keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Rutikuivan ihon kotihoito

Kerron nyt miten rutikuivaiho pitää Suomen talvessa hoitaa ettei hilsepilvi pölise perässä eikä kuivuus kiristä kurttuja entisestään. Kyse on omasta ihostani, koska alan vanhemmiten kuivua pystyyn. Se on tyypillisin ongelma kaikille viisikymppiä ylittäneille, kun estrogeenin tuotanto alkaa hiipumaan. Kuivaihoiselle se on vielä hankalampaa, kuin muille ihotyypeille. Atooppinen iho on sitten vielä asia erikseen, mutta nämä ohjeet sopivat kyllä atoopikoillekin.

Aamu alkaa Ultra Calming Cleanser (500 ml 74€, 250ml 51€) pesulla ja sitten Antioxidant Hydramist  (62€) hoitosuihkeella. Vähintään joka toinen aamu pyyhin ihoon Daily Resurfacer (113€) tiivisteen, joka kuorii, kiinteyttää ja kosteuttaa ja ellen käytä sitä laitan Skin Hydrating Booster (94€) tehotipat. Siirryin juuri äsken Super Rich Repair (127€) voiteeseen ja silmänympärille laitan Ultrasmoothing Eye Serumin (85€). Nykyisin silmäluomeni on aamuisin turvoksissa ja Ultrasmoothing Eye Serum auttaa siihen. Tämän päälle laitan vielä Barrier Repair (NYT 49€, norm.62€) suojavoiteen. Tässä välissä syön nopean aamupalan ja hoidan kissojen aamuaskareet. Näin hoitotuotteet ehtii imeytyä vartin verran. Meikin teon aloitan aina SkinPerfect Primerillä (77€) ja sen päälle YB:n mineraalimeikki. Usein kysytään pitääkö SkinPerfect Primerin jotenkin imeytyä ennen meikin levitystä, mutta ei tarvitse iho on heti valmis meikkivoiteelle. Eikä tuota vartin imeytymisaikaa hoitotuotteidenkaan jälkeen tarvittaisi, mutta se sopii omaan aamurytmiini. Kissat juuri ja juuri selviävät ilman nälkäkuolemaa sen muutaman minuutin, kun laitan hoitoaineet. Sitten on pakko ruokkia herrasväki, koska he ovat vakuuttuneita, että pyörtyvät nälästä sillä sekunnilla.

Iltaisin aloitan puhdistuksen Precleansella (55€) ja suorastaan rakastan tätä öljymäistä alkupuhdistusainetta. Se on rutikuivalle iholle, kuin balsamia haavoille ja meikki lähtee helposti ja nopeasti. Sen jälkeen pesen Essentiel Solution (500 ml 60€, 250 ml 42€) kuivan ihon puhdistusmaidolla. Itse käytän kesät talvet Essentiel Solution puhdistusmaitoa ja se on Marin lempipuhdistus, mutta jostain syystä meillä se on vähiten myyty puhdistusmaito. Olemme varmaan huonosti kertoneet Essentiel Solutionin hyödyistä koska muualla Suomessa se on talvella yhtä suosittu, kuin Ultra Calming Cleanser. Pesun jälkeen kuorin Daily Microfoliant (72€) mikrokuorinnalla mitä käytän lähes joka ilta. Sen jälkeen laitan Overnight Repair Serumin (98€ja silmien ympärille Age Reversal Eye Creamin (78€)ja saman voiteen ja Barrier Repairin, kuin aamullakin. Kannattaa aina laittaa Barrier Repair myös yöksi, koska se suojaa kuivalta huoneilmalta.


4 kommenttia:

 1. Minua kiinnostaisi tuo Essential Solution puhdistusaineena. Ihoni on enemmän pinnasta kuivuva sekaiho ja kesällä käytän Special Cleansing Geliä. Nyt haluaisin vaihtelun vuoksi jotain muuta. Onko Ess.solution vesiliukoinen ja eihän se rasvoita ihoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essential Cleansing Solution sopii oikein hyvin ihotyypillesi näin talvella. Se ei missään tapauksessa rasvoita ja huuhtoutuu täysin vedellä pois, mutta jättää ihon pehmeäksi ja joustavaksi.
   Puhdistustuotteitta kannattaa vaihdella, koska uusi tuote taas innostaa lisää ihonhoitoon.

   Inkeri

   Poista
 2. Mun iho ei ainakaan rasvotu, kun talvisin käytän Essentiel Solutionia. Itselläni oli teininä acne ja nyt kohta nelikymppisenä finnejä pukkaa vieläkin ja iho kuitenkin kuivuu pinnasta ja hilseilee. Tai oikeestaan tekis kaikkea tätä ellen olis löytänyt Dermalogicaa viitisenvuotta sitte. Kokeile vaan Essentiel Solutionia se ei rasvota ja tuntuu ihan hyvin veteen liukenevan.
  Titta

  VastaaPoista
 3. Mun iho ei ainakaan rasvotu, kun talvisin käytän Essentiel Solutionia. Itselläni oli teininä acne ja nyt kohta nelikymppisenä finnejä pukkaa vieläkin ja iho kuitenkin kuivuu pinnasta ja hilseilee. Tai oikeestaan tekis kaikkea tätä ellen olis löytänyt Dermalogicaa viitisenvuotta sitte. Kokeile vaan Essentiel Solutionia se ei rasvota ja tuntuu ihan hyvin veteen liukenevan.
  Titta

  VastaaPoista