torstai 31. joulukuuta 2015

Katsaus menneeseen vuoteen

Isot firmathan on nykyään kvartaalitaloudessa eli elävät kolmenkuukauden jaksoissa. Minun pieneen yritykseeni riittää, kun teen vuosisuunnitelman ja arvion tulosta vuoden lopussa. Kauneushoitolan vuosi on ollut monella tapaa erilainen, mutta myös samanlainen kuin aiemminkin.

Taloudellisesti vuosi on ollut ihan hyvä ja normaali vuosikasvu saavutettiin. Se kertoo Hämeenlinnan kokonaistilanteesta, koska Kanta-Hämeessä yrittäjäbarometrien mukaan työttömyys on alueen vähäisintä. Työn kannalta vuosi on ollut poikkeuksellisen raskas. Hoitolan talossa oli putki-ja parvekeremontti elokuulle saakka ja se tuotti paljon tekemistä, vaikka ei onneksi häirinnyt työtämme. Jouduimme elämään monta kuukautta remontin keskellä, kun kaikista kaapeista oli pakattu tavarat muuttolaatikoihin. Laatikoiden paikkaa vaihdettiin sitä mukaan, kun remontti eteni ja niitä pengottiin moneen kertaan, että lopuksi ei enää tiedetty mitä missäkin on. Siitäkin selvittiin hyvällä yhteistyöllä.

Pahuuteen olen tänä vuonna törmännyt enemmän, kuin koskaan ennen. Kauneushoitolaan murtauduttiin keväällä kaksi kertaa peräkkäin ja se aiheutti valtavasti työtä ja paperisotaa. Loppuvuonna on taas nettihäirikkö työllistänyt todella paljon ja työllistää vastakin. Joudun vielä poistamaan useita noista vanhoista kommenteista, koska uusi lukija saa niistä negatiivisen kuvan työstämme ja tuotteistamme. Kommentteja tulee edelleen, mutta onneksi into vähenee, kun niitä ei julkaise. Minulle on ollut uusi kokemus, että joku minulle tuntematon henkilö haluaa vahingoittaa yritystäni ja jaksaa suunnata siihen energiaa todella paljon. Nyt, kun asia on minulle selvinnyt ja sen vaikutukset on poistettu muuttuu pahakin asia hyväksi opiksi ja voimavaraksi tulevaisuutta ajatellen.

Vuoden huippukokemus oli maailmankongressimatka Las Vegasiin. Pelkästään paikka oli sen verran erikoinen, että se jää mieleen ainiaaksi ainakin Grand Canjon. Maailmankongressi on aina niin monipuolinen kokemus, että kaiken sulattamiseen menee pitkiä aikoja. Nyt vasta uusi tieto on niin "pureskeltua" että pystyn siirtämään sen käytännön työhön. Siitä olen tosi kiitollinen, että voimme Marin kanssa jakaa nämä huippuhetket ja yhdessä pohtia miten me hyödynnämme sen Suomessa. Uusi tuote Overnight Retinol Repair on osoittautunut suureksi askeleeksi kosmetiikan vaikuttavuuden kannalta. Retinolin tehokkuus näkyy jo omien asiakkaiden ihoiss, vaikka se on ollut käytössä alle kaksi kuukautta.

Kiitän kaikkia asiakkaita ja lukijoita ja toivotan hyvää uutta vuotta!

5 kommenttia:

 1. Oikein onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta Inkerille ja Marille. Kiitos kauneushoitolan palveluista ja blogista.

  Leena

  VastaaPoista
 2. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin Leena ja terveiset karvakorville. Kiitos kommenteistasi ja kiva, kun kerrot omista ihonhoitokokemuksistasi. Kiitos myös kaikille muille blogin lukijoille ja kommentoijille joita saan kirjoitettuna, mutta yhtä paljon myös suullisesti hoitojen aikana. Kaikki palaute on kullan arvoista. Eritoten nyt loppuvuodesta olen ollut pahoilla mielin häirintäkommenteista joka ei keskeytynyt edes joulun pyhinä tai uudenvuodenaattona. Tuntuu kivalta, kun saada asiallisia ja normaaleita kommenteja. Toivon myös, että jaksaisitte kirjoitella tavallista enemmän ja siten osoittaa ettei blogia ja yritystäni niin, vaan nujerreta pahantahtoisuudella.

  Nautitaan vielä vapaasta viikonlopusta ja tulevasta lyhyestä työviikosta. Sitten tämä pyhienpito loppuukin ja alkaa normaali pakertaminen. Onneksi mennään kevättä kohti ja tuo pienikin lumimäärä ja pakkanen tuntuu paremmalta, kuin jatkuva sade.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Hei Inkeri. Olen tulkinnut niin että olet kokenut minun kommenttini jotenkin häirinnäksi? Olen kirjoittanut asialliseen sävyyn omia mielipiteitäni ihon hoitoon liittyen. Selatessani blogiasi edellisiltä vuosilta huomasin että kyllä tätä "nitinää ja natinaa" on aikaisemminkin esiintynyt. Itse tuomitsen jyrkästi kaiken häiriköinnin ja kiusaamisen, se ei ole aikuismaista käytöstä. Olen myös kokenut että sinun tapasi kommentoida lukijoiden kommentteja ei ole aina asiallista, usein syyllistät lukijoita että kirjoittavat tänne potaskaa tms. Hyvää uutta vuotta sinulle! T Tiina

  VastaaPoista
 4. Kuules Tiina, tai kuka sit oletkin. Ilmeisesti esiinnyt monilla nimillä. Inkeri on ollut ihan harvinaisen pitkäpinnanen ja asiallinen tuon jankkauksen kanssa mitä Tiina tms.ylläpitää.


  Se älähtää johon kalikka kalahtaa. Syyllistäminen on sun keksintö eikä Inkerin jutuista lähtösin.


  On todella inhottavaa, että Inkerin hyvä blogi ja ilmaiseksi jaettu tieto saa kimppuunsa jonkun jankuttajan. Eihän tätä blogia ole kenenkään pakko lukea, jos se tuottaa vaan känkkäränkkää. On ollut erittäin hyvä, ettei kaikkia kommentteja enää julkaista. Inkerin vakioasiakkaana olen aina käydessäni niistä kysellyt ja olen pahoilla mielin, että niitä vieläkin tulee. Tsemppiä Inkeri ja älä välitä näistä.

  VastaaPoista
 5. Tiedoksi Tiinalle ettei blogin lukeminen ole mikään pakollinen työ. Jos Inkerin kommentit loukkaa, niin vaihda sivustoa.
  Minusta Inkerillä on ollut lehmän hermot ettei ole pahemmin ärähtänyt.

  VastaaPoista