torstai 19. joulukuuta 2013

Mihin tarvitaan tehotippoja?

Tähän vuoden aikaan kuulen hyvin usein asiakkaalta, että he kokevat ihovoiteensa riittämättömiksi ja kiristää ja kuivuu. Moni uusi asiakas, joka ei vielä käytä Dermalogican tuotteita sanoo, että iho alkaa kinnata ja kiristyi iltapäivään mennessä. Toisaalta taas pelko liian rasvaisia ja paksuja voiteita kohtaan on suuri. Voiteen halutaan olevan ohut ja hyvin imeytyvä. Yleensä asiakas itse ehdottaa ongelmiinsa täyteläisempää voidetta.

Tässä vaiheessa talvea on aika normaali reaktio, että iho alkaa olla kiristävä ja kuiva ellei kotihoito ole kunnossa. Korostaisin vielä sitä, ettei näitä kuivuuden kokemuksia ole meidän vakioasiakkailla joilla on jo ihonhoito tasapainossa. Kuivuuden ja kireyden ongelmiin en hakisi apua tukevammista voiteista, vaan tehotipoista ja kuorinnasta. Ei ole mahdollista, että yksi voide ratkaisisi kaikki ihon ongelmat kaikkina vuoden aikoina. Intensive Moisture Balance ja Super Rich Repair on meidän monipuolisimmat hoitovoiteet, mutta niidenkin lisäksi iho kaipaa muuta. Yhteen voidepohjaan ei ole kemiallisesti mahdollista saada useita erilaisia raaka-aineita. Ratkaisu ongelmiin löytyykin tehotipoista.

Tehotipat ovat koostumukseltaan ja molekyylirakenteeltaan ihan erilaisia, kuin voiteet. Niiden raaka-aineet ovat hyvin pienimolekyylisiä ja niissä on hyvin toimivia kuljettaja-aineita esimerkiksi niosomeja ja mikrosomeja. Nämä kuljettaja-aineet vievät vaikuttavat raaka-aineet ohitse ihon pintakerroksesta ja vapauttaa ne alempaan ihokudokseen. Näin tehotippa vaikuttaa syvemmällä ja saadaan täsmähoitoa ihon ongelmaan. Esimerkiksi Skin Hydrating Booster sisältää sataprosenttista hyaluronihappoa, joka on kaikkein kosteuttavin raaka-aine kosmetiikassa. Se, kun laitetaan minkä tahansa voiteen alle ihon kosteutus moninkertaistuu.

Tehotipat eivät sisällä mitään suoja-aineita jotka jäisivät ihonpintaan, vaan ne ohittaa pinnan ja imeytyy syvemmälle. Ne eivät koskaan riitä yksinään, vaan ihonpintaan on aina levitettävä voide. Tällä tavoin hoidettuna iho saa syvempään kerrokseen tarvitsemansa tehoaineen, mutta itse kosteusvoide pysyy samana. Vaikutus iholle on moninkerroin tehokkaampi, kuin paksumman voiteen vaikutus olisi. Vielä, jos hoitoon lisätään kuorinta-aineen käyttö joka parantaa huomattavasti muiden hoitoaineiden vaikutusta saadaan loistava lisäteho. Toisaalta taas kosteusvoidetta säästyy, kun sitä tarvitaan vähemmän. Kuorinta taas auttaa voiteiden ja tehotipan imeytymään paremmin ja näin niitäkin tarvitaan vähemmän.

Vertaan usein tehotippojen käyttöä kerrospukeutumiseen. Useampi ohut vaatekerros lämmittää paremmin, kuin yksi paksu. Samoin ihonhoidossa useampi ohut täsmätuote vaikuttaa tehokkaammin, kuin yksi paksu.

7 kommenttia:

 1. Anonyymi14:20

  Dermalogican tehotipat ja seerumit ovat aivan parhaita! Yksi kysymys minulla niiden osalta kuitenkin olisi: mitä eroa on Age smart MultiVitamin Power Serumilla ja extra firming boosterilla? Tai lähinnä, että kannattaako tuotteita käyttää samanaikaisesti päällekäin vai toista aamulla ja toista illalla? Vai vuorotella siten, että käyttää jompaa kumpaa tietyn kauden/purkin eli vain yhtä seerumia/boosteria aamulla ja illalla? Omistan molemmat tuotteet ja haluan käyttää niitä oikein. extra firming booster on "vanha tuttu", jota käytän joko pelkästään ja/tai kosteusvoiteeseen sekoitettuna päivittäin. Olen 36-vuotias, syviä ryppyjä ei siis ole,

  VastaaPoista
 2. Extra Firming Booster on Dermalogican kiinteyttävin hoitotuote, se vaukuttaa kimmosäikeisiin vahvistavasti. Firming Booster ei niinkään kosteuta, mutta se sopii kaikille yli 30-vuotiaille estämään ihon veltostumista ja se sopii myös silmien ympärille. Sitä saa käyttää sekä aamulla, että illalla. Erittäin hyvä systeemi on, että Extra Firming Booster käytetään aamulla ja illalla laitetaan elvyttävämpi ja kosteuttavampi tehotippa. Siis tuo sinun Multivitamin Power Serum on loistava pari Firming Boosterille.
  Multivitamin Power Serum estää ihon ohentumista, kosteuttaa ja parantaa ihon toimintaa. Sinulla on nyt tosi hyvä tehoyhdistelmä käyttössä.

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi22:18

   Kiitos vastauksesta! Noin olen itse asiassa toiminutkin eli yöksi en ole laittanut tuota extra firming boosteria vaan olen käyttänyt Overnight Repair Serumia tai sitten tätä uutta Multivitamin Power Serumia nyt kun sen hankin viimeisimpänä ostoksena. Yövoiteena käytän seerumin jälkeen pure night voidetta, joka tasoittaa hieman epätasaista ihonsävyä todella tehokkaasti. Naamioiltoina olen jättänyt voiteen laittamatta jos olen käyttänyt multivitamin power recovery naamiota, koska olen vinkkiesi mukaan vain pyyhkinyt ylimääräiset pois. Päivävoiteena olen käyttänyt firming boosterin jälkeen skin smoothing cream voidetta, joka on mahtava voide. Ennen päivävoidetta olen vielä paikallisesti laittanut c-12 concentrate seerumia haaleisiin pigmenttikohtiin. Pisteenä iin päälle SkinPerfect Primer SPF30, jolla saa iholle vielä tehokkaan suojankin kaiken muun hyvän päälle. Tällä arsenaalilla olen mennyt ja tosi hyvälle tuntuu. Toki löytyy muitakin ihania Dermalogican tuotteita kuten kuorintaa, puhdistavaa naamiota, silmänympärysvoidetta jne. Mikään tuotteista ei ole turha, koska pyrin käyttämään iholle niitä tuotteita jota milloinkin kaipaa; välillä on enemmän kosteutta janoava iho ja välillä taas kaipaa enemmän kirkastavia tuotteita. Suuri kiitos vastauksestasi.

   Poista
  2. Kuulostaa siltä, että olet sisäistänyt Dermalogican hoitoajatuksen oikein hyvin. Jatka samoilla linjoilla.

   Inkeri

   Poista
 3. Anonyymi20:07

  Olenkohan ihan menetetty tapaus. Kävin muutama vuosi sitten teillä kasvohoidossa. Ostin kotihoitotuotteitakin (Tummelin sunlightn tilalle). Käytin tuotteet kotona, ihan jees (kuten hampaidenpesu).
  Elämässäni tapahtui isoja mullistuksia ja ihonhoito unohtui. Laappasin syksyllä nahkarasvaa (hevosen valjasrasvaa käsiini), sen lisäksi vain saippuaa olen käyttänyt (saan sillä ripsarin pois).

  Hävettää tunnustaa, sain mieheltäni lahjakortin ja kävin sinulla kasvohoidossa syksyllä. En kehdannut/uskaltanut tunnustaa ihonhoitoni tilaa. Kehuit ihoni kuntoa ja ihmettelit jännittyneitä hartioitani.
  Hoito oli ihana, ostin pönikän puhdistusainetta ja voiteen ja käytän taas kotihoitotuotteita (ovat luxusta tuoksun ja käyttömukavuuden vuoksi).
  Olen jo lähes neljäkymppinen, olenko ihan menetetty tapaus, kun en huomaa itse ihossani juuri mitenkään, hoidinsitä tai jos en hoida sitä. Minulle ainakin kehuit hoidon aikana ihoni kuulautta ja nuorekkuutta.

  Ja anteeksi kauheesti, livenä en kehdannut/uskaltanut ihoni hoidon metsitteisyyttä sanoa ääneen. Jäin vain miettimään onko ihoja, jotka ei tarvitse hoitoa?

  (olen paljon ulkotöissä, ilman meikkiä, minulla on rasvoittuva iho joon nuorempana tuli näppyä, rusketun helposti, joten ihoni ei kai nyt ihan hirmu helpolla pääse..)!

  VastaaPoista
 4. Kerrot ihan tyypillista suomalaisen naisen tarinaa. Vain noin 15-20% käyttää kosmetologin palveluja, tai puhdistusmaitoja ja voiteita, eikä siinä ole mitään hävettävää. Ihonhoidosta ei saisi tehdä itselleen syyllisyyttä herättävää pakkoa. Sen pitäisi olla helppoa, mutkatonta ja kivaa.

  Pakko on kuitenkin kertoa ettei ole ihoa joka pysyisi hyvässä kunnossa läpi elämän ilman hoitoa. Ihan sama, kun kuvittelisi hampaiden pysyvän aina kunnossa ilman pesua ja muuta hoitoa. Ihmisen elimistö vanhenee ja rapistuu jatkuvasti ja menee samassa tahdissa mukana. Liikunnalla ja hyvällä ravinnolla voidaan hoitaa ruumista ja hidastaa vanhenemista ja sama pätee ihoon. Hyvällä ihonhoidolla iho pysyy paremmassa kunnossa.
  Olet juuri siinä iässä, kun itsekin alkaa huomata ihonhoidon tarpeen. Ilmeisesti olet perintötekijöiltäsi siinä hyvässä asemassa, että ihosi on pysynyt pitkään kunnossa ilman hoitoa. Yleensä nelikymppisenä viimeistään huomaa hoidon merkityksen. Eihän tietysti motivoi tulla kasvohoitoon ellei se tunnu miltään. Itselleni kasvohoito on ollut välttämättömyys jo 35-vuotiaasta lähtien. Kun edellisestä hoidosta alkaa kulua yli kuukausi iho alkaa suorastaan huutaa kosteutta ja alkaa odottamaan, että koska se kasvohoito onkaan. Samaa kertoo asiakkaatkin. Kasvohoidon jälkeen on ihan toinen olotila. TUntuu helpottavalta, kun iho on kosteutettu. Kasvot ovat silminnähden kapeammat, turvotus on poissa, ja iho tuntuu sileältä ja pehmeältä.
  Kyllä siis ihosi kertoo,kun tulee se vaihe, että hoito on välttämätöntä. Ennalta ehkäisevä ihonhoito on hyvin tärkeää, koska suurin osa kärsiin 60-70-vuotiaana niistä vaivoista mitä on hankittu nuorempana. Ihossa kaikki kostautuu vasta kymmenien vuosien päästä. Moni seitsemänkymppinen joutuu käymään aurinkokeratoosin takia jäädytyshoidoissa sairaalassa ja nekin vaivat on hankittu parikymppisenä.

  Et ole missään tapauksessa menetetty tapaus, vaan ihan tyypillinen suomalainen nainen. Uskon, että iän mukana löydät enemmän motivaatiota ihonhoitoon.

  Inkeri

  VastaaPoista
 5. Anonyymi15:26

  Kiitos siitä, että jaksat kirjoittaa tätä blogia. Olen oppinut todella paljon omasta ihostani näiden juttujesi kautta. Hoitoon teille en pääse, kun on useampi satakilometriä matkaa. Neuvoillasi ja verkkokauppanne avulla olen hoitanut ihoni oikein hyvään kuntoon. Itse olen tosi tyytyväinen tuotteisiinne ja tututkin hämmästelevät ihoni hyvää kuntoa.
  Tämä tehotippajuttukin on sellainen ettei missään naistenlehdessä asiaa ole näin järkeenkäyvästi selvitetty. Hyvät perustelut hoitoaineiden merkityksestä lisää ammattitaitosi arvostusta.
  Hyvää joulua!

  Täti Porista

  VastaaPoista