torstai 15. lokakuuta 2015

Kosmetologin keinot atooppisen ihon hoitoon

Pitkäaikaisista vakioasiakkaistani on useampi atooppinen iholtaan eli iho on sairaaloisen kuiva ja herkkä. He ovat tulleet asiakkaaksi noin kolmekymppisinä ja nyt alkaa eläkeikä häämöttää. Olen nähnyt miten atooppinen iho reagoi eri elämän vaiheissa. Silloin, kun aloitin työni 80-luvulla oli hoito-ohjeena ettei atooppista ihoa saa pestä, kuin korkeintaan kerran viikossa. Niitä ohjeita minäkin annoin asiakkaille ja nyt vasta ymmärrän miten kurjaa se oli ihmisen itsensä kannalta. Nykyisin neuvotaan suihkuttamaan ihoa aamuin illoin ihonlämpöisellä vedellä ja vähintään vartin verran kerralla. Tuo pesemättömyysoppi aiheutti varmaan monet kirvelyt ja kutinat, kun rohtuneessa ihossa muhi bakteerit hien ja lian kanssa. Kasvohoito-ohjeet eivät ole paljoakaan muuttuneet, vaan edelleen ihoa rauhoitetaan ja vahvistetaan kosteuttavilla hoidoilla. Tämä meidän kehittämä Nanolift on atooppiselle ihollekin paras hoito tämänastisista, koska kosteuttavat tuotteet imeytyy parhaiten miedolla mikrovirralla. Suosittelen Nanolift hoitoa noin puolentoistakuukauden välein.

Kotihoidon pitää olla säännöllistä ja tehokasta, mutta yleensä atopiasta kärsivät ovat motivoituneita hoitajia, kun he tietävät ihon pysyvän kunnossa omalla hoidolla. Precleanse (55€) on ihan ehdoton puhdistusaine heille ja se käy ihan yksinäänkin. Se on ihana öljykylpy rohtuneen kuivalle iholle ja välttämättä talvella ei tarvitse sen jälkeen muuta puhdistusainetta käyttää. Skin Hydrating Booster (94€) on päiväkäytössä suosituin, koska se sopii myös silmäluomille ja yöksi paras tehotippa on Overnight Repair Serum (98€). Voiteena käy aamuin illoin Super Rich Repair (127€) ja se käy myös silmänympärille ellei ole turvotustaipumusta. Barrier Repair (62€) on atooppisen ihon tärkeimpiä tuotteita suojaamaan pakkasen ja kuivan sisäilman rasituksilta. Barrier Repair on myös miesten suosikki, koska se imeytyy nopeasti ja poistaa kirvelyn ja kutinan. Sitä voi käyttää yksinäänkin kosteusvoiteena. Ultra Calming Mist (55€) hoitosuihke kannattaa pitää aina mukana, koska talvella sitä voi suihkauttaa iholle aina, kun tuntuu kireältä ja kuivalta.

Vakioasiakkaani tarvitsevat enää harvoin kortisonivoiteita, koska ihonhoito pitää ihottumat kurissa muutenkin. Kesällä atooppinen iho voi paremmin ja silloin hoitovälejä voi pidentää ja talvella pari viikkoa etelän lämmössä on tehokas pelastus ihottumilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti