lauantai 6. toukokuuta 2017

Näppyjä ei kannata puristella

Monelle on suorastaan intohimo pusertaa ja nyppiä kasvojen ihoa monta kertaa viikossa. Tätä tehdään puhdistamistarkoituksessa, mutta sitä se ei ole. Yleensä tästä puristelusta on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Puristelu arpeuttaa ihoa

Olen työssäni tavannut ihmisiä joiden leuan alue on ihan kovettunut ja kirjava. Jatkuva puristelu vuosikymmenien ajan saa ihon jo suojautumaan paksuuntumisella. Ihosta tulee myös ihan kirjava, koska pigmenttisolukerros rikkoutuu. Aina en oikein ymmärrä mistä tässä aktiivisessa väkivaltaisessa puhdistamisessa on kysymys. Yleensä kysyn, että nouseeko puristamalla huokosista mitään esiin ja vastaus on ei. Puristelu tiedetään itsekin turhaksi, mutta siihen jää jotenkin niin koukkuun, että sitä on pakko tehdä. Puhdistamisen kohteena yleisemmin on leuka ja leukaperät joihin tulee hormonaaliset näppylät. Nuo hormooninäpyt ovat sen verran pieniä punoittavia näppyjä ettei niistä saa mitään ulos puristamalla. Puristelu rikkoo ihoa isolta alueelta ja levittää tulehdusta muihinkin huokosiin. 

Arpi jää näkyviin pitkäksi aikaa

Silloin, kun puristamalla on saatu aikaan pigmenttikasautumaa se jää näkyviin hyvinkin pitkäksi aikaa. Joskus voi olla, että keväällä aiheutettu läiskä haalenee ja vaalenee vasta seuraavana syksynä, kun auringon säteily loppuu. Aika usein finnin tulehdus osuu tähän pigmenttisolukerrokseen ja iho tummenee ilman puristeluakin. Kenellä on taipumus näihin pikkufinneihin ja niiden aiheuttamaan ihon kirjaavuuten voi käyttää PowerBright hoitolinjan C-12 Pure Bright Serumia (162€) tehotippana, koska se hajoittaa koko ajan pigmenttisoluja ja vähentää niiden kasautumista. Tämä C-12 Serum sopii kaikille jotka kärsivät ihon kirjavuudesta kesäaikaan. Ilman puristelua finnejä parantaa Breakout Control (81€) paikallishoitoaine joka tappaa bakteereita ja estää tulehdusten leviämistä. Jos sitä alkaa laittamaan heti, kun tuntuukin, että finni alkaa nousemaan sen saa vielä estettyä. Jos syntyneen finnin Breakout Control parantaa nopeasti jälkiä jättämättä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti