keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Muista hoitaa kaula samalla kun kasvosikin

Moni asiakas kysyy ohjeita kaulan hoitoon ja kertovat etteivät ole sitä mitenkään hoitaneet tätä ennen. Tunnen syyllisyyttä, koska minun tehtäväni on kannustaa ja neuvoa asiakkaalle ihon hoitoa. Ehkä pidän liian itsestään selvänä, että kasvojen hoito jatkuu kaulalle etten hoksaa sitä erikseen mainita.

Hyvin pienillä asioilla saa tehtyä perushoidon myös kaulalle ja decolteelle. Tärkeintä on ulottaa päivittäinen ihonhoito aina solisluihin, tai rintoihin saakka. Jos tekee aamu-tai iltapesua pusero päällä hoito ei takuulla ylety, kuin leukaan asti. Pieni, mutta tärkeä asia on riisua aina pusero pois, kun alkaa kasvojaan pesemään ja hoitamaan. Parasta on olla yläruumis paljaana, tai korkeintaan rintaliivisillään että hoitoaineet varmasti tulee levitettyä decolteelle saakka. 

Kaula kuivuu helpommin, kuin kasvojen iho, koska kaulalla on vähemmän solukerroksia. Kaula joutuu alttiiksi jatkuvalle hankaukselle kaulurien ja huivien takia. Talvella kaula on aina suojattu huivilla ja ne imevät ihosta kosteutta. Joillakin kaulalle tulee ns.kananlihaihoa, kun kuivuus nostaa ihohuokosia näkyvimmiksi. Se yleensä koskee yli viisikymppisiä ja muuta apua siihen ei ole, kuin kosteuttavat kasvohoidot ja tehokkaat kotihoitotuotteet. Kaula veltostuu huomattavasti helpommin, kuin kasvot ja se johtuu kaulan lihaksistosta. Kaulan etuosassa on vain yksi ohut, mutta leveä iholihas eli musculus platysma joka kiinnittyy leukaluuhun ja sen alle. Kasvoissa on taas lukuisia pikkulihaksia, jotka veltostuvat eri tahtiin ja tukevat toisiaan, niin tuo maan vetovoima ei niissä niin helposti näy. 

Ihon puhdistaminen pitää ulottua aina kaulan ja decolteelle asti. Varsinkin iltaisin se on hyvin tärkeää, koska päivän aikana tullut lika kiinnittyy myös kaulaan ja vaihdevuosien hikoilu valuu kaulaa pitkin. Precleanse (55€) on ehdottomasti paras puhdistusaine kaulalle ja decolteelle. Puhdistuksen lisäksi sen biotekniset kasviöljyt kosteuttavat ohutta ihoa. Kaikki tehotipat ja voiteet pitää levittää vähintään solisluihin saakka ja samoin kuorinta pitää tehdä myös kaulalle aina, kun kuorii kasvojen ihon. Meillä kaikki kasvohoidot ulottuu aina decolteelle saakka. Tärkeintä kasvohoidossa on elvyttää musculus platysman kiinnityskohtaa leuan alla. Samalla alueella on myös imusolmukkeita, jotka poistavat turvotusta ja kuona-aineita eli samalla, kun elvytetään kaulan ihoa saadaan nesteet hyvin liikkeelle. 

Tehohoitokaulalle on tarpeen, jos huomaa kaulan olevan huonommassa kunnossa, kuin muun ihon. Siihen löytyy kaksi tehotuotetta Daily Resurfacer (113€, NYT 89€)hoitotassut ja Extra Firming Booster (84€) kiinteyttävä tehotippa. Levitä Daily Resurfacer joka aamu kaulalle ja decolteelle sen voi myös levittää kasvoillekin joka päivä, jos iho on paksumpi ja rasvaisempi. Daily Resurfacer on kiinteyttävä, kosteuttava ja kuoriva ja pakkauksessa on 35 kpl hoitotassuja eli niillä saa tehtyä reilun kuukauden kuurin. Extra Firming Booster levitetään joka aamu ja ilta kaulalle ja kasvoille. Se imeytyy ihoon huomattavasti paremmin, kun se levitetään Daily Resurfacerin päälle. Jos kasvojen iho on kovin ohut ja kuiva, niin silloin on parempi levittää Overnight Repair Serum (98€) kasvoille. Se käy hyvin myös kaulalle, mutta jos tehdään nimenomaan kiinteyttävää tehohoitoa kaulaan niin tehokkainta on käyttää Extra Firming Booster aamuin illoin. Tehokasta kuivuusryppyjä poistavaa Multivitamin Thermofoliant (82€) kuorintaa suosittelen ainakin pari kertaa viikossa sekä kaulalle, että kasvoille. Voiteeksi kaulalle laitetaan sama voide, kuin kasvoillekin. Nyt moni kauhistelee, että se voidehan likaa huivit ja kaulukset. Totta, näin voi käydä, jos heti voiteen levityksen jälkeen laittaa puseron päälle. Olisi hyvä antaa hoitoaineiden imeytyä vartin verran, niin ne ei enää tartu vaatteisiin. Toisaalta kumpi on parempi vaihtoehto kuiva, ryppyinen kaula, vai heitää pusero pesukoneeseen hiukan useammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti