keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Puhdistus on ihonhoidon perusta

Ihonhoidon tärkein osuus on puhdistaminen ja se on myös vaihe mikä yleisemmin menee pieleen. Meillä suomalaisilla on suuri halu puhtauteen ja yleensä kasvot puhdistetaan todella voimakkailla rasvoittuvan ihon tuotteilla. Dermalogican puhdistustuotteet eivät pelkästään puhdista vaan ne tukevat seuraavaksi käytettävien tuotteiden vaikutusta.

Kaikki Dermalogican puhdistustuotteet ovat vesiliukoisia ja mitään kuivattavia alkoholipitoisia kasvovesiä ei tarvita. Puhdistusaineet ovat myös mukavia käyttää, kun ne voi huuhdella vedellä pois ja ihosta tulee raikkaan ja puhtaan tuntuinen. Dermalogican tärkein ohje on kaksoispuhdistus. Ensimmäinen puhdistuskerta poistaa meikin ja ulkopäin tulleen lian eli katupölyt, ruuanlaiton rasvat, työpaikan paperipölyt ja monet muut aineet mitä ihoon tarttuu päivän mittaan. Toinen puhdistuskerta poistaa ihon itsensä erittämän talin, hien ja kuolleet solut. Moni kysyy, että pitääkö iho puhdistaa aamuisinkin ja vastaus on, että kyllä pitää. Otan taas vertailukohteeksi hiukset joiden hoito menee ihmisillä tosi hienosti. En usko, että kenenkään kampaajan pitää patistaa asiakkaita pesemään tukkaansa. Kaikille on itsestään selvää, että hiukset ja päänahka rasvoittuu myös öisin. Moni tietää, että öinen hikoilu ja päänahan tuottama tali rasvoittaa hiuksia enemmän, kuin päivän aikanen toiminta. En usko, että kenellekään tulee mieleen ihmetellä likaantuuko hiukset myös yöllä. Kasvojen kohdalla tämä on hyvin yleinen kysymys. Iho ja päänahka toimii aivan samaan tahtiin. Yhtä paljon hikoilu ja talineritys rasvoittaa myös ihon pintaa.

Dermalogican Precleanse (55€) on puhdistustuotteiden tähti ja toivoisin sen olevan kaikilla käytössä. Se on vesiliukoinen kasvisöljypohjainen alkupuhdistusaine joka liuottaa iholta kaiken meikin ja rasvaliukoisen lian. Precleansen jälkeen iho pestään ihotyypin mukaisella puhdistusmaidolla. Precleanse sopii aivan kaikille ihotyypeille. Rasvaisilla ihoilla se on paras mahdollinen ihotalin liuottaja ja rasva irtoaa ihoa kuivattamatta. Kuivan ja atooppisen ihon kohdalla Precleanse on tehokas hoitoaine. Pelkästään Precleansen lisääminen päivittäiseen käyttöön on rauhoittanut monen atooppisen ihottuman näkyvästi. Skin Resurfacing Cleanser (62€) on myös kaikille ihotyypeille tarkoitettu lievästi kuoriva puhdistusmaito. Sitä voi käyttää kaiken ikäiset, vaikka se kuuluukin vanhenevan ihon Age Smart hoitolinjaan. Ainoastaan atooppisille ihoille en sitä suosittele. Näin kesällä Skin Resurfacing Cleanser on erinomainen rauhoittamaan hikinäppylöitä ja se poistaa auringon aiheuttamaa kuollutta solukkoa.

Suositeltavaa olisi, että puhdistustuotteita olisi kotona useampi. Eri tilanteissa on iholla tarve erilaiseen puhdistukseen. Esimerkiksi jumpan jälkeen omansa ja työpäivän jälkeen omansa. Monella on useampi paikka missä ihoaan puhdistaa ja joka paikassa voi olla eri puhdistus. Suihkussa oma, saunalla oma ja kylppärissä oma. Ellei tuota Precleansea ole käytössä suositellaan, että puhdistusmaidolla tehdään puhdistus kaksi kertaa. Tämä koskee ainoastaan Dermalogican puhdistustuotteita jonkun muun sarjan puhdistus voi kuivattaa liikaa, jos se käytetään tuplasti.

Kokeilkaa ihmeessä useampia puhdistusaineita se tuo kivaa vaihtelua ihon hoitoon. Eikä se tule yhtään kalliimmaksi, kuin yhden puhdistusaineen käyttökään. 

2 kommenttia:

 1. Kaksoispuhdistus on paras puhdistus, ainakin minun iholle.
  Kysymykseni liittyy itseruskettaviin. Olen erittäin kalpea luonnostaan, enkä koskaan rusketu. Kevään aikana sairastelin aika paljon ja nyt olen saanut kuulla, että olen vielä tavallistakin kalpeampi. Kalpeus sinänsä ei minua haittaa, mutta en haluaisi näyttää sairaalloiselta tai kelmeältä. Mikä on kosmetologin näkemys itseruskettavista? Onko esim. asteittain hieman päivettävän voiteen käyttö haitallista iholle?

  VastaaPoista
 2. Suhtaudun ihan myönteisesti itsestään ruskettaviin aineisiin. Ne ovat ainoa terveellinen konsti meikin lisäksi saada väriä iholle. Itseruskettavien aineiden mekanismi toimii siten, että määrätyn tyyppinen kemikaali värjää kuolleen solukon. Koko käsittely kohdistuu vaan kuolleeseen solukkoon eikä ole tekemisissä elävän ihon kanssa. Siinä myös näkee miten nopeasti ihosolukko uudistuu. Nuo kuolleet solut ovat jo irronneet parissa päivässä ja väri häipyy. Ainoat ongelmat ovat, että jotkut aineet kuivattavat ihoa voimakkaasti ja on vaikea löytää tuotetta joka levittyy tasaisesti.
  Olen jo pitkään etsinyt itseruskettavaa meille myyntiin, mutta kaikki joita olen kokeillut eivät toimi. Joko ne tekevät kirjaviksi, tai ovat liian keltaisia. Aikaisemmin niissä oli usein väriaineena luonnonhenna, mutta se on vaalealla suomalaisella liian punakka, tai kellertävä.
  Iholle niistä ei ole haittaa kunhan vaan löytää itselleen muuten sopivan tuotteen.

  Inkeri

  VastaaPoista