torstai 29. lokakuuta 2015

Maatalouskosmetologi ei ymmärrä virastokieltä

Olen ennenkin kertonut olevani sivutoiminen maanviljelijä ja asun ihan maalaistalossa. Sen jälkeen, kun Suomi liittyi EU:hun on maatalousyrittäjyys mennyt todella vaikeaksi. Maataloudessa joutuu täyttämään niin paljon pakollisia lippuja ja lappuja etten voi mitenkään ymmärtää kuka niitä tarvitsee. Kaikki on tehty niin vaikeaksi, että varmaan tarvitaan armeija virkamiehiä lukemaan ja hoitamaan se paperi määrä eteenpäin ja varmaan ne heitetään roskiin EU:n pääkonttorilla.

Tänä syksynä mavi eli maaseutuvirasto on innostunut laittamaan tekstiviestejä muistuttamaan erilaisten lappujen täyttämisestä. Ne tulevat hoitolan kännykkään ja Mari ja minä yhdessä niitä luemme ja yritämme niitä ymmärtää. Marihan on maatalon tytär, niin hänenkin pitäisi periaatteessa tietää mitä ne viestit tarkoittaa. Nyt on vaan niin, että mavin viestit ovat niin kummaa kapulakieltä ettemme edes yhdessä miettien saa siitä tolkkua, vai mitä olette mieltä seuraavasta tekstarista: Olet sitoutunut keväällä ympäristökorvaukseen, johon valitsemasi toimenpiteet mahdollisesti edellyttävät syysilmoituksen tekemistä 30.10 mennessä. Jos olet sitoutunut kasvipeitteisyystoimenpiteeseen ilmoita joka tapauksessa vähintään 20% kasvipeitteistäalaa. Muutoin toimenpide voi päättyä. Terv. Mavi

Tämän tyyppisiä muistutuksia tulee yhtenään, jotka ilmeisesti pistetään menemään kaikille kenen kännykänumero mavilla on erottelematta sitä onko kyseisellä tilalla asian kanssa mitään tekemistä. Tiedän, että tätä blogia lukee moni maanviljelijäasiakkaani. Kerrotteko mikä on tuo kasvipeitteisyystoimenpide? Minä veikkaisin sen olevan kesannointiin liittyvää ja Mari ei osannut liittää sitä mihinkään. Koemme Marin kanssa tilannekomiikkaa parhaasta päästä, kun kaksi kosmetologia käy läpi sana sanalta maataloussanastoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti