sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kosmetiikan paras säilytyslämpötila on 17-23 astetta

Vielä nykyisinkin ihmisillä on se käsitys, että kosmeettiset tuotteet pitäisi säilyttää jääkaapissa. Tämä on aivan väärä luulo, koska nykyiset säilöntäaineet toimivat parhaiten huoneenlämmössä. Jääkaappilämpötilassa niiden säilöntäaineiden toimintakyky heikkenee ja pilaantuminen nopeutuu. Jääkaappisäilytys vaan nopeuttaa ihonhoitotuotteiden pilaantumista.

Kasvohoitojen päätteeksi laitan aina naamion ja ainakin näin kesällä sekoitan sen huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Talvella käytettävien raaka-aineiden joukkoon laitetaan hiukan kuumaa vettä ja silloin naamio on lämpimämpi. Silloin, kun naamio on huoneen lämpöinen se tuntuu lähes jäätävältä iholla hierontojen jälkeen. Ihon verenkierto on elpynyt ja se on noin neljäkymmentäasteinen siihen, kun levitän kaksikymmentäasteisen naamion se tuntuu todella kylmältä. Mainitsen aina sen asiakkaalle, kun levitän sen iholle. Siihen on kaksi syytä ensiksi asiakas voi säikähtää jäätävää tuotetta ellei siitä varoita ja toiseksi asiakkaille tulee käsitys, että mekin säilytämme tuotteita jääkaapissa.

Dermalogican tuotteet ovat erittäin hyvin säilyviä ja niiden säilyvyydessä ei koskaan ole ollut ongelmia. Senhän olen monta kertaa kertonut, että meiltä tuotteet lähtee asiakkaille korkeintaan parin viikon hyllyssä olemisen jälkeen. Tämä on poikkeuksellista, koska suurissakin tavarataloissa tuotteet voi seistä puolikin vuotta. Meiltä tuotteet lähtee siis poikkeuksellisen "tuoreena" ja ellei niitä avaa niille luvataan parin vuoden säilyvyys ja avattuna noin vuoden verran. Ei kuitenkaan ole kovin järkevää jättää neljäsosa voidetta tuubin pohjalle ja säästää sitä ensi kesäksi. Silloin, kun voidetta on vain vähän sen säilyvyys heikkenee. Tuubeihin menee myös ilmaa joka nopeuttaa pilaantumista. Pumppupurkkeihin ei ilmaa pääse ja ne säilyvät parhaiten.

Aurinkosuojan sisältävät tuotteet ovat siitä erityisiä, että vaikka tuo voide muuten säilyy aivan hyvin sen uv-suoja heikkenee. Vuoden vanhan avatun aurinkovoiteen suojakertoimeen ei kannata luottaa. Mediassa on minusta tehty ihan liian suuri juttu tästä aurinkosuojavoiteiden "pilaantumisesta". Tuo suojakerroin vähenee aika vähän, mutta mitään virallisia tutkimuksia siitä ei ole. Epävirallisesti Dermalogicalta kerrotaan, että sk 50 on avatussa tuubissa vuoden päästä noin sk 40. Voiteen voi ihan hyvin käyttää, mutta ei kannata luottaa siihen, että suojaus toimii enää täysillä.

4 kommenttia:

 1. Voiko noista brittiläisistä verkkokaupoista saada vanhentuneen voiteen? Tilasin Intensive Moisture Balancea mitä olen jo käyttänyt pitkään. Se oli eka kerta, kun olen kosmetiikkaa ostanut verkkokaupasta. Voide haisi ihan erilaiselle, kuin aikaisemmin. Haju oli jotenkin eltaantunut, mutta muuten se vaikutti samalta. Aluksi käytinkin sitä, mutta haju alkoi pyöriä nenässä koko päivän, niin mun oli pakko hylätä koko rasva.

  Ihmettelen vaan, että jos noi säilyvyysajat on noin pitkiä niin voiko se olla pilaantunut?

  VastaaPoista
 2. Toihan kuulostaa juuri siltä kopiotuotteelta mistä oli tuo eilinen blogijuttu. Miks se olis pilaantunutta? Ennemmin epäilisin, että se jotain muuta töhnää tuubissa.

  VastaaPoista
 3. En pysty sanomaan onko tuote pilaantunut, vai muuten erilainen. Tuo pilaantuminen voi olla aivan mahdollista. Kirjoittin vuosi sitten siitä miten kiinnostunut Hämeenlinnan terveystarkastaja oli meidän verkkokauppatuotteista. Olin siitä ihan hämmästynyt, kun en ollenkaan ajatellut terveystarkastajan siihen puuttuvan. Silloin kyse oli verkkokauppatuotteiden säilytyksestä. Terveystarkastajan mukaan pilaantumis mahdollisuus on suuri, kun kauppiaat säilyttävät tuotteita autotalleissa, vaatekaapeissa ja ulkovarastoissa. Sain olla ihan tiukkana, että hän uskoi meidän verkkokauppamyynnin tulevan samasta hyllystä, kuin muukin myyntitavara. Brittiläisistä verkkokaupoista on suuri mahdollisuus saada vanhoja tuotteita. Monet ostaa konkurssipesiä, tai kauneushoitolan lopetuseriä. Tuotteet ovat saattaneet seisoa jo muutaman vuoden jonkun hyllyssä.

  Suosittelen, että erilaiselle haisevaa voidetta ei kannata käyttää. Se on parempi heittää pois. Jos siinä on jotain melamiineja mitä löytyi kiinalaisista äidinmaidonvastikkeista se ei käy edes jalkavoiteena.

  Inkeri

  VastaaPoista
 4. Olen itse kosmetologi/yrittäjä ja käytän erästä tunnettua ranskalaista ammattisarjaa. Maahantuoja kertoi, että eräs isohko Jerseyn saarelle rekisteröity verkkokauppa jäi kiinni kopiokosmetiikan välittämisestä. Sivut suljettiin ja omistaja sai tuomion. Meni muutama kuukausi ja taas on uudella nimellä verkkokauppa, joka välittää kiinalaista p:tä.
  Venäjällä homma on kuulemma tosi hurjaa. Suurin osa kopiokosmetiikasta myydään venäläisille. Helpointa on kopioida ammattikosmetiikkaa ja väittää isompia pulloja ammattituotteiksi. Tällä käyttämälläni sarjalla on yhteinen maahantuoja Suomeen ja Balttiaan ja siksi he seuraavat venäläisten tekemää kauppaa. Inkku taitaa jo arvatakkin mistä sarjasta on kyse.
  Onhan se kiva, kun jaksat neuvoa ihmisiä välttämään virheitä. Itse en enää viitsi, kun ei asiakkaat kuuntele. Sit tullaan kyllä rutisemaan, kun oma tilaus onkin ollu pelkkää vaseliinimoskaa.

  VastaaPoista