perjantai 9. helmikuuta 2018

Valmista ihosi hiihtolomaan

Tässä meidän alueella koululaisten lomaviikko on viikko numero yhdeksän eli 26.2 alkava viikko. Jos aikomus on lähteä ”erityisolosuhteisiin” hiihtämään, laskettelemaan, tai aurinkoon ihonhoito kannattaa miettiä valmiiksi nyt.

Lapinloma rasittaa ihoa

Hiihtoloma Lapissa, tai lasketteluloma Alpeilla on iholle huomattavasti suurempi rasite kuin aurinkoloma. Tosin aurinkolomasta jää pysyviä vaurioita uv-säteilyn aiheuttamina solumuutoksina, mutta paistaa se aurinko hiihtoladuillakin. Jo muutenkin kuivuneelle iholle viikko Lapissa on kauhistus. Päivällä uv-säteily, tuuli ja pakkanen rasittaa ihoa kaikilla mahdollisilla tavoilla. Iltaisin saunotaan ja syödään ja juodaan erilailla kuin kotona. Kovissa pakkasissa hotellihuoneiden ja mökkien sisäilma on todella kuivaa ja siihen haihtuu ihon vähäinenkin kosteus. Suosittelisin, että kosteuttava Nanolift (118€) tehtäisiin ennen ja jälkeen lomailun. Viikkoa, tai paria ennen lomaa tehdyllä kasvohoidolla saadaan ihon omat suojamekanismit kuntoon ja kosteutetaan iho perusteellisesti. Hyvin hoidetulle iholle ei lomarasitukset vaikuta niin pahasti ja omat hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Hiihtoloman jälkeen taas noin viikon, tai parin kuluttua kasvohoito poistaa hilseilyn ja korjaa uv-säteilyn ja lämmönvaihtelujen aiheuttamaa rasitusta. Jos pitää valita vain yksi hoitokerta kannattaa tehdä tuo hoito loman jälkeen. 

Etelänmatka kuivattaa


Silloin, kun matkustetaan Kanarialle, tai Thaimaahan pahin iho-ongelma iskee vasta takaisin tulessa. Suomen kuiva pakkasilma on shokki jo lämpöön ja kosteuteen tottuneelle iholle. Iho reagoi hyvin nopeasti ja jo vuorokaudessa se sopeutuu lämpöön ja kuivuus ja kiristys loppuu. Samoin käy toistapäin ja heti kotiin tulessa iho alkaa hilseilemään ja kiristelemään. Kannattaakin varata jo hyvissä ajoin kasvohoitoaika heti loman jälkeiselle viikolle. Hyvillä kotihoitotuotteilla pystytään kuivuus pitämään kurissa eikä suuria ongelmia tule ohjeita noudattavalla. Tärkeintä on tietysti aurinkosuojavoide. Kaikista eniten suomalaisille solumuutoksia aiheuttaa nämä talviset aurinkolomat. Tällä hetkellä ihotautiklinikoille on valtavat jonot 60-70-vuotiaita jotka jo viisikymmentävuotta sitten aloittivat etelänmatkailun. Silloin yritettiin jo parissa päivässä saada vahva rusketus, että kaikki varmaan kotona näkee matkan tulokset. Yleensä iho vielä tahallaan poltettiin, kun ruskettuminen oli niin välttämätöntä. Tällaiset soluvauriot tulee näkyviin vasta ikääntyessä ja yleensä ne hoidetaan jäädyttämällä. Juuri tätä ajatellen meillä on Tähtitarjouksena Skin Dynamic Recovery sk 50 NYT 89€ (119€). Se kosteuttaa hyvin ja tekee ihon pinnasta sileän ja napakan ja tuo viidenkympin suoja riittää voimakkaaseenkin aurinkoon.

Varaa kasvohoito nyt

Kasvohoitovaraus kannattaa tehdä nyt heti. Tässä on vain pari viikkoa hiihtolomaan ja hoitoaikoja on vapaana vain muutamia. Perjantaina 23.2 teemme hoitoja vaan kello 14 asti, koska meillä on Pimeän Kaupan ilta klo 15-21. Hiihtoloma on hyvä ajankohta itsensä hemmotteluun ja kasvohoito on ihanaa vaihtelua arkeen. Hiihtolomaviikon ajat kannattaa myös varata pikaisesti ja siellä on vapaana vain pari hoitoaikaa. Mari on perinteisesti myös lastensa kanssa lomalla ja minä olen yksin työssä niin hoitoaikoja on vähemmän. Tämäkin muuttuu varmaankin muutaman vuoden päästä, kun Marin lapset ovat nyt 10v. ja 14v. niin kohta he eivät enää tarvitse äitiä loma-aikoina. Siihen asti Marin lomat noudattaa koululaisten lomia. 
Hoitoaikavarauksen voitte tehdä sähköpostilla osoitteeseen info@kauneushoitolainkeri, tai tekstarina numeroon 050-3580310, tai sitten soittamalla ja myös vanha lankapuhelinnumero 03-6759780 siirtyy tuohon kännykkään. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti