tiistai 31. joulukuuta 2013

Tilinteon hetki

Näin vuoden vaihteessa jokainen yrittäjä silmäilee mennyttä vuotta ja suunnittelee tulevaa. Isot yritykset elävät nykyään kvartaalitaloudessa ja ne tuntuvat antavan tulosvaroituksia useimminkin, kuin neljä kertaa vuodessa. Pienen yrittäjän pitää seurata tilannetta päivittäin ja elää koko ajan ajanhermolla. Mennyt vuosi onkin ollut aika hektinen ja on tapahtunut monenlaista.

Kaksi asiaa ovat nousseet ylitse muiden ja ne ovat koulutus ja blogijutut. Vuoteen 2013 mahtui tavallista enemmän koulutustapahtumia, vaikka yleensäkin lisäkouluttautuminen on yritykseni yksi tukipilari. Seminaarimatka Los Angelesiin tuli hiukan yllättäen viime syksyyn, koska odotimme sitä vasta vuodelle 2014. Kansainvälinen koulutustapahtuma on niin iso juttu, että se vaikuttaa yritykseen todella paljon. Ei ole mitään järkeä lähteä kalliiseen seminaariin ellei ole valmis omaksumaan uutta tietoa. Tämän Dermalogican seminaarin lisäksi meillä oli Marin kanssa parikin asiakaspalvelukoulutusta ja itse olin kirjoittamiskoulutuksessa.

Kirjoittaminen onkin asia mikä on todella paljon tuntunut työelämässäni. Tämä blogi Purkkiarmeijan komentaja on tuonut eteeni mitä erikoisempia asioita. Suurin hämmästykseni aihe on se, että toimittajat lukevat tätä blogia paljon. Syksyn aikana iso asia oli, kun toimittaja Maarit Tastulan kuvaussihteeri otti yhteyttä ja pyysi minua ja jotain yli 80-vuotiasta asiakastani uuteen Avec Tastula ohjelmaan. Asiasta käytiin useampi keskustelu ja asiakastanikin jo haastateltiin. Sitten tulikin aikatauluongelmia ja juttu täytyi siirtää hamaan tulevaisuuteen. Jutun ideana oli valottaa kahdeksankymppisen ihmisen elämän hyviä puolia. Ei kaikki ikäihmiset makaa palvelutalossa ja ole menoerä yhteiskunnalle, vaan suuri osa elää itsenäistä, monipuolista elämää. He ovat myös hyvin tärkeitä talouselämän pyörittäjiä. Jos minun kaikki yli kahdeksankymppiset asiakkaat jäisivät pois, talouteeni tulisi ammottava lovi. Ei se mitään, vaikka ohjelma ei toteutunutkaan, koska jo nämä alkupohdinnat vei ajatukseni uusille urille.

Myös Ylen RadioSuomesta otettiin yhteyttä blogin ansiosta ja heidän kanssaan tein mielenkiintoisen projektin. Naisten lehdistä on tullut useita yhteydenottoja ja he ovat pyytäneet apua erilaisiin ammattiini liittyviin lehtijuttuihin. Helmikuussa olen menossa Tavastiaan ammattikoulunopettajien seminaariin puhumaan aiheesta yrittäjä blogittaa. Tähän asti erilaisia yhteydenottoja on tullut sopivassa määrin ja olen ne ehtinyt hoitamaan oman työni lomassa. Kaikki nämä erilaiset kyselyt ja haastatteluasiat ovat virkistäviä ja innostun niistä kovasti. Toisaalta niitä on alkanut tulemaan nyt jo sen verran, että joudun kohta valikoimaan mihin voin osallistua, koska en voi omaa työtäni laiminlyödä.

Vuosi 2013 on siis ollut hiukan erilainen, kuin aiemmat vuodet. Toisaalta kaikki tapahtumat ovat olleet todella energisoivia ja olen saanut niistä taas paljon virtaa annettavaksi omille asiakkaille. Olen tänäkin vuonna tutustunut aivan ihaniin uusiin asiakkaisiin entisten lisäksi. Työelämäni on tullut entistä paremmaksi, mikä taas motivoi eteenpäin.

Toivotan kaikille lukijoille ja asiakkaillemme hyvää uutta vuotta 2014!

1 kommentti:

 1. Anonyymi13:23

  Eläkeiästä puhutaan paljon, samoin vanhustenhoidosta sote-uudistuksesta nyt puhumattakaan. Itselläni tulee 60 v mittariin tänä vuonna ja eläköitymistä suunnittelen joskus 2020 tienoilla. Huomaan, että oma hyvinvointi nousee koko ajan suurempaan merkitykseen ja tilinteon omaiseen pohdintaan.
  Olen yksi Inkerin v. 2013 aloittaneista uusista asiakkaista. Aiemman elämäni aikana olin käynyt kasvohoidossa vain x3. Nyt hoito+kotihoito on säännöllistä.
  Inkerin lisäksi tein toisen mukavan löydön, hiusten kasvivärit. Kiitos Eveliinan (Hämeenlinnassa www.hiusateljee.fi) sain romuttaa vanhat käsitykseni mm. hennavärjäyksistä. Muitakin vaihtoehtoja todella on!
  Terveys, kauneus ja hyvinvointi ovat myös arvovalintoja. Luen mielelläni luontaistuotteista, mutta samalla boikotoin niitä lähes täysin. Esim. luonnon oma botox mehiläisen myrkky (esim. bee venom-tuote). Myrkyn saamiseksi mehiläiset on tapettava. Mehiläiset ovat huolestuttavasti vähentyneet ja kadotessaan kokonaan johtaisivat ekosysteemin täydelliseen luhistumiseen. Tai uuden tyyppinen kalaöljy, jonka kerrotaan sisältävän tavanomaisten kalaöljyjen lisäksi DPA:ta, hyljeöljyn omega 3:a (esim. purefisk-tuote). Hyljeöljy saadaan tietysti tapetuista hylkeistä. Tiedämme, että hylkeet ja niiden myötä jääkarhut ovat vaarassa muutoinkin. ms

  VastaaPoista