sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kuluttajan pitää olla kriittinen kasvohoitoa valitessaan

Kasvohoidoissa on aina muotivirtauksia jotka tulee ja menee. Yleensä ne liittyvät johonkin uuteen koneeseen, jota pidetään ihmeitä tekevänä. Kuluttajille tarjottavat menetelmät ovat aina vaan rajumpia ja niillä voidaan saada jo pahaakin tuhoa aikaan. Mikrohionta on pitkään ihan villitys ja asiakkaat olisivat välttämättä halunneet sitä. Mikrohionnankin kohdalla oli jo alunperin itsestään selvää ettei se ainakaan mitään hyvää tee iholle. Moni ehti saamaan siitä todella suuria ongelmia ja vaurioita ihoonsa ennen, kuin se poistui markkinoilta.

Nyt uusin hullutus on mikroneulaus. En pysty ymmärtämään miten hiukankaan ihoa ymmärtävä kosmetologi voi siihen uskoa. Ei ihonhoitoon liity mitään mystiikkaa, vaan ihon toiminta on ihan loogista anatomiaa ja fysiologiaa. Ihan samoin, kun lääkärit tietävät miten sydän, tai keuhkot toimii, niin ihokin toimii kaikilla ihmisillä saman logiikan mukaan. Miten ihmeessä voidaan kuvitella, että mikroneulauksella olisi joku suotuisa vaikutus ihon toimintaan. Teoriassa mikroneulauksen periaate voi kuluttajan mielestä tuntua järkeenkäyvältä. Käytännössä se ei kuitenkaan toimi ollenkaan. Mikroneulauksen ajatuksena on se, että ihoa ärsytetään pintaa syvemmältä pyörittämällä siinä neularullia. Neulat ovat hyvin ohuita ja ulottuvat muutaman millin syvyteen. Ajatuksena on se, että näin kollageeni ja elastiini solut alkaa toimia ja ne vahvistavat ihoa ja kiinteyttävät ihoa.

Miten ihmeessä, vain kollageeni ja elastiinisolut alkaisivat toimia ärsytyksestä, onhan ihossa paljon muutakin. Iholla on hyvin selvä puolustusmekanismi ärsytystä vastaan ja se on ihon paksuuntuminen. Kantapäissä tämän näkee kaikista selvemmin. Ihon ärsyttämisellä saadaan kaikista eniten aikaan kuollutta solukkoa, joka paksuntaa ihoa ja se ei todellakaan ole kaunista kasvojen iholla. Tuon mikroneulauksen jälkeen, kun lähdetään suomalaiseen talvisäähän, ärsytetty iho on seuraavaksi couperosaongelmissa. Vereslihaan saakka rikottu iho on hyvin altis tulehduksille ja jos ihossa on ennestään jo finnejä ne takuulla leviävät. Mikroneulaus on myös hyvin kivuliasta ja usein siinä käytetään jopa puudutusvoidetta koko kasvojen alueella. Siinä hoidossa ei ole edes rentoutumisen mielihyvää. Toivon, että tuo hoitomenetelmä haudattaisiin mahdollisimman pian ennen kuin kenellekään tulee pysyviä ongelmia.

Toivoisin myös, että ne kosmetologit ja maahantuojat jotka ovat mikroneulauksen kannattajia ottaisivat kantaa tähän kirjoitukseeni. Jos menetelmä on sitten niin hyvä, niin nyt te voisitte julkisesti kertoa miten väärässä olen omilla käsityksilläni. Keskustelisin hyvin mielelläni ihan julkisesti mikroneulaiksen hyödyistä ja haitoista. Tiedän, että tätä blogiani lukee moni kollegani ja nyt teillä olisi hyvä tilaisuus kertoa mitä hyötyä mikroneulauksesta on.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi00:37

  En voi ymmärtää mitä kaikkea rääkkäystä ihminen on valmis sietämään kauneuden nimissä. Olen iloinen, että olen löytänyt tieni Inkerin hoiviin jo 80-luvulla, niin ei ole tarvinut miettiä muita vaihtoehtoja. Olen juuri jäämässä eläkkeelle ja pidän ihoani paljon nuorekkaampana, kuin muiden saman ikäisten. Sain ensimmäisen sysäyksen Inkerin kasvohoitoihin, kun silloinen mieheni osti minulle lahjakortin. Taitaa olla ainoa asia, josta voin exmiestäni kiittää...
  Tässä vaiheessa elämää on kiva huomata ettei ole aivan rapistunut ja itsetuntoa nostaa hoidettu ulkonäkö. Joskus luulin, että iän mukana ulkonäkö lakkaa vaikuttamasta, mutta se oli luuloa. Nyt usein pohdituttaa, kun peilistä katsookin ihan eri ihminen, kun kuvittelee olevansa. Itselläni tämä ulkonäkökriisi on vähäisempi hyvän hoidon ja hyvien meikkausvinkkien takia, mutta moni ystäväni pohtii vanhenevaa peilikuvaa.
  Omasta puolestanu suositan, että viimeistään nelikymppisenä kannattaa hakea itselleen luotettava ja ammattitaitoinen kosmetologi. Hämeenlinnan lähellä asuville suosittelen Inkerin hoitolaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti suosituksistasi. Toivottavasti mahdollisimman moni noudattaa sitä:).

  Oikein hyvää uutta vuotta!

  Inkeri

  VastaaPoista