sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Ihonhoito-ohjeet maamyyrille

Minulla on lukuisia asiakkaita ja ystäviä, jotka rakastavat pihahommia. Viime viikolla moni jo hioi kuokkiansa, että jospa pääsisi viikonloppuna jotain tonkimaan. Nythän sää on ollut, niin ihana, että se houkuttelee pihatöihin meidätkin ketkä emme ole olleet entisessä elämässämme maamyyriä.

Kevätpäivät ovat ihania ja tuntuu, että kyllä elämä taas voittaa ja pahin pimeys on ohitettu. Auringon näkeminen tuo hyvälle tuulelle ja antaa energiaa. Näillä ihonhoitoneuvoillani en missään tapauksessa halua pilata kenenkään iloa auringosta ja ulkoilusta. Sanoisin, että n.90% aurinkoisen kevätpäivän kahdeksantunnin ulkoilusta tekee pelkästään hyvää. Sitten on tämä pieni kymmenenprosenttia, joka olisi tärkeää huomioida. Talven pimeyden jälkeen iholle on aika säteilyshokki saada näin matalalta tulevaa aurinkoa useita tunteja. Toinen huomioitava asia on pihahommissa likaantuminen. Hikiseen ihoon oikein imeytyy kaikki multa, pöly, hiirenjätökset yms. Iho kannattaa pestä kunnolla ja tehdä vielä kuorintakin. Hyvä on tehdä sama kaksoispuhdistus, kun meikkiäkin poistaessa.

Iholle pitäisi välttämättä laittaa hyvä aurinkosuoja, koska kevään ensimmäiset auringon säteet ovat pahimpia. Suojan pitää olla vähintään 30, ja pitkään ulkoiluun viisikymmentä. Paras olisi SkinPerfect Primer sk 30, koska se jättää myös hyvän suojaavan pinnan iholle. Kaikki meikkivoiteet olisi hyväksi pihahommissa suojaavuutensa kannalta, vaikka se jonkun mielestä hassulta tuntuu. Dermalogican päivävoide Dynamic Skin Recovery sk 50. (109€) on hyvä valinta, koska siinä on kiinteyttävä kosteusvoide samassa. Toinen hyvä voide on Solar Defence Booster sk50 (85€), jonka voi sekoittaa toisen voiteen joukkoon ja tehdä siitä kolmenkympinsuojakertoimen.

Toivottavasti edes joku muistaa noudattaa ohjeitani. Itseäni pysähdytti pahasti, kun tapasin lapsuuden koulukaverin, joka kertoi olleensa jo pari vuotta leskenä. Mies pelasi golfia ja teki mielellään ulkohommia. Hän kuoli melanoomaan, jota oli pari vuotta pystytty pitämään kurissa, mutta lopulta hoidot ei tehonneet. Ystäväni sanoi haluavansa kertoi syyn juuri minulle, koska puhun lehdissä julkisesti niin paljon auringon vaaroista. Hän koko menettäneensä puolisonsa, koska kumpikin piti aurinkotuotteita yms.hölympölynä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti