maanantai 12. lokakuuta 2015

Ihminen haluaa nähdä itsensä aina saman näköisenä

Työvuosieni aikana olen oppinut, että joillekin ihmisille on mahdotonta hyväksyä ulkonäköönsä mitään uutta ja erilaista. Meikit ja hiukset ovat pysyneet täysin samoina kymmeniä vuosia. Vaatteita ei paljon ostella ellei löydy juuri samoja mitä edellisetkin ovat olleet. Silmälasikehyksiä ei vaihdeta pariinkymmeneen vuoteen, vaan teetetään vanhoihin uudet linssit. Kehyksiä ei voi vahtaa, koska asiakas kertoo näyttävänsä niin kummalliselta, jos ne ovat uudet.

Pidän tätä aika huolestuttavana elämän tapana, koska se muoti mihin totuttiin parikymppisenä näyttää ihan hassulta yli viisikymppisenä. Meikkivärit muuttuu joka vuosi ja vaikka Youngbloodilla on perusvärivalikoima voimassa 2-3 vuotta, niin nekin värit lopetetaan enintään kolmenvuoden välein. Eikä ole oikein järkevääkään käyttää samoja värejä pitempään, kuin kolmevuotta. Kasvohoidon lopuksi laitan kevyesti meikkiä, tai ainakin huulipunaa, jos asiakas niin haluaa. Yleensä valitsen huulille sen hetken uutuusvärin, että asiakas näkee miltä ne näyttää omilla huulilla. Joillekin se on järkytyksen paikka ja se pyyhitään heti pois. Onneksi meikki on siitä helppo, että sen saa heti pois, kun haluaa.

Olen sitä mieltä, että ihminen itse aiheuttaa itselleen nämä esteet. En oikein usko, että puoliso, tai muu perheenjäsen estäisi uudistamasta ulkonäköään. Teini-ikäiset tyttäret esittää varmaan aika karuakin kritiikkiä äidin ulkonäöstä eikä heidän äitinsä kyllä yleensä jämähdäkään  paikalleen. Nuoret naiset ja teinitytöt seuraavat niin vahvasti muotia ja osaavat meikata, niin hyvin, että kannattaa ottaa heiltä oppia. Suurimpaan osaan myyjiä voi myös luottaa ja he yrittävät valita parasta juuri sille asiakkaalle. Itse valitsen silmälasienkehykset melkeimpä optikon suositusten mukaan ja olen aina ollut tyytyväinen. Tosin minä ilmeisesti en juurikaan piittaa mitä muut ihmiset minun ulkonäöstäni, tai minusta yleensäkin sanovat. Uskoisin, että monella on pelko siitä mitä ihmiset nyt sanovat, kun olen meikkivärini uusinut. Se on aivan turha pelko, koska ihmisten puheilta ei voi millään välttyä. Tuskin kukaan mitenkään erityisen pahaa tarkoittaa, kun päivittelee toisten tekemisiä. Mutta niiden juttujen mukaan kenenkään ei pidä alkaa elämään, koska se kaventaa elämää liian paljon.

8 kommenttia:

 1. Kokeilin viikonloppuna suihkutettavaa antoxidant mistiä (tai jotain sinnepäin), olin saanut näytteen keväällä. Tuosta (tai jostain muusta, mutta suihkeen jälkeen iho muuttui helakanpunaiseksi) nousi poskipäihini sellainen kuumotus ja muistutin naamaltani keitettyä rapua. Olin käynyt saunassa pakkasilmassa lenkkeilyn jälkeen ja kuorinut ihoni saunan jälkeen Multivitamin Thermafoliant kuorinnalla.
  Mielstäni suihke on tuo Antioxidant HydraMist (pullo jäi kotiin aamukiireessä...netti töissä). Tuon suihkeen jälkeen laitoin rasvaksi Skin Smoothing Creamia. Nuo muut olleet vuosia käytössä, tuota suihketta lukuunottamatta.

  No pesin kaikki pois ja laitoin paksua rasvaa (Bepanthen) ja aamulla naama oli normaali.

  Ihoni on yleensä terästä, eikä reagoi mihinkään (paremmin rasvainen kuin kuin kuiva, jos +40v iho sellainen voi olla). Mies epäili, että tuotteessä on jotain pähkinää (jolle olen allerginen), mutten en löytänyt mitään infoa.

