lauantai 30. heinäkuuta 2016

Verkkokauppa on yksi osa palveluamme

Olen taas törmännyt siihen, että ihmiset ovat ostaneet ulkomaisista verkkokaupoista Dermalogican ammattituotteita. Nyt kuulin parilta asiakkaalta, että he luulivat ostavansa tuotteita samasta verkkokaupasta mistä esimerkiksi meidän hoitolamme ostaa. Tässä on takana kyllä suuri tietämättömyys siitä miten yritykset toimii.

Kuluttajalle ei ole mitään hyötyä ostaa yksittäisiä ammattikäyttöön tarkoitettuja Dermalogican tuotteita itselleen kotiin. Tämä on sellainen ilmiö mitä en pysty käsittämään kuinka se voi jonkun päähän pälkähtääkään. Jos joku aine olisi niin älyttömän tehokasta kotikäytössä, niin kai minä sitä teille kauppaisin ja unohtaisin koko kasvohoidot. Näinhän se ei ole, vaan tarvitaan vähintään kymmentä eri tuotetta ja niiden oikeat sekoitussuhteet ennen, kuin on koossa kasvohoitoon tarvittavat tuotteet. Sen jälkeen pitää vielä tietää mihin ja miten ne tuotteet käytetään.

Kosmetologit ostavat kaikki tuotteet viralliselta maahantuojalta PR-Cosmeticilta. Dermalogicaa myydään ainoastaan kosmetologeille jotka käyvät noin kymmenen päivän koulutuksen niihin ja sitoutuvat ylläpitämään ammattitaitoaan jatkuvasti. Sen lisäksi pitää ostaa perusvarasto jonka hinta on noin 6000-7000€ ja tätä et voi ostaa ellei sinulla ole Y-tunnusta. Jokaisella suomalaisella yrittäjällä on Y-tunnus, joka kertoo sinun olevan ennakkoverojen perinnän alainen. Näin kauan, kun olen yrittäjänä ollut siitä on tullut minulle tutumpi, kuin sosiaaliturvatunnuksesta. Käytän paljon enemmän tuota Y-tunnuksen numerosarjaa, kuin sosiaaliturvatunnusta. Ilman Y-tunnusta yrittäjä ei voi toimia. Näitä ulkomaisista verkkokaupoista ostettuja Dermalogican ammattituotteita ei saa myydä, kuin yrittäjille. Jos niitä on jossain myynnissä kuluttajille se on heti merkki siitä, että nyt on jotain vilppiä tehty. Ne eivät tule Dermalogican tehtaalta suoraan, vaan kyse on kopioista, tai varastetusta tavarasta.


Käytän itse aika paljon verkkokauppoja, kun en koskaan ehdi muuten ostoksille. Kuitenkaan en koskaan ostaisi verkkokaupasta kosmetiikkaa, luontaistuotteita, ravintolisiä, tai lääkkeitä. Kiinassa on ihan oma teollisuuden laji nämä pilleri-ja voidekopiot. Käykääpä katsomassa Suomen tullin sivuilta, kuinka paljon he takavarikoivat pelkkiä kosmetiikka-ja luontaistuotekopioita. Kysymys on valtavan suuresta systeemistä jossa ainoastaan raha merkitsee jotain. Suurin osa kosmetiikasta mitä verkkokaupoista ostetaan on täysin priimaa, mutta siinä on riski. Nimenomaan brittiläiset
verkkokaupat myyvät nämä kiinalaiset kopiot. Dermalogicalla ei ole mitään virallista verkkokauppaa, vaikka näissä kaupoissa niin väitetään. Yksi merkki väärästä toiminnasta on nuo ammattituotteet, jos niitä myydään, niin voi tehdä johtopäätöksen, että muutakin voi olla vialla.

Meidän omassa verkkokaupassa on aina samat tarjoukset, kuin hoitolassakin. Meillä ei mene postituskuluja joten kannattaa laskea sekin etu. Jostain syystä kuluttajilla ja muilla yrittäjillä on
sellainen käsitys, että verkkokauppa on kultakaivos. Se on ihan harhaa, koska yrittäjäjärjestöjen tilastojen mukaan verkkokaupan liikevaihto on noin 10-15% "kivijalkaliikkeen" liikevaihdosta. Ei siis tarvitse pelätä sitä, että joku suomalainen yrittäjä verkkokaupalla rikastuisi. Minulle on alkanut hiljakseen valkenemaan, että osa ihmisistä ei periaatteessa käytä oman kaupungin, tai tuttujen palveluita ettei, vaan kukaan tuttu hyödy hänen rahoistaan. Tämä saattaa olla osa suomalaiskansallista kateusilmiötä. Onneksi on vielä suurempi osa niitä ihmisiä, joita omatkin asiakkaani ovat, että he haluavan nimenomaan kannattaa omaa kaupunkia ja tuttuja pienyrittäjiä. 

8 kommenttia:

 1. Miksiköhän ammattisarjat laittavat yleensä tuotteet myyntiin erilaisiin verkkokauppoihin ja yleensä edullisimmin hinnoin kun hoitolahinnat? Mielestäni tämä on väärin kosmetologeja kohtaan kun asiakkaat voivat ostaa samat tuotteet muualta halvemmalla. Kyllä ulkomailla on Dermalogican auktorisoituja verkkokauppoja, joista tilaaminen on luetettavaa. Kyllä ammattikokojen tilaaminen ulkomailta houkuttaa, koska ne ovat enimmäkseen samaa tavaraa kun mitä asiakastuotteet ovat. Kuitenkin niiden myyminen on laitonta ja kuten kirjoitit ovat tuotteet enimmäkseen varastettuja. Mielestäni tuetteet pois verkkokaupoista ja myynti ainoastaan hoitoloihin.

  Pirkko

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi. Siinä on aika monta virheellistä käsitystä. Ensinnäkin Dermalogicalla ei ole yhtään autorisoitua verkkokauppaa! Jos jossain näin väitetään se ei ole totta. Nykyään voidaan väittää aivan mitä tahansa ja netissä tätä tehdään paljon. Löytyy monia verkkokauppoja joissa on jos jonkinlaisia Dermalogican "virallisen" verkkokaupan väitettä, mutta ne ovat valetta.
  Toinen väärä käsitys on, että ammattituotteet olisivat samaa tavaraa, kuin asiakkaalle myytävät tuotteret ovat. Ammattituotteista on 90% aineita joita ei ole tarkoitettu ammattikäyttöön. Ainoastaan yksi kosteusvoide ja kolme puhdistustuotetta ovat samoja, kuin myynnissäkin. Eihän olisi mitään järkeä tehdä kasvohoitoa niillä tuotteilla mitä asiakas käyttää kotona muutenkin.
  Näiden ammattituotteiden myynti verkkokaupoissa on ehdottoman laitonta. Jos tuotteet ovat aitoja ne eivät tule suoraa Dermalogican tehtaalta, vaan ne ovat varastettu, tai jonkun muun laittoman toiminnan kautta tulleita. Ne voivat olla myös kopioita, koska yksinkertaisia ammattikokoja on helpompi kopioida, kuin myyntitavaraa.

  Luen juuri Hillary Clintonin muistelmia hänen ulkoministeriajoistaa. Hän teki ensimmäisen ulkoministerivierailun Aasiaan ja yksi syy oli se, että aasialaiset kopiotuotteet heikensivät USA:n taloutta entisestään. Myös Dermalogica on amerikkalainen tuote jonka aitous on rehelliselle yritystoiminnalle vakava asia. Tämä kopiotavarakauppa on, niin valtavaa, että se romauttaa yhden maailman mahdin USA:n talouselämää ja nostaa toisen mahdin eli Kiinan talouden veturiksi. Me toistaiseksi koemme vain pieniä roiskeita siitä myrskystä mitä maailmalla tapahtuu kopiokaupassa. Ne pienetkin roiskeet vaurioittavat talouselämää Suomessa ja se vaurioittaa minun yritykseni liikevaihtoa enemmän, kuin kotimainen harmaa talous.

  Jos ihan suoraan sanon, niin ihmettelen miten naivi suomalainen kuluttaja on. Luulisi, että hälytyskellot soi, jos jossain myydään tavaraa kolmasosalla siitä hinnasta mitä se kaupassa maksaa. Ahneus ilmeisesti sokaisee harkintakyvyn. Nythän Suomessa tehdään mittavat investoinnit siihen, että kuluttaja saa varmasti aitoja lääkkeitä apteekista. Pakkaukset muutetaan kokonaan, että niitä pystytään paremmin kontroloimaan. Eikö tällaiset uutiset herätä kuluttajia huomaamaan miten paljon näitä kopioita on tarjolla. Venäjällähän käsittääkseni ei apteekeistakaan saa enää muita, kuin kopiolääkkeitä. Yrittäkää olla valveilla ettei teitä huijata.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Kirjoituksessani on yksi virhe enkä pääse sitä enää korjaamaan. Tuo lause missä on luku 90% on näin: ammattituotteista 90%on aineita joita ei ole tarkoitettu kuin ammattikäyttöön.

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Todella ihmettelen miten juuri Englannissa on paljon verkkokauppoja, joissa Dermalogicaa myydään. Ovat todella isoja verkkokauppoja. Onhan Suomessa ainakin tämä teidän ja maahantuojan verkkokauppa sekä pari muutakin, joissa yhdessä näkyy olevan ammattikokojakin myytävänä.

   Pirkko

   Poista
  2. Kiva, kun saamme keskustelua aikaan. Kommentoikaa muutkin kokemuksianne ja näkemyksiänne.
   Verkkokaupat ovat tulleet jäädäkseen yhdeksi ostotavaksi ja en missään tapauksessa siitä valita. Yrittäjän velvollisuus on aina sopeutua tilanteeseen. Se harmittaa, jos kilpailu ei ole tervettä ja siinä on rikollisuus mukana, niin kuin näissä kopiotuotteissa.

   En itse ollenkaan aktiivisesti seuraa muiden verkkokauppojen toimintaa ja en tiennyt, että joku suomalainen myisi ammattikokoja. Olettaisin sen olevan firman jonka omistus ja varastot ovat muussa maassa. Yhtä hyvin minä voisin niitä myydä, mutta tiedän sen loppuvan lyhyeen, koska en saisi tavaraa normaaleja reittejä pitkin ja Dermalogica otettaisiin kokonaan minulta pois.

   Inkeri

   Poista
 4. Tarkennan vielä tätä kommenttiani ettei kenellekään jää väärää käsitystä. Dermalogicalla ei ole missään päin maailmaa heidän itse ylläpitämää verrokauppaa. Rehelliset verkkokaupat ovat samanlaisia yrittäjiä, kuin mekin. Heillä on kauneushoitola ja sen myynnin lisäksi vielä verkkokauppa, niin kuin on meilläkin. Suomessa tiettävästi minun lisäksi on pari muuta. Toistaiseksi me olemme ainoita Suomessa jotka pystymme antamaan tarjouksia, koska olemme suurin Dermalogican käyttäjä Suomessa. Näistä kotimaisista kaupoista en ole koskaan kuullut kenenkään saaneen kopiotavaraa.
  Ulkomaisista verkkokaupoista Dermalogica saattaa olla halvempaa ihan verotuksellisista syistä, mutta korkeintaan n. 20% ja siihen on muistettava lisätä lähetyskulut yms.kulut ja usein hinta nousee lähes samaan kuin Suomessakin. Joka maassa on yksi, tai isoissa maissa useampi virallinen maahantuoja, jonka kautta kaikki Dermalogican tuotteet maahan tulee. Tämä on käytäntö kaikissa kosmetiikkasarjoissa. Paitsi Englanti on ollut pitkään markkinahäirikkö ja siellä ei ole yhtä maahantuojaa. En ymmärrä miksi näin on päässyt käymään, mutta tilanne oli tämä jo kun Dermalogica tuli Suomeen. Dermalogicaa tulee montaa tietä Englantiin ja silloin aina rikoksen vaara on suurempi. Suurin osa heidänkin verkkokaupoista on täysin rehellisiä, mutta minähän kuulen vaan niistä jutuista kun ostos on mennyt pieleen.
  Tottakai on aivan ymmärrettävää, että asiakas ostaa sieltä mistä halvemmalla saa. Se on kuitenkin muistettava, että jos joku on liian halpaa se ei ole oikeata tavaraa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 5. Harrastan jonkin verran ulkomaisia nettikauppoja kosmetiikan suhteen. Käytän muutamaa tarkkaan valittua kauppaa, jotka on kansainvälisesti tunnettuja ja hyvämaineisia. Vaihtoehtoisesti käytän sellaisia kauppoja, joita kyseisessä maassa asuneet ystäväni ovat suosineet.

  Ulkomuoto kertoo aika hyvin kaupan uskottavuudesta. Yleensä hyvät kaupat ovat visuaaliselta ilmeeltä ammattimaisen näköisiä, sivuilla on selkeät yhteystiedot, eikä toimitusehtoja tarvitse kaivella tuntikaupalla sivujen syövereistä.

  Yleisesti ottaen ostan ulkomaisista nettikaupoista sellaisia merkkejä joita ei myydä Suomessa.

  VastaaPoista
 6. Parasta on aina, kun joku sellainen suosittelee joka on itse jo usein käyttänyt kyseistä verkkokauppaa. Mihinkään vakuttaviin todisteisiin ei pidä uskoa ainakaan Dermalogican kohdalla. Meidän verkkokaupassa ja kotisivuilla on kaikki ne merkinnät mitä Dermalogicaa myyvä kauneushoitola käyttää eli niitä ei ole meillä ja sellaisia ei olekaan.
  Selvennän vielä tätä kopiokosmetiikkaa. Kyse ei ole siitä, että joku olisi kopioinut samanlaisen tuotteen, niin kuin on käsilaukuissa, tai t-paidoissa. Niitähän voi aivan hyvin käyttää. Kopiokosmetiikka on käyttökelvotonta. Pakkaus on kopioitu, mutta aine on jotain vaseliinilitkua. Sellaisen käytöstä tulee vaan ikävyyksiä ja jos sellaisen jostain saa sitä ei pidä missään tapauksessa käyttää.

  Inkeri

  VastaaPoista