sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Hiki voi ärsyttää herkkiä silmäluomia

Kaikki tietää miten kirvelevältä tuntuu, kun hiki valuu rikkinäiseen ihon kohtaan. Hiki itsessään ei ole kovinkaan voimakasta, mutta valuessaan se ehtii viemään mukanaan ihonpinnan lian ja pöpöt. Silmäluomet on kasvojen herkin osa ja se on yhden ihokerroksen ohuempi, kuin kasvojen iho muuten.

Atoopikoilla ja muuten kuivaihoisilla silmänympärykset voi olla rikki ihan kuivuuttaan. Ilman suurempia herkkyyksiäkin silmänympärykset saattavat hilseillä ja kuivua vaan hoidon puutteesta. Ellei mitään silmänympärysvoidetta käytetä, pestään saippualla ja hierotaan luomia rankasti kutinan takia ei ole ihme, jos luomet ovat rikki. Paras silmänympärysvoide tähän tilanteeseen on Ultra Smoothing Eye Serum (85€). Se on ohut lähes nestemäinen geeli joka imeytyy täysin ihoon. Ultra Smoothing Eye Serum on suunniteltu juuri ärsyyntyneelle ja kuivan hilseilevälle silmäluomelle. Sitä kannattaa käyttää aamuin ja illoin. Silloin, kun luomet ovat pahasti rikki voi silmänympärysgeeliä levittää 2-3 tunnun välein ensimmäiset päivät, niin rohtuminen paranee nopeammin.

Ihompuhdistus tuote pitää myös vaihtaa hellävaraisempaan. Tiedän monen puhdistavan silmämeikinkin saippualla pois joten ei ole ihme, jos herkin ihon osa ärsyyntyy. Varsinkin vanhemmiten, kun iho alkaa muutenkin ohentua. Jos silmämeikkiä käyttää paras poistoaine herkille luomille on Soothing Eye Make-Up Remover (42€). Se on myös geelimäinen ja rauhoittaa rohtunutta ihoa hyvin. Siinä on paljon ihoa hoitavia ja rauhoittavia aineosia, joten pelkästä silmämeikin poistoaineesta ei ole kysymys.

Sunnuntaina 3.7 on viimeistä päivää voimassa kesäkuun tarjoukset. Vielä kello 24.00 asti on ostosaikaa. Tuo Soothing Eye Make-Up Remover on kokeilemisen arvoinen tuote, vaikka ei mitään ärsytyksiä olekaan. Se on ehdottomasti paras silmämeikin poistoaine mitä tiedän ja pullo on todella riittoisa.


3 kommenttia:

 1. Käytin keväällä lahjaksi saatua ihan muun sarjan silmäluomivoidetta. Tunsin kuitenkin koko ajan, että se ei kosteuta tarpeeksi. Toukokuulla siirryimme mökille asumaan ja siellä peseydymme järvivedellä. Viikon päästä silmäluomet punoitti, hilseili ja kutisi. Järvivedessä oli varmaankin siitepölyjä mitkä alkoivat ärsyttämään luomia ja aloin syömään Heinixiä. Kutina ja kirvely loppui, mutta luomet oli ihan rohtuneen hilseilevät. Sain Marilta suosituksen tähän Eye serumiin ja luomet ovat kunnossa. Kasvohoitokin auttoi heti, koska kuivuus oli syynä hilseilyyn. Kun olin käyttänyt eye serumia kolmisen viikkoa luomet parantui entiselleen. Sen tästä opin, että en enää käytä muita hoitoaineita, kuin Dermalogicaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kaikille, jotka autoitte minua ymmärtämään mitä tuo kolina oikein oli:) olin jo ihan varma, että äitini puhui aineesta mitä ei ole ollut saatavilla kymmeniin vuosiin. Nyt löysin sitä ihan cittarin hyllystä ja äidin mukaan pullokin oli ihan sama, kuin ennen. Olin tosi onnellinen, kun pystyin tyydyttämään äitini toiveen. Vanhusten toiveet ovat niin pieniä ja vaatimattomia, että ne mielellään toteuttaisi, jos vaan mahdollista.
  Kiitos Inkerille hyvästä blogista ja kiitos muille lukijoille asiallisista kommenteiste.
  Raksu

  VastaaPoista
 3. Se oli kiva, kun niin moni oli valmis auttamaan. En tiedä onkohan vain hämeessä tuo kolina nimitys käytössä, mutta tuttu aine se on yli viisikymppisille.

  Inkeri

  VastaaPoista