lauantai 24. lokakuuta 2015

Plastiikkakirurgia ei poista kasvohoidon tarvetta

Luin eräästä ammattilehdestä, että Etelä-Koreassa tehdään kaikista eniten kauneusleikkauksia asukaslukuun suhteutettuna. Sitä en olisi osannut arvata, vaikka tiedän, että aasialaiset ovat kosmetiikan ja plastiikkakirurgian suurkuluttajia. Jutussa kerrottiin, että yleisemmin korjataan silmiä ja nenää jo teini-ikäisiltä. Halutaan nukkemaisen sievät kasvot ja suuret silmät ja mitä nuorempana leikkaukset tehdään sen paremmin arvet paranee.

Meillä Euroopassa plastiikkakirurgiaa käytetään eniten ikääntymisen merkkien poistamiseen ja rintojen suurentamiseen. Suomessakin nuoret naiset käyttävät kauneuskirurgiaa juuri rintojen suurentamiseen ja vähemmän vielä kasvoihin. Tätä ylisuurten rintojen ihannointia en ymmärrä yhtään, mutta silmäluomien kohotukseen voisin jopa itsekin mennä. Oikeastaan näen enemmän sitä, että silmäluomet pitäisi ehdottomasti leikata jo terveys syistä, kuin että niitä leikattaisiin turhaan. Moni ihminen luulee, että plastiikkakirurgia on kilpailija kosmetologille ja me kritisoimme siksi kauneuskirurgiaa. Niinhän se ei ole, koska ei kirurgia ihoa hoida. Samanlailla se iho kuivuudesta hilseilee ja näyttää epäsiistiltä on kasvoja kohotettu vai ei. Yleensä samat ihmiset käyttävät sekä kosmetologin, että plastiikkakirurgin palveluja.

Itse suhtaudun kriittisesti kauneuskirurgiaan siksi, että suomalaiset liian usein valitsevat sen halvimman mahdollisen lääkärin ja lopputulos voi olla huono. Eräs kesäjuhlissa tapaamani nainen kertoi, että häneltä oli parikuukautta aikaisemmin leikattu silmäluomet. Kysyin kuka ne leikkasi, niin hän ei tiennyt. Tallinnan jossain kauppakeskuksessa oli jaettu etuseteleitä joilla sai 30% alennuksen leikkauksesta ja koska aikaa oli järjestynyt heti seuraavalle päivälle hän meni siihen lääkäriasemalle. Minusta on käsittämätöntä, että ihminen menee leikattavaksi yhtä kevyesti, kuin kävisi kampaajalla. En ole koskaan nähnyt huonoa tulosta suomalaisen plastiikkakirurgin jäljiltä ja jos joku kohta itsessä vaivaa siitä kannattaa mennä juttelemaan plastiikkakirurgin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti