torstai 26. maaliskuuta 2015

Kaulan punoittelu kuriin!

Joillakin ihmisillä ja ihotyypeillä on taipumus punoittaviin läiskiin kaulalla aina, kun hermostuu, syö kuumaa ruokaa, tai juo alkoholia. Kuulun itse tähän ryhmään ja tiedän miten kiusallista se on. Siihen voi olla moniakin syitä ja hoitokonstit ovat aika vähäisiä. Kaulan punaiset läiskät tulee myös ihmisille, joilla ei ole couperosaa, tai kasvoilla punakkuutta. Osittain vaiva on hormooniperäinen ja miehillä en ole tätä ongelmaa kuullut koskaan olevan.

Punoittelu voi olla siksikin ikävää, että se voidaan tulkita väärin. Omalle kohdalleni kävi näin ja siitä opin etten itse tee koskaan liian pikaisia johtopäätöksiä. Tämä punoittelu oli minulle nuorempana vielä pahempi ongelma, kuin nykyisin. Kymmenisen vuotta sitten olin erään yhdistyksen hallituksessa ja kokous alkoi iltaisin klo 18. Minulla oli aina kauhea kiire ehtiä siihen ja tuskin niinä päivinä söinkään ja kiisin aina kokouspaikalle juoksujalkaa. Kokoustarjoiluna oli hyvin usein jotain mausteista fetapiirakkaa ja koska en juo kahvia maistelin erilaisia yrttiteelaatuja mitä tarjolla oli. Sitten, kun kuumissani ja nälkäisenä hotkin mausteet ja yrtit ja kuumaa teetä, niin noin klo 19 kaulani oli ihan punakirjava. Pahimmillaan ne saattoi nousta ihan nokkosrokkonäpyille. Hallituskauteni oli lopussa parissa vuodessa ja viimeisen kokouksen jälkeen puheenjohtaja sanoi miten hän oli asiat ymmärtänyt, mutta onneksi kahdenkesken. Hän ihmetteli ettei ollenkaan tiennyt minun olevan niin herkästi suuttuva luonne, kun olin joka kokouksessa raivosta punainen ja kaulastani aina näki mitä mistäkin puheenaiheesta ajattelin. Olin niin järkyttynyt etten ymmärtänyt asiaa mitenkään selittää. Älkää siis tehkö tällaisia tulkintoja, koska tuo kaulan punoittelu on hyvin yleistä.

Silloin, kun se menee niin voimakkaaksi, että tulee tätä kohollaan olevaa kutisevaa nokkosrokkoa on hyvä ottaa Zyrtec, tai jokin muu antihistamiini jo etukäteen. Se, että kaulan iho on muuten hyvässä kunnossa eikä ole atooppisen kuiva vähentää punoittelu. Itselleni on auttanut säännöllinen Nanolift kasvohoito, joka vahvistaa tehokkaasti myös ohutta kaulan ihoa. Kotihoidossa kannattaa muistaa, että kaikki aineet laitetaan aina decolteelle asti. Ihoa hoitaessa pitää ottaa aina pusero pois ja olla korkeintaan rintaliivisillään, koska muuten vaistomaisesti varoo puseron kaulusta ja hoito jää puolitiehen. Hyvä tehotippa punoittelua vähentämään on Gentle Soothing Booster (84€) ja sitä laitetaan sekä aamulla, että illalla. Pitää kuitenkin muistaa, että vaikutukset näkyy vasta useiden viikkojen päästä. Kaulan punoittelu on huomattavasti hitaammin hoidettavissa, kun kasvojen alue.

Uusi Redness Relief Primer sk 20 ( 74€)on ehdoton ykkönen vähentämään punoituksen näkymistä. Se laitetaan joka aamu tuon Gentle Soothing Boosterin päälle ja se neutralisoi punakkuutta. Sen raaka-aineet tekee voiteesta vihreän ja tämä vihreys hillitsee punoituksen näkymistä. Redness Relief Primer sk 20 on ollut nyt myynnissä yli kuukauden ja positiivista palautetta on tullut todella paljon. Näen selvästi kasvohoidoissa, että asiakkaiden couperosa on vähentynyt, kun Redness Relief Primer on ollut käytössä yli kuukauden. Punoittavat hiusverisuonet ovat supistuneet pieniksi ja ne eivät näy niin pahasti. Tämä Redness Relief Primer sk20 kannattaa ehdottomasti hankkia on punoitus sitten kaulalla, tai kasvoilla.

7 kommenttia:

 1. Mitään punoitusongelmaa minulla ei ole, mutta kaulani on huomattavasti ryppyisempi ja veltostuneempi, kuin naamani. Mikä Dermalogican aine olisi siihen paras? Nykyisin vetelen kaulaankin Active Moistia joka on muutenkin kosteusvoiteeni. Pitäisiköhän sitäkin vaihtaa tuhdimpaan, kun iho tuntuu kiristelevän. Olen 43v.ja nuoruuden finniviidakon jälkeen hiukan rasvakammoinen.

  VastaaPoista
 2. Extra Firming Booster 84€ on ehdottomasti paras kaulanhoitotuote kiinteyttämään ja siloittamaan pikkuryppyjä. Sitä voi käyttää han jatkuvasti aamulla ja illalla ja sen päälle muuten käytössä oleva voide.
  Extra Firming Booster on kasvoillekin hyvä kiinteyttäjä, mutta kasvojen aluelle on paras käyttää tehotippoja monipuolisemmin eikä jatkuvasti samaa.

  Suosittelisin, että siirryt Skin Smoothing Creamiin joka on astetta täyteläisempi, kuin Active Moist. Tai sitten voisit ottaa Active Moistin alle kosteuttavat tehotipat eli Skin Hydrating Booster (93€). Harvalle yli nelikymppiselle Active Moist on riittävä talvisäässä.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Tää kaulan punoitus on kurja juttu, kun ei tarvii ottaa kun puolilasia kuoharia nin on täynnä läiskiä. Ihoni on couperoottinen muutenkin, mut läiskät nousee vaan kaulaan. Kuppi kahvia, tai kuumaa soppaa niin taas ollaan kirjava. Pitääkin kokeilla noita ehdottamiasi aineita, kun dermalogicasta tykkään muutenkin.
  Kiitos, kun kirjoitit tästä aiheesta.

  Mira

  VastaaPoista
 4. Kannattaa kokeilla Redness Relief Primeriä. Minulla se auttoi poskien läiskiin muutamassa viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi. Tätä samaa olen kuullut monelta muultakin asiakkaalta. Nyt vaikuttaa siltä, että Redness Relief Primer sk 20 on kaikkien aikojen parhain tuote hillitsemään punoittavaa ihoa ja rauhoittamaan couperosaa.

   Inkeri

   Poista
 5. Minulla on parin vuoden aikana kasvanut kaulan alueelle kymmeniä pieniä ruskehtavia näppyjä. Eräs kosmetologi sanoi niitä varsiluomiksi, mutta hän ei osannut sanoa voiko niille mitään tehdä. Onko niille jotain hoitokeinoa?

  VastaaPoista
 6. Kysyt asiaa, joka on monen yli viisikymppisen naisen ongelma. Ne tosiaan ovat varsiluomia ja ne ovat hyvin yleisiä naisilla vanhempana. Syytä niiden syntymiseen ei tarkkaan tiedetä, mutta hormooneihin nekin liittyvät. Ihotautilääkärit, tai plastiikkakirurgit poistavat varsiluomia. Niiden poistaminen on helppoa ja yleensä siitä jää jälki vain pariksi päiväksi. Jotkut kosmetologitkin mainostaa tekevänsä luomien poistoa, mutta se ei todellakaan kuulu kosmetologin työhön. Parasta on käydä lääkärissä ja neuvotella hänen kanssaan asiasta.

  Inkeri

  VastaaPoista