maanantai 15. toukokuuta 2017

Netti on täynnä ihonhoito-ohjeita

Odottelin viime viikolla hammaslääkärin vastaanotolla ja pyörin aikani kuluksi netissä. Yleensä en käy missään muoti, tai kauneussivuilla, koska ärsyynnyn niistä niin suunnattomasti. Jostain syystä nyt ajauduin niille ja ihmettelin kaikkea sitä roskaa mitä sieltä löytyy. Toivon todella ettei niitä juttuja uskota.

Ruokavalio ei ole ihonhoitokonsti

Jokaisella sivustolla näytti olevan oma ruokavalio-ohje varsinkin acneiholle. Se on minusta aivan raivostuttavaa, koska acne on perinnöllinen ongelma ja on hyvin poikkeuksellista, että ruokavalio auttaisi siihen millään tapaa. Ihotyyppi on periytyvä eikä sitä pysty muuttamaan ja suurin osa muista iho-ongelmista tulee ulkoisista olosuhteista kuten ilmastosta, vääristä hoitotuotteista, työolosuhteista ja uv-säteilystä. Myös hormonitoiminta on suuri vaikuttaja iho-ongelmissa eikä siihenkään auta ruokavalio. Jossain vaiheessa minua haastateltiin erään lehden kauneussivuille, mutta sekin taisi loppua juuri tuon ruokavaliojutun takia. Kauneustoimittaja kysyi millaisia vaikutuksia olen työssäni nähnyt hiilarien eli hiilihydraattien syönnistä ja vastasin etten yhtään mitään. Hän oli hyvin järkyttynyt, että täytyyhän hiilarien syönnin näkyä ihossa ja minä olen niin hölmö etten ole kymmenien tuhansien kasvohoidon jälkeen sellaista nähnyt. En todellakaan ole sellaista nähnyt, koska hiilihydraatit eivät vaikuta ihoon. Tosin tuo kauneustoimittaja ei ollut erityisen ammattitaitoinen, kun hän ei ollut kuullut koskaan SKY-kosmetologi ammattinimikettä. Nuo lehtien ja verkkosivujen jutut tekee joku toimittaja jolla ei ole mitään käsitystä ihonhoidosta.

Netin meikkiohjeet eivät käy yli nelikymppisille

Katselin hiukan myös kevään meikkimuotia enkä löytänyt mitään mikä soveltuisi itselleni, tai yli nelikymppiselle kuluttajalle. Muutenkin silmämeikit vaikuttivat fantasiameikeiltä joita kukaan ei voi käyttää arkena, ei edes parikymppiset. Taitavastihan ne meikit oli tehty, mutta ei niillä ohjeilla ole käyttöä tavallisen ihmisen arjessa. Nykyisin ohjeistetaan kovasti muuttamaan ulkonäköä varjostuksilla ja korostuksilla. Meikkikuvissa tämä onnistuu hienosti kuvankäsittelyn kanssa yhdessä. Pitää aina muistaa, että kaikissa mainoskuvissa kuvat käsitellään eikä sellaiseen virheettömään ihoon päästä kuin kuvissa. Luonnossa ihossa näkyy aina ihohuokoset, juonteet ja kirjavuus, jos uv-säteily on vahingoittanut ihoa. Kuvissa ja esiintymismeikeissä nuo korostukset ja varjostukset toimii, mutta ei tavallisessa arkimeikissä jolloin ihminen katsoo kasvoja läheltä. Ilman meikkikoulutusta on parempi unohtaa nuo korostukset ja varjostukset, koska niillä saa helposti likaisen kirjavan ihon. Suosittelisin, että yli nelikymppinen opettelee tekemään hyvän ja siistin päivämeikin johon vuodenaikojen ja vaatetuksen mukaan vaihdellaan värisävyjä. Harjoitus tekee mestarin myös meikkaamisessa.

2 kommenttia:

 1. Moi !
  Liittyen blogikirjoitukseen haluaisin kysyä että mitä mieltä olet näistä puhdistussienistä, mm. konjac- sieni, tai erilaiset pyyhkeet/ mikrokuituliinat, näillä kasvoja phdistettaessa ei ilmeisesti tarvitse puhdistusaineita käyttää ? Voiko tälläinen olla tehokas tai toimiva ? Vai onko puhdistusaineella paras puhdistaa kasvojen iho ?
  Kevätterveisiä, Annie

  VastaaPoista
 2. Nuo konjacsienet ihan kuin tavalliset kasvosienetkin ovat kuorivia riippuen niiden karheudesta. Herkälle ja couperosaiholle en niitä suosittele, mutta paksumpi rasvainen iho voi niistä tykätäkkin.
  Dermalogicalla on myynnissä hyvin pehmeä mikrokuituliina ja se on ihan miellyttävä käytössä. Itse haluan huuhdella ihoni kunnolla vedellä, mutta toiset asiakkaat ovat ihastuneet tuohon mikrokuituliinaan. Lähinnä se on makuasia. Tärkeintä on, että sieni, tai liina on varmasti puhdas, koska meikkiä täynnä oleva pesusieni on varsinainen pöpöpesä. Dermalogican mikrokuituliinaa voi pestä neljässäkympissä pesukoneessa.
  Siihen en usko, että jollain sienellä, tai liinalla iho puhdistuu ilman puhdistusainetta. Aina täytyy olla jokin puhdistustuote mikä sulattaa ja liuottaa hien.talin ja meikin. Tulos olisi sama kuin tiskaisi pelkästään tiskiharjalla ilman tiskiainetta rasva ei liukene ilman pesuainetta.
  Dermalogicalla on Precleanse Wipes (32€) puhdistusliinat ja ne ovat käteviä matkalla varsinkin, jos vettä ei ole aina käytössä.

  Inkeri

  VastaaPoista