torstai 19. maaliskuuta 2015

Kauneus ja Terveys lehden haastattelu pigmenttiläiskistä

Tämä blogini alkaa olla toimittajien vakituinen luettava, kun saan yhteydenottoja niin monelta taholta. Viime viikolla sovin keskiviikkoaamuksi puhelinhaastattelun Kauneus ja Terveys lehden toimittajalle ja aiheena oli pigmenttiläiskät. Haastattelu olikin poikkeuksellisen helppo, kun toimittajalla oli selkeät kysymykset. Aika usein haastattelija ei itse tiedä aiheesta mitään ja minun on pitänyt selvittää siitä kaikki tärkeä tieto. Ilmeisesti Kauneus ja Terveys lehti on sen verran tasokas, että toimittajat ovat kokeneita ammattilaisia.

Moni kollegani kauhistelee miten uskallan antaa näitä haastatteluja, jos en saa kysymyksiä etukäteen. Usein kosmetologit kieltäytyvät niistä, koska pelkäävät kysyttävän jotain mihin eivät osaa vastata. Itse ajattelen ihan toisin. Onhan kosmetologin vastattava kaikkiin asiakkaidenkin kysymyksiin eikä niitä saa kirjallisena etukäteen harkittavaksi. Sitten, jos jotain ei tiedä on minusta parempi sanoa se suoraan eikä säveltää mitään hölynpölyä. Tämä juttu mitä Kauneus ja Terveys lehteen tehtiin on tietoisku pigmenttiläiskistä kosmetologin kannalta ja ihotautilääkärin kannalta. Minä olen tämä kosmetologi, mutta en edes älynnyt kysyä kuka on tämä ihotautilääkäri. Toimittaja ei halunnut tietää mitään Dermalogicasta, tai muusta pigmenttiläiskien hoidosta, vaan ihan faktaa siitä miten pigmenttiläiskä syntyy.

Itse nostin esiin huoleni siitä miten vaihdevuosi-ikäisellä kasvot ei enää rusketu tasaisesti, vaan ihosta tulee kirjava. Moni ei edes huomaa, että heillä on pigmenttiläiskiä ja iho olisi pitänyt suojata jo sen takia ettei rusketuksesta tule läiskikäs. Toimittaja ei halunut tähän juttuun mitään UV-säteilyn syöpävaikutuksia, vaan aihe oli pelkästään pigmenttiläiskät. Joten kerroin ihan ulkonäön kannalta ettei läiskikäs iho näytä kauniilta. Yleensä pigmenttiläiskät liittyy hormonaalisiin muutoksiin raskauteen imetykseen, ehkäisypillereihin ja vaihdevuosiin. Nyt 2000-luvulla UV-säteily on jo niin paljon voimistunut, ettei se enää välttämättä liity hormooneihin. Suosittelin, että ihminen jolla on ollut ongelmia pigmenttiläiskien kanssa käyttäisi aurinkosuojakerroin 50. Sitä vähäisempi suojakerroin ei ole riittävä suoja auringolta.

Toimittaja kysyi myös saman asian mitä aina asiakkaatkin kysyy, että eikö kasvot sitten yhtään rusketu, jos yrittää suojautua viisikymppisella kertoimella pigmenttiläiskiltä. Jos aikoo suojautua pigmenttiläiskiltä, niin iho ei saa saada yhtään UV-säteilyä. Minusta on huomattavasti kauniinpi vaihtoehto, että iho suojataan täysin auringolta ja kasvojen kalpeus peitetään kevyellä meikillä, kuin auringon aiheuttama kirjava iho. Dermalogicalta tulee perjantaina myyntiin uudistuneet PureBright tuotteet, jotka suojaavat ja hoitavat ihoa pigmenttiläiskiltä. Kerron niistä lisää viikonlopun bloggauksissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti