lauantai 10. lokakuuta 2015

Ruusifinni ja ihon punoitus

Huomasin taas blogin tilastoista, että ruusufinnistä ja ihon punoituksesta googletetaan paljon. Nyt alkaa kohta olla se vuodenaika, kun kumpikin ongelma pahenee. Ruusufinni reagoi pahiten kevät-talvella, kun on sekä lämmönvaihteluita, että aurinkoa. Punakkuus lisääntyy alkutalvesta, kun iho kuivuu ja ohenee.

Korostan taas kerran ettei akuuttia ruusufinniä hoida kosmetologi, vaan se on aina lääkärin asia. Siinä vaiheessa, kun ihottuma on parantunut kasvohoidot auttaa estämään uuden ihottuman syntyä. Ruusufinni ei parane koskaan, mutta se voi olla oireeton kymmeniä vuosia. Nykyisten asiakkaiden kautta minulla on lukuisia kokemuksia miten hyvin ruusufinni talttuu ja iho pysyy terveenä ja tasaisena. Ohjeeksi antaisin, että nyt päällä olevalle ihottumalle haetaan lääkkeet lääkäriltä ja sen jälkeen valitaan hyvä kosmetologi, joka auttaa ihoa pysymään terveenä. Näin ei valitettavasti käy ihan kaikkien kohdalla, että hoito-ohjelma olisi näin yksinkertainen. Suurimmalla osalla kuitenkin lääkärin ja kosmetologin yhteistyö auttaa.

Aika usein ihon punakkuus enteilee ruusufinniä ja kertoo ohuesta ja kuivasta ihosta. Couperosa eli laajentuneet pintaverisuonet ovat suomalaisten tyypillinen ongelma ja se johtuu rankasta ilmastosta. Lämmönvaihtelut ovat syynä couperosaan. Ihon punakkuutta ei ihan pikaisesti pysty hoitamaan, mutta muutaman viikon hoito-ohjelma se rauhoittuu. Silloin, kun kyse on pelkästä kuivuuden aiheuttamasta punoituksesta auttaa jo yksi kasvohoitokerta poistamaan sen. Meillä on joitakin asiakkaita, jotka palaavat muutaman vuoden välein punoittavan, kirvelevän ja kutisevan ihon kanssa hoitoihin. Apu siihen tulee muutamasta kasvohoidosta. Ihmettelen kovasti, että vaikka miten motivoisin ennalta ehkäisemään tilannetta säännöllisellä kotihoidolla, tai kasvohoidolla siinä vaiheessa kun ennalta ehkäisy auttaa se ei mene perille.

Hyvä apu punoitukseen tulee Dermalogican Ultra Calming linjasta. Suosittelen Ultra Calming Serum Concentratea (76€) aamuin illoin ja sen kanssa ihotyypin mukaista hoitovoidetta ja usein paras on Intensive Moisture Balance (50 ml 59€ ja 100 ml 85€) . Päiväksi voiteiden päälle kannattaa käyttää uutta Rednes Relief Primeriä sk 20. Sen raaka-aineista tuleva vihreä sävy neutralisoi punakkuutta. Miehet eivät yleensä halua käyttää monia voiteita ja heille suosittelen Rednes Reliefiä yksinään. Se suojaa myös auringolta ja vähentää lämmönvaihtelun haittoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti