tiistai 5. heinäkuuta 2016

Ihonpuhdistuksen kautta inttiin

Taas uusi erä nuoria miehiä astui armeijan harmaisiin maanantaina 4.7. Pysyn aika hyvin selvillä varusmiespalvelun aloituksista ja lopetuksista, koska monivuotiset vakioasiakkaat tulevat teinipuhdistukseen ennen ja jälkeen armeijan. Se tiedetään, että iho kärsii armeijan aikana ja fiksut nuoret miehet hoitavat ihonsa jo ennen, kuin ongelmia tulee.

Tähän alokas erään meni harvinaisen moni vakioasiakas ja siksi kirjoittaminen siitä tulikin mieleen. Hassua myös, että kaikki nämä pojat on sellaisia jotka muistan ihan heidän syntymästään saakka. Heidän äitinsä ja muu sukunsa ovat olleet asiakkaitani kymmeniä vuosia. Tiedän, että heidän äitinsä tuntee aikamoista haikeutta ja en ihmettele, jos heitä itkettääkin, kun poika lähtee armeijaan. Haikeus minullekin tulee ja hyvä etten kyyneleet silmissä toivottele heille hyvää kesän jatkoa. Tiedän ettei armeijasta palaa enää ujo poika, vaan miellyttävä aikuinen mies. Yleensä asiakassuhde näihin nuoriin miehiin jatkuu aika saman kaavan mukaan. He lähtevät armeijan jälkeen opiskelemaan ja siinä vaiheessa heidän äitinsä vie heille heidän pyytämiä tuotteita. Muutamia hoitokertoja tehdään lomilla opiskelun alkuvuosina, mutta päälle parikymppisenä hoitotarve vähenee. Sen jälkeen he tulevat hakemaan lahjakortteja äidilleen ja myöhemmin vaimoilleen. Moni on tullut ylpeänä näyttämään jälkikasvuaan ostoksilla käydessään. Sitten, kun heidän lapsensa on teini-ikäisiä he tulevat meille ihonpuhdistukseen. Nyt pahaa pelkään, että olen jo eläkkeellä, kun tämän alokasporukan lapset ovat ihonpuhdistuksen tarpeessa.

Tietysti on mukavaa seurata, kun teinitytöt aikuistuu ja löytävät paikkansa elämässä. Tytöillä ei ole tällaista selvää pykälää, niin kuin armeija on joka muuttaisi heidät aikuisiksi. Aika moni tyttöasiakkaani on myös käynyt intin, mutta he eivät muutu sinä aikana yhtä paljon, kuin pojat. He ovat jo armeijaan mennessään selvästi kypsempiä, kuin saman ikäiset pojat.

Armeija aikana rasvoittuvat ihot voi mennä todella huonoon kuntoon. Varsinkin acneihoisten tilanne voi pahentua huomattavasti. Onneksi nykyisin armeijan lääkärit ymmärtävät acne olevan sairaus ja määräävät lääkityksen. Ihonpuhdistaminen ja yleensä peseytyminen jää ihan toissijaiseksi ja riippuu vuoden ajasta miten acne reagoi. Jos näillä helteillä myllätään mullassa ja metsäleireillä viikkotolkulla siinä kaikkien ihot alkaa puskea finnejä. Alkuun pojat ei mennessään kehtaa ottaa hoitoaineita mukaansa, mutta muutaman viikon päästä äidit käy ostamassa Clearing Skin Washia pesua varten ( 500ml 68€ 250ml 51€) ja pieni matkakoko kulkee poikien repuissa. Iltalomilla poikien kotona ollessa on tuo uusi Charcoal Rescue Masque (69€) on loistava apu ärtyneen finniselle iholle.

On kiva tietää miten fiksuja nuoria Suomessa on niin tytöt, kuin pojatkin. En yhtään pelkää millaista hoitoa vanhuksena saan, kun nämä nuoret ovat päätöksen teko ikäisiä. Heillä on empaattisuus ja järki hyvässä tasapainossa. Ylipäätänsä he ovat huomattavasti fiksumpia, kuin minä siinä iässä.

2 kommenttia:

  1. Onko näillä kahdella Ultra sensitive voiteilla muuta eroa, kuin Ultra sensitive tint on värillen ja Ultra sensitive shield on väritön?

    VastaaPoista
  2. Niillä on eroa aika paljokin. Tuo väritön Ultra Sensitive Shield sk 30 on täyteläisempi, kosteuttavampi ja siinä on herkkää ihoa suojaavia aineita enemmän. Ultra Sensitive Tint sk 30 on enemmän suunnattu kaikille ihotyypeille suojaavaksi kosteusvoiteeksi.

    Inkeri

    VastaaPoista