maanantai 23. joulukuuta 2013

Voiko kosmeettinen voide siloittaa ryppyjä?

Vastaus on, kyllä voi. Naisten lehtien mainoksissa on usein tutkimustuloksia, joissa ilmoitetaan prosenteilla miten paljon rypyt ovat kyseisen voiteen käytöstä vähentyneet. Joskus ne vaikuttavat niin keinotekoisilta, että ne herättävät epäuskoa. Toisaalta ihon siloittuminen voiteella on niin looginen prosessi ettei se tarvitsisi ympärilleen turhaa sanahelinää

Ihmisen iho koostuu soluista, niin kuin kaikki muutkin elimistön osat. Nuoren, terveen ihmisen ihosolu on pyöreä, joustava ilmapallon omainen pallukka. Ihosolun sisällä on soluväliainetta, joka hiukan paksumpaa, kuin vesi ja väriltään kirkasta. Nämä ihosolut uudistuu parikymppisellä ihmisellä noin kolmen, neljän viikon välein. Nuorella ihmisellä nuo ihosolut ovat joustavia, pehmeitä ja läpikuultavia. Ihan niin, kuin nuoren ihmisen ihokin. Sitten iän myötä, ilmaston takia, tai huonon hoidon takia solujen uudistuminen alkaa hidastua. Viisikymppisellä ihosolut uudistuu noin kuuden, seitsemän viikon välein. Solu ei ole enää tasainen pallo, vaan soluväliaineen laatukin muuttuu. Siitä tulee sameaa, paksumpaa ja joustamattomampaa. Solu muuttuu litteäksi ja soluväliainetta voi vuotaa ympäristöön, niin että solut kittiintyvät toisiinsa.

Ihosolujen laadun heikennyttyä iho alkaa menettää joustavuuttaan, pehmeyttään, sen väri samenee ja rypyt syntyvät.Iho alkaa myös löystymään, koska ihosolut joiden tehtävä on pitää kimmoisuuutta yllä veltostuvat. Tässä tilanteessa on oikein valitulla kasvohoidolla todella suuri merkitys. Kasvohoidon aikana ihonsoluväliaineen määrää lisätään, yleisin raaka-aine siihen on hyaluronihappo, joka on ihan soluväliaineen kaltaista bioteknistä uutetta. Näitä ihosolua pehmentäviä raaka-aineita imeytetään ihoon käsin hieromalla ja mikrovirralla. Kasvohoidossa myös sulatetaan pois kittiintymä iho solun välistä ja sekin parantaa ihon joustavuutta. Kasvohoidon aikaan saama verenkierron ja aineenvaihdunnan elvytys parantaa ihon värin ja lisää vaikutusaineiden imeytymistä. Nämä kasvohoidossa imeytetyt vaikutusaineet säilyvät ihokudoksessa noin 4-8 viikkoa ja kotihoidon avulla tulosta pitkitetään ja ylläpidetään.

Tässä ei ole kysymys mistään "vippaskonstista", vaan ihan loogisesta ihon toiminnasta. Mitään pysyvää vaikutusta kasvohoidolla ei saada aikaan, niin kuin kirurgisella toimenpiteellä saadaan. Se kuitenkin koko ajan hidastaa ihosolukon vanhenemista ja pitää ihon pehmeämpänä ja sileämpänä. Tämän takia suositellaan, että kasvohoito tehdään 4-8 viikon välein, koska ihosolukko kuolee ja poistuu sinä aikana. Siksi on myös tärkeää käyttää oikeita kotihoitotuotteita, että kotona voidaan pitkittää kasvohoidon vaikutusta. Hyvällä kotihoidolla pystyy tuplaamaan kasvohoidon vaikutuksen. 

2 kommenttia:

 1. Anonyymi10:13

  Hyvä selostus asiasta.

  Ihon tuntuma on minulle tärkeä, ja Nanoliftillä ja Dermalogican kotihoidolla saa kyllä mahdollisimman hyvän tuntuman. Joten kiitos viime viikonkin kasvohoidosta.

  Oikein rauhallista joulua sekä onnea ja menestystä vuodelle 2014, Inkeri ja Mari.

  Leena

  VastaaPoista
 2. Anonyymi00:50

  Kiitos kunnollisesta selityksestä miten voiteet vaikuttavat. Ostin pari viikkoa sitten teiltä Power Rich voiteen ja se on ihan mahtava. En ole koskaan käyttänyt mitään siihen verrattavaakaan.
  Olen kuvitellut, että olen kosmetiikasta hyvinkin selvillä ja tiedän miten ihoani pitää hoitaa. Tähän asti olen ostanut lähinnä lentokentiltä kalliimman luokan voiteita ja kuvittelin niiden olevan hyviä. Vuosi sitten siirryin Dermalogicaan ja ymmärsin ettei aikaisemmilla ostoksillani ollut mitään yhtenäistä linjaa. Ostin mitä mieleen juolahti, mutta mikään aine ei toiminut yhteen. Ihoni oli aina vähän näppyläinen, tai sitten liian kuiva. Tasapainoon en sitä saanut. Ihoni voi nyt todella hyvin, kun noudatan neuvojasi. Nanolift hoitoon en pääse, kuin pari kertaa vuodessa, Vaasasta ei viitsi montaa reissua teille tehdä. Noiden neuvojesi ja suositustesi avulla olen pärjännyt ja olen todella tyytyväinen. Rahaakin menee kosmetiikkaan ihan huomattavasti vähemmän, kuin ennen. Lentokentän voiteista piti ostaa kolme purkkia, että ne riittivät yhtä pitkään, kun Intesive voide.
  Power rich on taas ihan oma lukunsa ja minusta tulee sen käyttäjä aivan takuulla. Niin helppo ja tehokas, että en voi kun hämmästellä.
  Kiitos sinulle hyvistä ohjeista ja rentouttavaa pyhien aikaa!

  VastaaPoista