sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Voiko ihoa hoitaa liikaa?

Törmään usein tähän pelkoon, että varsinkin uudet asiakkaat pelkäävät hoitavansa ihoa liikaa, vaikka heidän hoitonsa on aivan liian vähäistä. Tässä on ilmeisesti takana joku vanhakantainen uskomus jonka alkuperää en tiedä.

Iho tarvitsee paljon hoitoa varsinkin ikääntyessä

Ihmettelen aina, kun suosittelen asiakkaalle uutta kasvohoitoa ja hän pelkää sen olevan liikaa, että miksi ihmeessä suosittelisin jotain mikä olisi huonoa hänen iholleen. Minulle ei ole myöskään selvinnyt, että millainen seuraus asiakkaan mielestä liikaa hoitamisesta koituu. Yleensä tämän kysymyksen esittää ihmiset joiden iho huutaa kuivuuttaan ja tarve hoitoon on suuri. Ilmeisesti tuo liika hoitamisen pelko estää kunnon ihonhoidon. Ihmeellistä on, että juuri nämä samat ihmiset voivat syödä pariakymmentä eri vitamiinia ja hivenainetta. Minä pelkäisin enemmän, että tuo pillerimäärä aiheuttaa ongelmia. Tietysti olisi helponpaa, jos joku pilleri korvaisi ihonhoidon, mutta näin se ei ole.

Milloin anti-age tuotteita voi käyttää

Monella on pelko, että alkaa käyttämään liian aikaisin vanhenevan ihon tuotteita ja pelätään siitä olevan seurauksia koko loppuiän. Sekin on ristiriitaista, että sama ihminen ei oikein usko ihonhoitotuotteiden vaikutuksiin, mutta pelkää samalla niiden olevan liian tehokkaita. Alle kolmekymppisenä ei kannata käyttää vanhenevan ihon tuotteita, koska ne voi elvyttää liikaa ja aiheuttaa rasvoittumista. Ne ovat myös täyteläisempiä ja eivät imeydy kunnolla nuorelle iholle. Suurin haitta on, että hyvät ja kalliit hoitoaineet menee hukkaan, kun iho ei pysty niitä käyttämään. Mitään pysyvää haittaa niistä ei tule, koska iho uudistuu koko ajan ja voiteet poistuu kuolleiden solujen myötä. Joskus kuulee, että pelätään ettei vanhemmiten mikään enää vaikuta, jos käyttää liian aikaisin vanhenevan ihon tuotteita. Tämä ei ole totta, vaan liian aikaisin käytettynä hoitoaineet menee hukkaan, tai aiheuttavat rasvoittumista. Neljäkymmentä täytettyä mikään hoitoaine ei ole liikaa. Siinä iässä kannattaa ottaa käyttöön kaikki mahdolliset hoidot. 

Millaista on liika hoito

Ihoa voi pakkomielteen omaisesti hoitaa liikaa ja se on tietysti haitaksi iholle. Silloin kyse on mielenterveysongelmista ja pakkomielteistä. Joku voi pestä kasvojaan ja itseään liikaa ja se on iholle erittäin rasittavaa. Kyse on yleensä kymmenistäkin pesukerroista vuorokaudessa ja voimakkaista pesuaineista ja kuumasta vedestä. Tällä ei ole mitään tekemistä ihonhoidon kanssa. Olen joskus kertonut myös ihmisestä joka käytti hoitovoidetuubin alle viikossa, koska hieroi voidetta ryppykohtiin kymmeniä kertoja päivässä. Siinäkään ei ole mitään järkeä, mutta hän halusi pakkomielten omaisesti rypyt pois eivätkä ne tietysti lähteneet. Onneksi hänen iho kesti tuon voidemäärän, mutta siitä olisi voinut seurata paha ihon rasvoittuminen ja finnireaktio. Nämä kertomani tapaukset ovat liikahoitoa, mutta muuta pelkoa siitä ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti