perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ihanat vanhat naiset!

Kerron taas miten ylpeä ja tyytyväinen olen, kun kuulen ja näen mitä yli kahdeksankymppisille asiakkailleni kuuluu ja tapahtuu. He kaikki ovat käyneet hoitolassani ainakin kolmekymmentävuotta. Ehkä moni nuorempi lukija ihmettelee mitä minä aina näistä mummoista kirjoittelen. Yli nelikymppiset varmaan alkavat ymmärtää sen, että tässä vaiheessa elämää alkaa itse miettiä millainen olen kahdeksankymppisenä. Itse ainakin yritän ehkä alitajuisestikin katsoa mallia, että noin minäkin sitten teen, tai noin en haluaisi vanheta. Toisaalta haluan neuvoa toisia ettei kasvohoitoja kannata lopettaan heti, kun poistuu työelämästä. Jossain vaiheessa voi tuntua, että mitä minun ulkonäköni nyt enää on väliä. Voin vakuuttaa, että noin kahdeksankymppisenä tulee aika jolloin ulkonäkö merkitsee paljon. Mitään yksittäistä syytä tähän en tiedä, mutta käyn hyvin syvällisiä keskusteluja ulkonäöstä juuri näiden asiakkaiden kanssa.

Olin tosi ilahtunut, kun 82-vuotias asiakkaani kertoi miten kauniit kehut hän oli saannut rypyttömästä ihostaan. Hän käy lounaalla entisten työkavereidensa kanssa säännöllisesti ja nyt oli jollain ollut mieskin mukana saattamassa vaimoaan. Tämä 87-vuotias mies oli hänelle ns.puolituttu, jota joskus näki työaikoinaan ja vanhemmiten ehkä kerran vuodessa. Lounaan aikana tämä vanha herra oli sanonut asiakkaalleni kaikkien kuullen, että miten sinä olet noin ryppyttömänä säilynyt ja ihosi on pysynyt noin kauniina. Jokainen tietää miten tällainen kehu lämmittää mieltä ja tuntuu hyvältä. Tietysti hän kertoi asian heti minulle, kun piti kiitosta minun ansionani. Tiedän ammattilaisena, että tämä rouva on pysynyt erittäin hyvän näköisenä ja sileänä iholtaan säännöllisillä kasvohoidoilla. Hän todellakin näyttää ainakin viisitoistavuotta nuoremmalta hyvän hoidon ansiosta.

Toiseen pitkäaikaiseen asiakkaaseen törmäsin Verkatehtaalla konsertin väliajalla. Hänkin on jo ylittänyt kahdeksankymppiä ja oli ilo nähdä miten hyvältä hän näytti. Kyllähän näistä naisista näkee, että he ovat yli kahdeksankymppisiä, koska kävely on hankalaa ja on muita ongelmia. Ei heillä ole koskaan ollut tarkoituskaan peittää omaa ikäänsä, vaan näyttää hyvinhoidetulta ikäiseltään. Kummankin kohdalla säännölliset hoidot ovat pitäneet heidän ihonsa tasaisen värisenä ja raikkaana. Rypyttömyydestä ei ole kyse, koska niitä ei voi täysin estää, mutta hidastaa niitä voi. Kumpikin näistä naisista on ilo silmälle ja toivoisin, että itsekkin voisin vanheta noin kauniisti. Siinä tarvitaan myös sisäistä kauneutta, hyväntuulisuutta ja huumoria. Jos he olisivat kiukkuisia mutrusuita ei takuulla kukaan tulisi kehumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti