maanantai 5. helmikuuta 2018

Uutuuksista apua couperosaa

Viikko sitten Dermalogica esitteli Suomessa kaksi uutuustuotetta jotka kuuluvat herkän ja couperosaihon hoitoon tarkoitettuun Ultra Calming hoitolinjaan. Tuotteet ovat Barrier Defence Booster (107€) tehotippa ja Calm Water Gel (70€) hoitovoide.


Couperosa syntyy tähän vuodenaikaan  

Suomen talvisää aiheuttaa monenlaista iho-ongelmaa ja niistä yksi on couperosa eli laajentuneet pintaverisuonet. Lämmön vaihtelut on se syy miksi couperosa syntyy ja sitä vastaan ihoa pitää hoitaa. Lämpimässä huoneilmassa kasvojen verenkierto toimii kunnolla ja kaikki pintaverisuonet ovat täynnä verta ja pumppaus käy täysillä. Ulkona ja pakkasessa verisuonet joutuu supistumaan vauhdilla ettei iho hukkaisi lämpöä liikaa. Tätä, kun tehdään useita kertoja päivässä ja vuosikausia alkaa verisuonten seinämät veltostua ja supistuminen ei enää onnistukkaan. Couperosa näkyy yleensä poskipäillä sinipunaisena verisuoniverkkona joka kertoo siitä, että veri on pysyvästi pakkautunut laajentuneeseen hiusverisuoneen eikä se pysty enää supistumaan. Ohuella ja kuivalla iholla couperosa syntyy helpommin, koska verisuonten suojaus on ohuempaa. Samoin couperosa näkyy selvemmin niillä joilla on ohut ja kuiva iho. 

Hyvin hoidettu iho ehkäisee couperosaa

Parasta couperosan hoitoa on sen ennalta ehkäisy niin kuin on kaikissa muissakin iho-ongelmissa. Mitä vahvempi ja hyvä kuntoisempi iho on sitä vähemmän verisuonet jäävät lämmönvaihteluille alttiiksi. Joillakin couperosan syntyminen kuuluu perimään ja sen välttäminen vaatii ihonhoidolta vielä enemmän. Riittävä kosteutus ja säännölliset kasvohoidot pitävät ihon vahvana ja se vähentää couperosan syntyä. Myös puhdistukseen pitää kiinnittää huomiota, koska liian voimakkaat puhdistusaineet ovat pahimpia ihon kuivattajia. Alkoholipitoiset kasvovedet ovat kauhistus couperosaiholle ja ne pitää ehdottomasti hylätä. Hyvä puhdistusyhdistelmä on Precleanse Balm (58€) aluksi ja Ultra Calming Cleanser (500 ml 76€) toiseksi puhdistuskerraksi. Jo tämä hoitava puhdistus rauhoittaa ihoa ja vähentää sen ohentumista.

Uutuustuotteet vaikuttavat nopeasti

Dermalogican uutuustuotteet ennalta ehkäisevät couperosan syntyä, mutta myös rauhoittavat ja vähentävät jo syntynyttä couperosaa. Barrier Defence Booster levitetään ensimmäisenä puhtaalle iholle pesun jälkeen. Se on tehotippa joka imeytyy syvinpään ihokudokseen ja se vaatii aina päälle hoitovoiteen. Barrier Defence Booster rauhoittaa punoittavaa kirvelevän kutisevaa ihoa ja vähentää ihon oman kosteuden haihtumista. Se sopii aivan kaikille ihotyypeille ja myös nuorelle iholle. Sen päälle levitetään Calm Water Gel jonka olen jo ristinyt vesivoiteeksi. Voidetta otetaan maapähkinän kokoinen nokare kämmenelle ja kädet hierotaan yhteen jolloin raaka-aineet hajoavat nestemäiseksi hyvin imeytyväksi geeliksi. Kämmenistä voide on helppo levittää kasvoille, koska se ei ole mikään valuva neste. Calm Water Gel vaikuttaa kahdella tavalla ihon kosteuttamiseen se sitoo ihon omaa kosteutta ja lisää kosteuttavia raaka-aineita ihoon. Voide on todella kevyt ja nopeasti imeytyvä joten siitä pitävät nuoret ja miehetkin. Calm Water Geliä voi käyttää aamulla ja illalla. Nyt näillä pakkasilla en sitä suosittele, jos tekee pitkän ulkoilun kylmässä. Alle tunnin ulkoilussa se sopii kunhan sen päälle levitetään Barrier Repair (69€). 

2 kommenttia:

  1. sopiiko tämä "vesivoide" erittäin kuivalle iholle?
    t, Kati

    VastaaPoista
  2. Tämä onkin hyvä kysymys. Jos tätä kysyttäisiin Dermalogican britti-tai jenkkikouluttajalta he sanoisivat voiteen olevan erinomainen kuivalle iholle. Täällä meillä on aina ajateltava hoito-ohjeet uusiksi meidän ilmaston kannalta. Näillä pakkasilla epäilen, että Calm Water Gel on liian ohut ainakin yksinään kuivalle ja vanhemmalle iholle. Se on ihan riittävä hoitovoide kuivallekin iholle silloin, kun pysytään nollakelissä. Nyt tämä pakkanen on tehnyt ihoista niin kuivat, että suosittelisin vielä Calm Water Gelin päälle Barrier Repairin, tai Super Rich Repairin. Voin olla väärässäkin ja kuulostelen kokemuksia mitä asiakkailla ja kollegoilla on ja kerron niistä myöhemmin.

    Inkeri

    VastaaPoista