torstai 8. helmikuuta 2018

Liian kuivalle iholle voiteetkaan ei imeydy

Meille on jo parin viikon ajan tullut hätääntyneitä soittoja, että pitää päästä pikaisesti hoitoon, kun iho kutisee, kirvelee ja hilseilee. Tämä pakkanen kuivatti muutamassa päivässä huonolle hoidolle jääneen ihon hilseilykuntoon.

Hilseily estää imeytymisen

Näissä puheluissa yleensä kerrotaan ettei mikään kotihoitovoide enää imeydy. Moni ostaa oikein paksun ja rasvaisen voiteen korjatakseen tilannetta ja sekin jää tahmaisena ihon pintaan lillumaan. Tämä on aivan tyypillinen reaktio, kun iho on saanut pitkään rauhassa kuivua ilman kunnollista hoitoa. Ihosta poistuu miljoonia kuolleita soluja vuorokaudessa ja niiden tilalle syntyy uusia terveitä ihosoluja. Vartalolla tuntee hyvin saunan yhteydessä miten paksu hilseilykerros ihosta irtoaa ja rullaantuu pois, kun se on pehminnyt saunan löylyssä. Kasvojen ihossa hilseily ei lähdekkään niin helposti, koska tuuli, sade ja kuiva sisäilma liimaa hilseilyä tiivisti kiinni ihon pintaan. Tähän tarvitaan hoidoksi kuorintaa joko kotona, tai kauneushoitolassa. Hyvin ohuellakin iholla voi olla paksu hilseilykerros ja ohuttakin ihoa voi ja pitää kuoria, että voiteet imeytyy paremmin.

Kuorinta pelastaa hilseilyltä

Ohuelle vanhenevalle iholle suosittelen kuorintaa missä ei ole mekaanisesti raapivia aineita. Dermalogican Daily Microfoliant (82€) tai Daily Superfoliant (94€) ovat hellävaraisia ja sulattavat iholta ainoastaan täysin kuolleen solukon. Pitkään hoitamatta ollutta ihoa ei saa kuntoon yhdellä kuorintakerralla, vaikka se jo paljon auttaakin vaan kuorinnan pitää olla säännöllistä. Parasta olisi tehdä ensin kasvohoito jonka avulla saadaan paksukin hilseily kerralla pois ja sen jälkeen jatketaan kotikuorinnalla ettei uutta kerrosta syntyisi. Ultraäänilaite Bt-Sonic (126€) on osoittautunut todella hyväksi avuksi kuorinnan tehostamiseen. Tuon Daily kuorinnan kanssa iho käydään läpi ultraäänilaiteella parin minuutin verran. Se lisää huomattavasti kuorinnan tehoa ja kuona-aineet nousevat huokosten pohjasta asti pois. Hilseilevään kuivuuteen ei kannata valita paksua huonosti imeytyvää hoitovoidetta vaan ohut kosteuttava tehotippa vaikuttaa paremmin, kuin rasvainen voide. Nopein kosteuttaja on Dermalogican Skin Hydrating Booster (107€), mutta ilman kuorintaa senkin vaikutukset menee hukkaan.

Daily Superfoliant ja ultraäänilaite Bt-Sonic poistaa hilseilyn 
ohuelta vanhenevalta iholta tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti