sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Hyvin hoidetut siveltimet palvelee sinua kauan

Jossain kommentissa pyydettiin neuvoja siveltimien hoidosta ja onkin tosi kiva, kun annatte juttuvinkkejä. Helpottaa paljon kirjoittamista, kun joku on antanut aiheen. Siveltimien hoito onkin tärkeä asia ettei hyvät ja kalliit siveltimet hajoa ennen aikojaan. Korostan aina säästäväisyyttä ja taloudellisuutta kosmetiikan käytössä. Hoitamalla siveltimet hyvin ne kestävät todella vuosia hyvänä.

Ensimmäisenä muistutan siitä, että koirien ja kissojen omistajat pitävät kaikki siveltimensä piilossa karvakorvilta. Olen kuullut työelämäni aikana lukemattomia tarinoita siitä miten siveltimistä on tehty hakkelusta. Luonnonkarvasta tehdyt siveltimet kiinnostaa ainakin minun kissojani ihan eri tavalla, kuin synteettiset. Luonnonkarvaisten siveltimien kohdalla oikea hoito onkin paljon tärkeämpää, kuin synteettisten siveltimien kansaa. Kaikki meidän myymät siveltimet ovat luonnonkarvaisia ja yleisemmin ne ovat vuohenkarvaa.

Tuuhean kabukisiveltimen kohdalla oikea hoitaminen on kaikista tärkein. Se kannattaa pestä viikon, parin välein. Paras pesuaine on shampoo, me käytämme täällä Dermalogican shampoota. Tosin tiedän monen pesevät ihan astianpesuaineella ja sekin käy. Tärkeintä on siveltimen kuivattaminen. Kuivata sivellin aina pöydällä poikittain. Jos laitat siveltimen, vaikka mukiin pystyyn, niin märistä karvoista valuu vettä karvojen tyveen ja se irroittaa liimaukset. Tämä koskee aivan kaikkia siveltimiä. Kuivana sivellin kannattaa säilyttää jossain mukissa pystyssä, mutta ei koskaan sivellin osa alaspäin. Jos siveltimet karvat ovat mukin pohjaa vasten ne katkeavat ja muuttavat asentoaan ja sivellin hajoaa nopeammin. Oikein hoidettuna luonnonkarvasivellin kestää kymmeniä vuosia. Minulla on edelleen hoitolakäytössä siveltimiä, jotka ostin jo kahdeksankymmentäluvulla ja niitä on pesty ja desinfioitu tuhansia kertoja.

Meillä on nyt tarjouksessa Youngbloodin Gel Liner silmänrajausväri ja Tweesermann sivellin siihen, yhteensä 40€. Tuo sivellin on erittäin hyvälaatuinen ja kestää käytössä vuosikausia. Se kuitenkin pitää muistaa, että rajaussivellin pitää pestä joka käytön jälkeen. Jos siihen jää Gel Lineriä kuivumaan, niin se pilaa seuraavan rajauksen teon. Ainoastaan puhtaalla siveltimellä saa siistin ja hyvän rajauksen. Sen siveltimen pesu on helppoa ja nopeaa ja se käy, vaikka käsisaippualla.

Muutenkin muistuttaisin, että kunnon pitkävartisiin siveltimiin kannattaa panostaa. Esimerkiksi luomivärien mukana olevat pikkuruiset superlonsiveltimet eivät ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Niillä ei todellakaan saa siistiä meikkiä. Nykyään Yougbloodin luomivärirasioissa ei ole ollenkaan superlonsivellintäkään mukana, koska moni alkaa käyttämään pelkästään sitä. Kuinkahan monella lukijalla on meikkipussissaan näitä pikkunysiä, jotka ovat jo liimauksistakin auki ja niitä, vaan käytetään. Ne kannattaa heittää roskiin ja hankkia muutama uusi pitkävartinen sivellin. Poskipunarasioissakin joskus on sivellin mukana ja sekin on niin pieni ja kapea ettei sillä pysty tekemään, kuin punaiset pallot poskipäille. Poskipunasivellin pitää olla tuuhea, ja pitkävartinen. Tervetuloa sivellin ostoksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti