sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Hyvinhoidettu kuusikymppinen nainen on ilo silmälle

Kosmetiikasta ja kasvohoidoista puhuttaessa keskusteluun nousee aina nuorekkuus ja rypytön iho. Minun työvuosieni aikana on nuoruuden ihannointi lisääntynyt monin kertaiseksi. Mielestäni naiselle nuoruuden vaatimukset ovat kovemmat, kuin miehille.

Itse haluan omalla työlläni pitää asiakkaani nuorekkaina ja hyvinhoidettuina oman ikäisinään. Positiivista olisi, jos asiakastani arvioidaan viitisen vuotta oikeaa ikää nuoremmalta. Järkyttävää on, jos viisikymppinen näyttää kolmekymppiseltä. Tämä vaikutelma tulee yleensä kaukaa katsottuna ja vatteiden perusteella ja läheltä näkee, että ikää onkin yli viisikymppiä. Silloin nuoruuden havittelu tuntuu jopa säälittävältä. Las Vegasin kongressireissulla näki monenlaisia naisia, jotka kaikki olivat parhaansa mukaan laittautuneita. Varsinkin iltajuhlissa näkyi mauttomia ja tyylikkäitä juhla-asuja ja kaikkea siltä väliltä. Omassa ryhmässämme eräs nelikymppinen oli päättänyt näyttää parikymppiseltä ja hän herätti huomiota minihameillaan. Hame oli niin lyhyt, että alushousut vilkkui ja tuntui, että koko meidän porukka tunsi myötähäpeää. En missään tapauksessa tarkoita mitään sen kaltaista, kun kannustan nuorekkaisiin meikkiväreihin. Yritys näyttää parikymppiseltä jää kuusikymppisenä aika surkeaksi kokeiluksi.

Enkä edes ymmärrä miksi pitäisi näyttää parikymppiseltä. Itse olen paljon tyytyväisempi tähän ikääni, kuin parikymppisenä. Muistan myös miten ihailin tyylikkäitä ja itsevarmoja neli-viisikymppisiä. Pidin heitä paljon pareman näköisinä kuin itseäni, joka olin vasta kypsymässä elämään. Olin muutenkin niin ujo ja arka etten missään tapauksessa halua sitä aikaa takaisin. Mielestäni ei ole mitään tarvetta yrittääkään näyttää omaa ikäänsä nuoremmalta. Parempi vaihtoehto on näyttää hyvännäköiseltä oman ikäiseltään. Plastiikkakirurgi saa ehkä kasvot näyttämään kolmekymppisiltä, mutta entä kaikki muu. Kädet, vartalo ja jo kävelyyyli kertoo vanhemmasta ihmisestä.

Länsimaissa on täysin vääristynyt käsitys vanhenemisesta. Jos ulkonäkö kertoo kauniista kaksikymppisestä, niin eikö järjen pitäisi sanoa ettei sen ikäisellä ole työkokemusta, tai koulutusta vielä kovinkaan paljoa. Useissa tilanteissa se nuori tyttö kuitenkin menee ohi eläkeikää lähestyvän monipuolisen kokemuksen omaavan naisen. Tätä epäkohtaa vastaan haluan taistella, koska minusta se ei ole terve, tai järkevä suhtautumistapa. Välineitä tähän vstarintaan ei ole kovinkaan paljoa. Itse yritän muuttaa ajatustapaa näillä blogikirjoituksillani ja omalla käytökselläni. Parasta on olla antamatta periksi ja suostua kaltoin kohdelluksi. Huolehdi ulkonäöstäsi, pidä huumoria yllä ja älä anna periksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti