torstai 3. joulukuuta 2015

Ihoon voi vaikuttaa hyvin pienetkin elämän muutokset

Tämä aihe tuli mieleeni siitä, kun eräs tuttavani muutti pääkaupunkiseudulta Hämeenlinnaan ja päivitteli miten huono vesi Hämeenlinnassa on. Iho kuulemma kiristää, kuivuu ja punoittaa ja hiukset ovat ihan veltot eivätkä pysy missään. Nämä ovat ihan tyypillisiä kokemuksia mitä kuulen asiakkailtakin, jotka ovat hiljattain muuttaneet tänne. Kyse ei ole huonosta vedestä, vaan erilaisesta vedestä ja asunnosta. Käsittääkseni meillä Hämeenlinnassa on jonkun näkemäni tilaston mukaan keskimääräistä parempi veden laatu.

Iho reagoi lähes aina niinkin pieneen asiaan, kuin erilaiseen veteen. Silloin, kun muutetaan omakotitalosta kerrostaloon iho lähes aina kuivuu aluksi. Näin käy ainakin talvella, koska kerrostalon ilmankosteus on heikompi, kuin omakotitalon. Varsinkin vanhempi omakotitalo falskaa sen verran, että sisäilma ei täysin kuivu. Työpaikan vaihdos voi näkyä ja tuntua ihossa. Se voi myös aiheuttaa henkistä stressiä, joka toisilla tuo suuriakin iho-ongelmia. Eräs asiakkaani vaihtoi toimistotyöstä vaatekaupan myyjäksi ja aluksi hänen ihonsa oli täynnä punaisia hilseileviä ja kutisevia läiskiä. Tämäkin on aika tyypillistä, kun joudutaan kankaiden ja vaatteiden kanssa tekemisiin. Kankaiden tuottama pöly leijuu koko ajan ilmassa ja tuottaa hankausta iholle ja kankaissa on monia käsittelyaineita jotka saattavat ärsyttää ihoa.

Yleensä nämä ongelmat helpottuu, kun iho tottuu tilanteeseen. Parasta on kuitenkin tehdä kasvohoito heti, kun ongelmia ilmenee. Kasvohoidolla pystytään vahvistamaan ihon omaa suojamekanismia ettei se reagoi niin helposti. Kotihoitotuotteissa Ultra Calming Serum Concentrate (76€) on hyvä tehotippa estämään ihon herkistymistä ja se vähentää myös jo syntynyttä ärsytystä. Barrier Repair (62€) taas suojaa ihoa ulkoiselta rasitukselta, kuten pölyltä ja kuivuudelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti