takia. Ihossa ei ole talven jälkeen yhtään suojapigmenttiä ja säteily on todella salakavalaa. Tänä keväänä iho ei ole suorastaan palanut, mutta kuivunut äärimmilleen voimakkaan uv-säteilyn ja viiman yhteisvaikutuksesta. Jo vartin ulkoilu tässä säässä riittää rasittamaan ihoa liikaa. Paras suoja tuulta, pölyä ja ilmansaasteita vastaan on Phyto Replenish Oil (100€) tehotippa. Se on öljymäinen ihon omia suojamekanismeja vahvistava tehoaine päiväkäyttöön. Päivävoide pitää olla uv-suojallinen ellei sitten käytä meikkiä jossa on korkea suojakerroin. Jo vuosikausia meidän kesän suosikkivoide päiväksi on ollut Dynamic Skin Recovery sk 50. (114€). Se sopii kaikille yli kolmekymppisille ja suojaamisen lisäksi se kosteuttaa ja kiinteyttää. Toinen vaihtoehto on Super Sensitive Shield sk 30 (92€) joka vahvistaa ja suojaa jo herkistynyttä couperosaihoa. Ota siis kunnon uv-suojalliset päivävoiteet käyttöön, vaikka lumikuuroja tuleekin monta kertaa päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti