lauantai 28. maaliskuuta 2015

Miten laitetaan silmänympärysvoide oikein

Kerron heti, että nyt neuvon Dermalogican silmänympärysvoiteiden käyttöä. Muissa sarjoissa on mineraaliöljyjä, jotka voivat valua silmiin, jos voidetta laitetaan kovin lähelle ripsirajaa.

Silmänympärykset ovat kuivimmillaan tähän vuodenaikaan ja nyt pitäisi vielä sietää voimakas UV-säteily ja katupöly. Aivan kaikilla silmänympärykset ovat kuivin kohta ihosta, koska sillä aluella on yksi ihokerros vähemmän, kuin muualla kasvoilla. Silmänympärysvoiteen määrää voi lisätä, jos iho tuntuu kovin kuivalta, tai ottaa yökäyttöön hiukan vahvempi voide. Kaikkia muita Dermalogican silmänympärysvoiteita käytetään yöllä ja päivällä, paitsi Age Reversal Eye Complexia (78€). Kaikki muut voiteet ovat voidemaisia paitsi Ultra Calming Eye Serum (85€) ja nämä ohjeet toimii kaikkiin voidemaisiin silmänymp.voiteisiin. Jos olet oikea kätinen ota vasemman etusormen päähän noin puolen sentin pötkö voidetta, tai noin kahden riisinjyvän kokoinen määrä. Hiero etusormet vastakkain, niin että saat kummankin etusormen päälle hiukan voidetta. Taputtele se sitten silmienympärille. Silmänympärysvoidetta käytetään ihan koko silmäkuopan aluelle sekä ylä-että alaluomeen. Itse levitän voidetta kulmakarvoista ripsirajaan ja alaripsistä poskipäihin.

Aikaisemmin pelättiin kovasti, että voidetta tulee liikaa ja se turvottaa. Dermalogican voiteissa tämä vaara on hyvin vähäinen. Voidetta saa laittaa liikaa tosi rutkasti ennen, kuin se valuu silmiin turvottamaan. Useimmiten huomaan, että voidetta käytetään liian vähän. Dermalogican silmänympärysvoiteiden koostumus on täysin erilainen ja ne imeytyvät aivan heti eivätkä jää lillumaan pintaihoon ja siitä valumaan silmiin. Useinhan se ryppyisin kohta on yläluomen luomivaon yläpuolella ja silmänurkissa ja niihin kohtiin pitää voidetta laittaa tarpeeksi.

Ultra Calming Eye Serum on herkistyneen ja ohentuneen silmänympäryksen tuote ja se on ohut, lähes nestemäinen geeli. Sitä otetaan pieni määrä kämmenelle, tai käden selkään ja levitetään siitä silmänympärille. Ultra Calming Eye Serumia voi käyttää yksinään, mutta jos on kovin kuivat luomet sen päälle voi vielä laittaa toisen, voidemaisen tuotteen.

4 kommenttia:

 1. Paljon kehuttu ja ilmeisen suosittu Multivitamin power firm -silmänympärysvoide kirvelee silmissäni. Olen kokeillut useamman kerran, eri vuodenaikoinakin, mutta sama kirvely joka kerta, vaikka olen laittanut varoen ja kauemmas juonteista. Jossain puhuttiin, että silikoni aiheuttaisi sen kirvelyn. Kuinkas palstanpitäjä selittäisi asiaa?

  VastaaPoista
 2. Sellaista ihmevoidetta ei valitettavasti ole keksitty mikä sataprosenttisen varmasti sopisi aina ja kaikkialla. Sama ongelma on lääkkeissä vielä tuplasti pahempana, kuin kosmetiikassa. Yleensä se ihmisen herkin osa eli iho ja silmät reagoi, esimerkiksi antibioottikuurista saadaan ihottuma ellei se sovi.
  Multivitamin Power Firmissä ei ole silikonia, mutta on aivan mahdotonta sanoa mikä aineosa kirvelyn aiheuttaa. Yleensä se on voiteen kokonaisuus ja tilanne jossa se reagoi. Viiden vuoden päästä voi olla ettei kirvelyä enää tulekaan. Tämä pätee lieviin herkistymisiin, mutta jos kyse on ihmisestä jolla on hyvin paljon allergioita, niin silloin olisi syytä tehdä allergiatestit jotta kosmetiikasta voidaan katsoa mikä aine ei sovi.
  Kotiallergiatestin voi tehdä käyttämällä voidetta kyynertaipeen sisäpintaan reilu viikon verran aamulla ja illalla. Ellei iho reagoi siinä ei kyse ole kovin vakavasta allergiasta.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. SILIKONEISTA vielä:
  Multivitamin power firm -voiteen tuoteseloste suomenkielisellä Dermalogica.fi -sivulla kertoo, että silikonit sulavat ihoon häivyttäen ja tasoittaen juonteita. Ja INCI-listalla cyclopentasiloxane on ensimmäisenä.

  Silikoninhan tuntee jo sormissaan ja kasvoilla silkkisenä samettisuutena. Sama "samettisuus" tuntuu esimerkiksi myös suojavoiteessa Barrier repair, ja siinäkin cyclopentasiloxane on heti ensimmäisenä ainesosalistalla.

  Kiinnostaisi tietää, kuinka tälläinen "ihoon sulanut" silikoni lähtee ihosta pois tavallisessa puhdistuksessa.

  VastaaPoista
 4. Olen pahoillani etten selittänyt selkeämmin tätä silikoniasiaa. Dermalogica sisältää piimaasta saatua luonnonsilikaattia eli mineraalia. Se on samaa ainetta mitä esimerkiksi käytetään mahakatarilääkkeissä, joka sulaa suoliston seinämään estämään mahahappojen polttavaa vaikutusta. Muistaakseni sellainen lääke, kuin Silicos ja reseptilääke Antepsin sisältää tätä suojaavaa lääketeollisuuden ja kosmetiikkateollisuuden käyttämään silikonia, tai silikaattia.
  Samalla tavoin tämä raaka-aine sulaa ihon pintakerrokseen ja jää siihen suojaamaan alempia ihokudoksia. Mineraaleista saatavat silikonit ovat vesiliukoisia ja lähtevät puhdistusmaidolla pois. Multivitamin Power Firmin suojaava vaikutus perustuu, juuri siihen ettei se lähde iholta pois ensimmäisen kyynelnesteen mukana, niin kuin voide lähtee. Näin se suojaa pitempään kuivattavalta suolavedeltä ja sateen tihulta, kuin voidemainen tuote.
  Dermalogican yksi suuri etu on juuri tämä tuotteiden vesiliukoisuus. Lähes kaikessa muussa kosmetiikassa on mineraalirasvoja, jotka eivät ole vesiliukoisia ja silloin iho alkaa tukkiintumaan. Olet siis aivan oikeilla jäljillä. Kaikki kosmetiikka mitä iholle laitetaan pitää lähteä tavallisessa pesussa pois.

  Inkeri

  VastaaPoista