tiistai 22. joulukuuta 2015

Hyvää matkaa aurinkolomailijoille!

Hyvin moni asiakkaani on lähdössä jouluksi etelään, tai sitten viimeistään helmikuun hiihtolomilla. Ihon hoitoon kannattaa todellakin varautua jo Suomesta lähtiessä. Ihminen altistaa itsensä ihosyövälle ellei huomio ihon hoitoa ja suojaamista. Tämä koskee aivan kaikkia miehiä, naisia ja erityisesti lapsia. Kaikista pahin ihosyöpäriski on, jos alle parikymppinen polttaa ihonsa, tai altistuu voimakkaasti auringolle. Pikkulasten suojaaminen jää vanhempien velvollisuudeksi, mutta käsitykseni mukaan se velvoite on hoidettu erittäin hyvin.

Kenenkään ei pidä luottaa viime syyskesän rusketuksen suojaavaan vaikutukseen. Meillä parhaat aurinkoiset päivät oli myöhään elo-syyskuussa, mutta siitä on kuitenkin niin kauan ettei se enää anna yhtään suojaa iholle. Suosittelen ehdottomasti suojakerroin 50, kun näin keskitalvella mennään voimakkaaseen aurinkoon. Varsinkin Thaimaassa, tai Kanarian saarilla pitää olla sk 50. Mannereuroopan pilvipoutasäällä voi riittää suojakerroin 30. Helpoin koko perheen vaihtoehto on Protection Sport sk 50 (53€), joka käy koko perheelle ja myös miehet suostuu sitä käyttämään. Protection Sport on todella ohut, lähes maitomainen voide, joka imeytyy helposti. Yksi tuubi riittää hyvin nelihenkiselle perheelle parin kolmenviikon lomaan.

Yli kolmekymppisille paras suoja kasvoille on Dynamic Skin Recovery sk 50 (109€).  Se on meidän suosituin suojakertoimellinen päivävoide ja se käy Suomen talvessakin. Tällaisena leutona talvena se kosteuttaa ja suojaa hyvin ja estää pakkasen kuivattavaa vaikutusta noin -10 asteeseen saakka. Solar Defence Booster sk 50 (75€) sopii aivan kaikille ja yleensä miehet tykästyvät tähän, jos tarvitsee suojata pelkästään kasvoja ja päälakea. Monella miehellä on nykyisin kalju, tai hiukset ovat muuten ohentuneet ja se vasta herkästi palaa. Itselläni on tästä kokemusta, koska mieheni suku kaljuuntuu jo parikymppisinä. Pää pitää aina suojata tiiviskankaisella lippiksellä, tai hatulla ja sittenkin pitää laittaa alle tuo Solar Defence Booster sk 50.

Parasta on ottaa mukaan hyvät aurinkosuojatuotteet jo kotimaasta. Rantakohteissa myytävät aurinkosuojapullot ovat saattaneet olla ulkona paahteessa jo monta kesää. Väärin valittu ja liian paksu ja rasvainen aurinkovoide aiheuttaa näppyjä ja finnejä. Muilta sarjoilta ei löydy näin ohuita ja hyvin imeytyviä viisikymppisiä suojavoiteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti