tiistai 30. toukokuuta 2017

Kosmetologin velvollisuus on antaa kotihoito-ohjeet

Mari teki minulle viime viikolla Nanolift kasvohoidon ja sain myös kotihoito-ohjeita. Olikin tosi hyvä hetki käydä läpi omaa kotihoitoa. Minä olen yleensä laiskamato ja valitsen aina helpoimman tien. Itse ei pysty myöskään analysoimaan omaa ihoaan niin hyvin kuin kosmetologi näkee sen hoitotilanteessa. Luotan siihen mitä Mari ihossani näkee kuin omaan peilikuvaani.

Pystyyn kuivunut kosmetologi

Tänä keväänä on ihmisillä ollut paljon kuivuusongelmia tuulisen, pölyisen ja kylmän säätilan vuoksi ja näin on myös minulla. Olen ihotyypiltäni superkuiva olematta vielä atooppinen ja se tietysti pahenee vaan iän myötä. Mari kyseli mitä käytän tällä hetkellä kotona ja löysi heti pari tärkeää asiaa. Minulta oli muutama viikko sitten loppunut Precleanse (64€) ja en kiirehtinyt uutta hankkimaan, kun luulin pärjääväni kesällä Ultra Calming Cleanser (500 ml 75€ ja 250 ml 52€)kaksoispuhdistuksella. Siinä olin tosi hölmö, koska olisin itsekin suositellut ehdottomasti Precleansea kuivaihoiselle ympärivuoden. Toinen virheeni oli, että hoitosuihkeenani oli Multi-Active Toner (51€)ja sitäkin käytin vain iltaisin. Se piti vaihtaa huomattavasti tehokkaampaan Antioxidant Hydramistiin (67€)ja käyttää siitä aamuin illoin ja välillä päivälläkin. Hoitosuihkeen merkitys on todella suuri ja sitä kannattaa suihkutella kuivalle iholle päivänkin mittaan. Nyt otimme Antioxidant Hydramistin hoitolan jääkaappiin jotta se on kylmän virkistävää kuumana päivänä työn lomassa. Näillä kahdella muutoksella kotihoidostani tuli paljon tehokkaampaa. Ja asiakkaan tilannetta ajatellen ne eivät ole mitään kalliita muutoksia. 

Kotihoito täydentää Nanolift kasvohoitoa

Iho ei pysy kunnossa ilman tehokasta päivittäistä hoitoa. Olen muutamalta asiakkaaltani kuullut, että he käyvät siksi kosmetologilla ettei tarvitse sitten kotihoitoa. Tämä on aivan virhekäsitys ja siinä vesittyy kasvohoitojenkin vaikutus. Ei ole suurta merkitystä käydä kerran kuussa kasvohoidossa ja antaa ihon rauhassa korppuuntua muun ajan. Kotihoitotuotteilla pidetään yllä kasvohoidon vaikutusta ja näin iho pysyy jatkuvasti hyvässä kunnossa. Iho on yksi elimistön osa ja ihminen vaatii jatkuvaa hoitoa. Aivan sama juttu olisi, jos kävisi kerran kuussa tekemässä kahdentunnin kuntosaliharjoittelun suurilla painoilla ja lopun aikaa makaa sohvalla. Se ei auta oikeastaan yhtään mitään lihaskuntoon ja ei ole ollenkaan hyvä tapa liikkua. Sama koskee ihon hoitoa ettei yksi kasvohoito pysty vaikuttamaan pitkään vaan hoidon pitää olla jatkuvaa. Tämän takia kosmetologin pitää aika neuvoa kotihoito-ohjelma. Kosmetologin ammattitaidon voi mitata sillä miten hyvin hän ohjaa kotihoitoon. Pelkkien kasvohoitojen tarjoaminen on ihan rahastusta eikä silloin ole mitään vastuuta kokonaistilanteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti