tiistai 29. joulukuuta 2015

Aurinkolomailijan kannattaa panostaa kasvohoitoon

Yleinen kysymys näin talvilomien aikaan on pitääkö kasvohoito tehdä ennen, vai jälkeen etelän matkan. Mitä yksiselitteistä vastausta en pysty antamaan, vaan hoidon tarve riippuu ihotyypistä ja ihon peruskunnosta. Suurimmalle osalle vakioasiakkaistani suosittelen kasvohoitoa heti matkan jälkeen. Yleensä iholle on tosi rankka kokemus palata kostean ja aurinkoisen säätilan jälkeen meidän kuivaan sisäilmaan. Pakkasiin palaaminen on se rankin vaihe iholle ja nyt näyttää siltä, että niitä pakkasia saadaan tänäkin talvena.


Silloin, kun ihonhoito ei ole kovin systemaattista ja kasvohoidoissa ei käydä säännöllisesti suosittelen kasvohoitoa ennen ja jälkeen etelän loman. Näin pystyttäisiin parhaiten hyödyntämään ilmaston vaihdoksen tuomat hyvät puolet. Noin viikkoa ennen matkalle lähtöä tehtävän kasvohoidon tarkoitus on olla puhdistava. Iho tasoittuu ja pienet mustapäät ja näpyt saadaan pois. Näin rusketuksesta tulee tasaisempi ja auringon parantava vaikutus tasoittaa rasvoittumista. Palatessa etelän matkalta suurin rasite tulee lämpötilojen vaihtelusta ja kuivuudesta. Varsinkin, jos matka on suuntautunut kaukomaille niin jo puolivuorokautta kuivassa lentokoneen ilmastoinissa kotiin päin tullessa saa ihon hilsehtimään.

Kotiin paluun jälkeen kannattaisi jo viikon, parin kuluttua tehdä kosteuttava kasvohoito. Iho kuivuu tosi kovasti muutamana ensimmäisenä päivänä kotiin paluun jälkeen ennen, kuin iho tottuu takaisin kuivuuteen. Tilanne korjaantuu kosteuttavalla hoidolla ja voi sen jälkeen hyvin. Ellei ole mahdollista käydä kasvohoidossa ennen jälkeen loman voisi yksinkertaisesti sanoa, että rasvoittuva iho kannattaa hoitaa ennen matkaa ja kuiva iho matkan jälkeen. Kotikäytössä Multivitamin Power Recovery Masque (69€) on tosi hyvä tasoittamaan sekä kuivuutta, että rasvaisuutta ja se korjaa myös säteilyn vaurioittamaa solukkoa. Kosteuttava tehotippa Skin Hydrating Booster (94€) on sopiva kaikille ihotyypeille silloin, kun etelän kosteudesta ja lämmöstä palataan Suomen kuivaan talveen.

2 kommenttia:

 1. Osaatko Inkeri sanoa kuinka tärkeää kuivaihoisten olisi syödä hyviä rasvoja sisältäviä ruokia, kuten pähkinöitä. Veden juonti kun ei siihen auta. Jos iho ihan hilseilee täytyy olla myös kotihoitotuotteissa jotain vikaa. T Tiina

  VastaaPoista
 2. Tuo onkin vaikea kysymys, koska mitään tutkimuksia asiasta ei ole, tai minä en ainakaan niistä tiedä. Yleensähän suositellaan, että nimenomaan keski-ikäisen naisen pitäisi syödä päivässä kourallinen pähkinöitä, tai manteleita saadakseen riittävästi hyviä rasvoja. Niiden vaikutus ihoon onkin hankalampi juttu. Käytännön kokemuksena tiedän, että moni asiakas saa tosi paljon finnejä ja näppyjä pähkinöiden syönnistä. Pikkufinnejä tulee sekä kuivalle, että rasvaiselle iholle. Toisaalta tämä osoittaa, että joku ihovaikutus niillä on ja päättelisin sen olevan hyvä vaikutus niille kenelle ei näppyjä tule.
  Muistutan kuitenkin, että lääketiede on sitä mieltä ettei ruualla ole merkitystä ihon rasvaisuuteen, tai kuivuuteen. Käytännössä kuitenkin näen sen, että asiakas kertoo saaneensa finnejä rasvaisista ruuista. Mitään virallista totuutta on siis vaikea sanoa.
  Kuivuuteen hilseilyyn löytyy aina paras ja nopein apu oikeista ihonhoitotuotteista. Kannattaa kokeilla Skin Hydrating Boosteria (94€) se on tehokkain kosteuttava tuote.

  Inkeri

  VastaaPoista