sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Vanhempi nainen tarvitsee vahvemmat meikkivärit

Vasta nyt, kun itse olen tässä iässä etten enää käy parikymppisestä olen ymmärtänyt, että meikkitottumuksen pitää muuttua. Hyvin moni jää lopuksi ikää niihin väreihin mitä teinityttönä oppi ostamaan ja ne eivät sovi ollenkaan yli viisikymppiselle.

Nuoruutemme meikkimuoti oli aika yksitoikkoisia ja vaaleita värejä, huulipuna oli aina helmiäispinkki ja se ei todellakaan sovi yli parikymppiselle. Aikuinen ja jo elämää kokenut nainen on jotenkin vieraassa värityksessä, jos hänellä on aran pastellisia sävyjä ja ihan pliisuja vaaleita huulipunia. Se jotenkin riitelee persoonan kanssa. Vanhemmiten on jo sielultaan sen verran kokenut ja nähnyt ettei maaimankuva ole enää vaaleanpunainen. Suomalaiset naiset muutenkin välttelee voimakkaita meikkivärejä, koska olemme niin vaaleita hiuksiltamme ja iholtamme. Italiassa ja Ranskassa on ihan tyypillistä, että yli kolmekymppisillä naisilla on lopun ikäänsä kirkkaan punainen huulipuna. Sekään ei mielestäni ole meille ihan paras vaihtoehto ellei ole siihen muuten mieltynyt. Ei meidän tarvitse matkia näitä ranskattaria, jotka pitävät itseään muodin edelläkävijöinä.

Suosittelisin yli nelikymppiselle hiukan lämpimän beigen sävyistä meikkivoidetta. Ehdottomasti paras on Youngbloodin mineraalimeikki ja sävyt Honey, Neutral, Soft Beige ja Warm Beige. Itse olen jo pitkään käyttänyt sävyä Warm Beige mikä on kaikista tummin näistä sävyistä. Parikymmentävuotta sitten olisin tuominnut sen aivan täysin, koska olen iholtani olminvalkoinen siihen pitäisi käyttää vaaleinta mahdollista meikkiä. Ja kissan viikset. Vanhemmiten on muutenkin iho jo samea ja talvisin harmaan kalpea, niin mitä siihen nyt vielä pitäisi kalpeutta lisätä. Siksi suosittelen ehdottomasti YB:n meikkejä, koska tiedän niistä, että rajoja ei jää ja meikkiväri näyttää taatusti luonnolliselta. Moni asiakas sanoo ettei millään viitsi aamuisin laittaa luomiväriä, kun se kuitenkin valuu päivän mittaan pois. Youngbloodin luomivärit ei valu ja yksittäispakatuista jauhemaisista luomiväreistä saa siistin meikin muutamassa sekunnissa, kun värin sipaisee koko luomelle.

Silmien rajausta pidän erittäin tärkeänä ja, kun sen muutaman harjoituskerran jälkeen oppii tekemään huomaa, että näyttää paljon pirteämmältä. Huulipuna on eniten käytetty meikkituote koko maailmassa ja jokaisella on niitä kokoelma kotona. Heittäkää pois kaikki ne mitkä hiukankin haiskahtavat eltaantuneelle. Ne ovat oikein pöpöpesiä. Nyt voin sanoa ettei meillä ole myynnissä yhtään väärän väristä huulipunaa, kun Pimeän kaupan illassa myimme pois nuorison muotivärit. Tästä lähtien otan myyntiin vain ne värit, jotka todella sopivat suomalaiselle naiselle ja jätän pois pintamuotivärit. Näin olen tehnyt jo pitkään muiden YB:n meikkien suhteen, että en ota myyntiin jotain riemunkirjavaa luomiväripalettia jota asiakas käyttää kerran. Sellaiset sävyt huulipunissa mitkä sopivat lähes kaikille ja ovat kirkkaita, mutta ei liian vahvoja ovat korallisävyt Coral Beach, Casablanca, Sorbet ja roosaan menevista sävyistä Rosewater, Envy, ja Pink Lust.

Tietysti jokaisen pitää noudattaa sitä missä itse viihtyy. Minä voin ammattilaisena sanoa, että sopiiko väri, vai eikö sovi, mutta asiakas itse tietää haluaako hän käyttää kyseistä väriä. Ihmiset näkevät värit myös jokainen omalla tavallaan. Esimerkiksi korallinsävyinen Coral Beach on jonkun mielestä puolukanpunainen, tai tumma roosa Envy on jollekin liian oranssinen. Tämä värien näkeminen ja kokeminen olisi varmaan yhden väitöskirjan arvoista, koska työssäni koen sen jatkuvasti, että ihmisillä on väreistä ihan erikäsitys.

3 kommenttia:

 1. Mun mielestä on ilo katsella, kun vanhemmatkin naiset käyttävät rohkeasti värejä. Sitä on liian vanha väreille vain jos ajattelee itse niin.

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä on ilo katsella, kun vanhemmatkin naiset käyttävät rohkeasti värejä. Sitä on liian vanha väreille vain jos ajattelee itse niin.

  VastaaPoista
 3. Olen ihan samaa mieltä ettei ikä saa vaikuttaa värien käyttöön. Uskoisin, että meillä suomalaisilla on jotain luontaista vaatimattomuutta, joka estää näyttävien värien valintaa. En siis pidä väri valintoja ikäasiana, vaan ennenminkin se kuuluu suomalaisuuteen. Sananlasku rumat ne vaatteilla koreilee on kaikille tuttu ja saman tapaisia elämänohjeita on, vaikka millä mitalla.

  Inkeri

  VastaaPoista