  Tiedän että on vaikea sanoa mistä tuollainen voi johtua, mutta osaisitko epäillä jotain? Tarkistaa onko tuotteessa pähkinää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kerroit meidän on aina hyvä tietää jos jotain odottamatonta on tapahtunut.
   Valitettavasti noissa matkakokotuotteissa ei aina ole täydellistä raaka-aineluetteloa, kun ne ovat myyntituotteissakin päälimmäisessä pahvipakkauksessa. Antioxidant Hydramist ei sisällä pähkinää eli sen ajatuksen voi hylätä. Enkä ole aikaisemmin kuullut, että hoitosuihkesta olisi tullut ärsytysreaktiota.
   Kyseessä voi olla kaikkien aineiden yhteissumma, tai ihan satunnainen reaktio. Onneksi se rauhoittui aamuun mennessä. Tuo Multivitamin Thermofoliant saa aikaan lämpöreaktion, mutta jos se on sinulle tuttu aine kyse ei ole siitä. Ehkä tuo Antioxidant Hydramist jotenkin sinun ihollasi aktivoi liikaa tuota kuorintaan kuuluvaa kuumotus, punoitusreaktiota. Voisit vielä testata tuota suihketta sumuttamalla sitä viikon verran joka päivä kyynertaipeeseen. Se on ohut ja herkkä ihonalue ja jos kyse on herkistymisestä juuri tuolle suihkeelle kyynertaive reagoi siihen myös.

   Inkeri

   Poista
 2. Kuulostaa kurjalta. Oma kokemukseni Hydramistista on ihan erilainen. Olen tosi ohut ja herkkäihoinen ja varsinkin saunan jälkeen tulee atooppisen ihottuman tyyppistä turvotusta ja kutinaa. Suihkutan useampaan kertaan tätä hydramistia ja se poistaa kuumotuksen ja kutinan ennen kuin ehdin laittamaan muut hoitoaineet.
  Ultra Calming Mistin pitäisi olla juuri tarkoitettu minun tyyppiselle iholle, mutta se ei ollenkaan rauhoita niin hyvin, kuin tämä hydramist. Näinhän se on, että yhdelle sopii yksi toiselle toinen.

  VastaaPoista
 3. Olisin kuvitellut, että ammattitaitoinen kosmetologi pystyisi heti sanomaan mikä raaka-aine reaktion aiheuttaa. Ei kuulosta kovin vakuuttavalta ellei pysty käyttämistään tuotteista heti sanomaan mikä niissä aiheuttaa allergiaa. Tästä tietämättömyydestä ja vastauksesta paljastui tämän kosmtologin tietotaso. Esiinnytään asiantuntijana, mutta loppujen lopuksi ei tiedetä yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergiaongelmat varmaan lähes loppuisivat, jos löytyisi sellainen ihmetietäjä, joka pystyisi heti sanomaan mikä ketäkin herkistää. Ilmeisesti et ole omaksi onneksesi ollut missään tekemisissä allergioiden kanssa, jos luulet niiden olevan helppoja selvitettäviä.
   Toivottavasti säästyt vastakin näiltä ikäviltä ongelmilta.

   Inkeri

   Poista
 4. Eka suihkutus (illalla) kyynärtaipeeseen, ei tehnyt mitään reaktiota.

  VastaaPoista
 5. Kokeile nyt vielä useampi päivä. Tämä on tietenkin näin "kotitekoinen"allergiatesti, mutta se kannattaa aina tehdä jos epäilee jotain ainetta ärsyttäväksi.
  Enemmän mieleeni tulee, että reaktio on ollut monen asian yhteissumma. Ellei tuo kyynertaive mitenkään reagoi, niin voisit uskaltautua kokeilemaan Antioxidant Hydramistia uudestaan. Kannattaa kokeilla sellaisena päivänä, kun ei ole kuorinut, tai saunonut eikä ole ollut voimakkaita lämmönvaihteluja.
  Kerro miten tämä juttu etenee.

  Inkeri

  VastaaPoista
 6. Viidentenä päivänä aamulla, suihkutettu ihoalue kyynärtaipeessa oli hehkuvanpunainen (kuten poskeni). Ilmeisesti tama ei vaan minulle jostainsyystä toimi...

  VastaaPoista