perjantai 27. joulukuuta 2013

Peltosirkuntilan jouluruuat oli herkullisia

Joulunpyhät ovat takanapäin ja tänään perjantaina on tavallinen työpäivä. Voitte siis poiketa ostoksilla, tai soittaa ja laittaa sähköpostia ajanvarausta varten. Olikin jo kiva palata työn ääreen kolmen vapaapäivän jälkeen, vaikka hyvin sekaisia viikkoja tässä on, kun työpäiviä on vaan muutama silloin, tällöin.

Viime viikkojen tärkeimmät puheenaiheet asiakkaiden kanssa olivat joulunvietto ja muut joulutouhut. Jokainen vähän suunnitteli ääneen mitä pitäisi vielä tehdä ja mitä oli jo tehtynä. Myönnän, että kateeksi kävi niitä jotka suuntasivat lentokentälle ja viettivät joulun lomailemalla lämmössä ja auringossa. Itse en osaa, enkä ehdi tekemään mitään jouluruokia ja siivouksetkin jää miehelleni. Joulunaika on kauneushoitolassa meidän kiirein ajankohta. Joulukuusta puuttuu aina useampi työpäivä pyhien takia ja me teemme kuitenkin kahdenkymmenentyöpäivän työt joulukuussakin. Se tietää pidempiä ja kiireisempiä päiviä. Siitä en todellakaan valita, vaan olen tyytyväinen ettei oma yritykseni kärsi lamasta.

Jouluruuat ostan siis valmiina ja muutamana vuonna olen kuullut asiakkailta Peltosirkuntilan ruuista pelkkää hyvää. Tänä jouluna päätin hankkia ruuat sieltä ja päätös oli ihan oikea, minustakin tuli heidän vakioasiakas. Tilaus oli helppo tehdä, kunhan ruksaili haluamansa netistä. Sitten vaan ajoimme hakemaan ne Alvettulasta Peltosirkuntilalta. Navigaattorin avulla sinne oli helppo löytää ja muistaakseni matkaa tuli hoitolan edestä eli Raatihuoneenkadulta vähän yli kaksikymmentäkilometriä. Perillä oli tosi kaunis maalaistalon piha ihanine jouluvaloineen. Tietysti vesisade vähän pilasi jouluisuutta ja voin vaan kuvitella miten kauniita ne valot olisivat lumisena aikana. Senkin tietysti tarkistin, että onko talossa kissaa ja sekin, kun löytyi kaikki oli niin, kuin pitikin. Kissan nimi on Keltsu ja se oli ristitty keltaisen värinsä vuoksi niin.

Tilasin kaikki laatikot sieltä ja ne olivat suussa sulavia. Vadelmahyydykekakku oli heidän oman tilan vadelmista ja sekin oli aivan ihanan raikasta, samoin pähkinäkakku kuivakakkuna oli todella hyvää. Ostin myös heidän omista marjoistaan tehtyä mansikkaglögiä ja kivan makuista sekin oli. Kesällä täytyykin sitten mennä marjoja ostamaan sieltä ja tervehtimään Keltsua.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi23:59

  Kiva, kun nostat paikallisia yrittäjiä näin hienosti esiin. Yleensä tuntuu, että yrittäjät ovat sen verran kateita toisilleen ettei hyvää sanaa sanota. Ja ehkä se on vielä enemmän meidän naisten synti. Siksi onkin kiva lukea blogiasi, kun et mollaa muita yrittäjiä ja nostat oman paikkakuntasi firmoja esille.
  Olen itse Yrittäjänaisten Keskusliiton jäsen ja muistan, kun olit siinä hallituksessa. Olisit jatkanut, sinulla olisi ainesta puheenjohtajaksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että arvostit työtäni YNKL:ssä, nykyäänhän se on Suomen Yrittäjänaiset ry. Tuo hallitustyö valtakunnallisessa isossa yhdistyksessä vie aikaa todella paljon. Uhrasin kahdentoistavuoden ajan, joka vuosi noin kolmeviikkoa työaikaa luottamustehtäviini. Sitä ei pieni yritys jatkuvasti kestä ja nyt onkin aika panostaa omaa firmaan ja muihin harrastuksiin. Se ei kuitenkaan ole pois suljettua, että joskus vielä lähden uudestaan mukaan.

   En missään nimessä halua mollata muita yrityksia. Päinvastoin haluan kertoa heti, jos olen saanut hyvää palvelua, tai löytänyt muutenkin kivan pienyrityksen. Haluan myös aina kannattaa paikkakunnan omia pienyrittäjiä. Uskon ja toivon, että joku muu taas puolestaan kehuu minun yritystäni. Haluan laittaa hyvän kiertämään.

   Inkeri

   Poista
 2. Anonyymi15:39

  Kiitos vinkistä. Meille tuli jouluaattona paha pettymys laatikkoruokien suhteen. Samasta paikasta on haettu monta vuotta, mutta nyt esim. lanttulaatikko oli ihan syömäkelvotonta eikä muissakaan laatikoissa ollut kehumista. En nyt tässä viitsi mainita yrityksen nimeä, mutta ensi vuonna käytetään kyllä toisen yrityksen palvelua.

  VastaaPoista
 3. Tiedän tuon fiiliksen, kun vuoden tärkein ateria menee pieleen. Minulla on ollut monena jouluna sama tunne paitsi nyt. Olen aina ostanut laatikot valmiina ja olen kokeillut montaa firmaa. Yleensä ne ovat olleet niin epätasalaatuisia ettei yhtään voi luottaa siihen mitä saa.
  Siksi olenkin nyt tosi tyytyväinen, kun kerrankin kaikki onnistui ja todella helposti ja hyvällä mielellä.

  Inkeri

  VastaaPoista