perjantai 2. helmikuuta 2018

Muotivirtauksena ilmeetön nainen

Olen jo pitempään ihmetellyt ja kuunnellut miten nuorten naisten keskuudessa ihannoidaan ilmeettömyyttä ja tylyä kovuutta. Enää ei ilmeisesti saisi näyttää tunteitaan ja kasvojenkin pitää kertoa välinpitämättömyydestä muita ihmisiä ja koko maailmaa kohtaan.

Hymy kaunistaa kasvot

Törmäsin konkreettisesti tähän ilmeettömyyteen, kun olen muutaman kerran alkuvuoden aikana tavannut kauneusbloggaajia ja missityttöjä. Eräässä koko päivän tilaisuudessa oli mukana useampi bloggaaja joiden kirjoitukset meikeistä ja ulkonäöstä ovat keränneet paljon lukijoita. Seurasin heitä hiukan hämmentyneenä ja melkein koin olevani maalaistollo hienojen kaupunkilaisten joukossa. Paikalla oli lähes satanaista tavallisissa arkipäivän luentotilaisuuden vaatetuksessa. Itse varaudun aina  kunnon vaatekerralla auditorioihin jotka kokemukseni mukaan ovat kylmiä ja vetoisia. Nämä bloggaaja tytöt olivat pukeutuneet rantavaatteisiin keskellä talvea ja päivätilaisuudessa. Vielä iltapuvussa ymmärtäisinkin, että se on auki selästä ja edestä. Puolialastomat tytöt kokoontuivat omaan katraaseensa eivätkä mitenkään ottaneet kontaktia meihin tavallisiin pulliaisiin ja vaikutti siltä ettei keskustelua keskenäänkään oikein syntynyt. Pidin käytöstä säälittävänä ja toisaalta naurettavanakin. Ilmeisesti tylyn ja kovan ulkokuoren alle piiloitui epävarma nuori nainen jollainen minäkin olen joskus ollut. Omana aikanani tuollaista ylimielisyyttä pidettiin todella rumana ja huonona käytöksenä ja siitä olisi joku vanhempi huomauttanut. 

Ilmeettömyys keinolla millä hyvänsä

Tiedän, että jo suomalaisetkin plastiikkakirurgit saavat nuorilta naisilta toivomuksia, että kasvoleikkaus tekisi ilmeettömäksi. Tämä on arkipäivää Aasiassa missä plastiikkakirurgia on arkipäivää ja ihmiset haluavat olla esimerkiksi sarjakuvahahmon näköisiä. Keskustelin näistä vuorovaikutustaidoista pitkään erään professorin kanssa joka oli tehnyt aikanaan väitöskirjan dialogista eli keskustelusta. Hän korosti sitä, että kaiken keskustelun perusta on rehellisyys ja aitous. Toinen ihminen pitää kohdata aidosti omana itsenään ja kuunnella tarkkaan mitä muilla on sanottavaa. Nämä opit ovat kaukana nykytilanteesta. Jo asiakaspalvelussa näkee ihmisiä jotka jotenkin tekeytyvät eiläsnäoleviksi. Käyttäydytään ihan kuin mikään ei koskettaisi heitä. Tämähän ei missään tapauksessa ole hyvää asiakaspalvelua ja sen tietää kaikki. 

Vakioasiakkaat ovat reippaita nuoria

Onneksi en ole kohdannut omassa firmassani tällaisia koppavia nuoria naisia. Päinvastoin ihailen kovasti näitä 16-25-vuotiaita nuoria aikuisia jotka meillä käy ja jotka ovat rohkeita ja iloisia. Nuoret ihmiset ovat paljon fiksumpia kuin mitä minä olin samanikäisenä. He opiskelevat päämäärätietoisesti ja ottavat asioista selvää ja ovat jo matkustelleetkin muissa kulttuureissa. Nämä nuoret osaavat ottaa huomioon toiset ihmiset. Moni ikäiseni sanoo pelkäävänsä kuka meitä sairaaloissa ja vanhainkodeissa hoitaa, kun olemme kahdeksankymppisiä. Itse en sitä pelkää, koska näen niin paljon fiksuja nuoria joiden käsiin annan mielelläni yhteiskunnan tulevan päätöksenteon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti