torstai 12. maaliskuuta 2015

Kosmetiikkaa ei säilytetä jääkaapissa!

Kaikissa meidän tekemissä kasvohoidoissa sekoitetaan jokainen tehoaine erikseen juuri sitä asiakasta varten. Siksi hoitomme ovatkin tehokkaita ja täsmähoitoja asiakkaan ongelmiin. Samallekin asiakkaalle kasvohoito on usein erilainen, koska ihon tilanne ja tarpeet muuttuu. Näistä raaka-aineista tuli mieleeni tämä jääkaappijuttu.

Kasvohoito lopetetaan aina naamioon, joka laitetaan kasvohieronnan jälkeen. Joskus naamioon kuuluu lämmintä vettä, niin kuin esimerkiksi kauranaamiossa. Silloin naamio tuntuu ihan ihonlämpöiseltä. Sitten, kun teen naamiosekoituksen niistä tuotteista, jota ovat huoneenlämpöisiä asiakkaat kauhistelee onko ne otettu pakastimesta. Yleensä varoitan tästä tunteesta, joka johtuu siitä, että iho on hieronnan jälkeen noin neljäkymmentäasteinen ja huoneenlämpöiset aineet parikymmentäastetta. Tämä kahdenkymmenenasteen ero kasvoilla tuntuu todella voimakkaalta, mutta kylmätunne häipyy parissa minuutissa. Tässä kohtaa asiakkaat kysyy usein pitäisikö kosmeettiset aineet säilyttää jääkaapissa. Selitän aina uudelle asiakkaalle miksi naamio tuntuu kylmältä ettei kenellekkään jää sitä kokemusta, että minäkin säilytän niitä jääkaapissa.

Koko minun työelämäni ajan on ollut jo sellaiset säilöntäaineet ettei voiteita laiteta jääkaappiin. Kosmetiikan säilöntäaineet toimivat parhaiten 17-23 asteessa ja jos tuotetta säilytetään kauan se olisi hyvä pitää valolta suojattuna. En tarkoita niitä tuotteita mitkä ovat jatkuvasti käytössä, vaan esimerkiksi aurinkovoidetta, joka odottaa puolivuotta on hyvä pitää kaapissa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nimenomaan aurinkosuojan kohdalla tuo suojan määrä saattaa heiketä säilytetään sitä miten hyvin tahansa. Tuo jääkaapissa säilyttäminen heikentää muutenkin tuotteen laatua, koska emulgaattorit eivät toimi kunnolla liian kylmässä. Alkaa käydä niin, että raaka-aineet alkaa erottumaan toisistaan ja voiteesta tuli epätasaista ja paakullista.

Mikään paras säilytyspaikka kosmetiikalle ei myöskään ole sauna, jossa puhdistusmaito lämpiää kuumaksi. Muutaman kerran emulsio saattaa sen kestää, mutta ei koko kesän mökkisaunomista. Daily Microfoliant (71€) kuorintajauhe saattaa mennä paakkuihin, jos se saa kosteutta esimerkiksi saunan pesuhuoneessa. Käy siis sama reaktio, kun ruokasuolan kanssa. Daily Microfoliant ei mene siitä pilalle, vaan sen voi sekoittaa, vaikka lusikalla jauhemaiseksi. Tosin monia kertoja ei senkään laatu sekoituksia kestä, vaan parempi olisi löytää järkevämpi säilytyspaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti