keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Muista pestä meikkisiveltimet!

Kesällä ihmisillä on enemmän puuteroinnin ja meikin korjaamisen tarvetta, kuin talvella koska hiki sotkee meikkiä. Joillekin on todella tärkeää, että iho pysyy täysin mattapintaisena koko päivän. Yleensä heillä on käsilaukussaan mukana joku puuteri, tai meikkipuuteri mitä lisäillään joka välissä. Olen ollut muutamassa kesätapahtumassa ja katsellut naisten vessajonoissa millaista meikkiä peilien edessä tehdään. Ensimmäisenä olen huomioinut puuterivipat ja meikkisienet. Ne ovat aivan törkeässä kunnossa. En ilkeä edes kuvitella mitä pöpöjä niissä liikkuu. Takuulla ne levittää jo zikavirusta ilman hyttysiä.

 Jotkut haluavat käyttää meikkisientä, mutta niiden kanssa pitää huomioida ettei samaa meikkisientä käytetä pesemättä, niin kauan kun kyseinen meikki riittää. Meikkisientä voi pestä fairylla, mutta sitäkään ei voi pitkään tehdä ja hygieenisintä on ostaa uusi meikkisieni silloin tällöin. Youngbloodin mineraalimeikki levitetään tuuhealla siveltimellä ja sitäkin pitää joskus pestä. Youngbloodin mineraalimeikki levittyy todella hyvin ja luonnollisen näköisesti, mutta ei siveltimellä jossa karvat ovat liimaantuneet toisiinsa kiinni ihon rasvan ja muun töhnän takia. YB:n oma kabukisivellin on luonnonkarvaa ja se on paras pestä shampoolla. Oikein likaisen siveltimen voi ensin pehmitellä Precleanse (55€) puhdistusöljyllä. Sen voi hieroa sutiin ja antaa pari tuntia vaikuttaa ja sitten vasta pestä shampoolla. Suosittelen kuitenkin, että ette päästä sivellintä siihen tilaan ettei sitä saa normaalilla pesulla puhtaaksi.

Siveltimien kuivaaminen on tärkeää tehdä oikein. Älkää koskaan laittako märkää sivellintä purkkiin seisomaan suti puoli ylöspäin. Karvoista alkaa vesi valumaan varren ja karvojen liimaus kohtaan ja karvat alkaa irtoamaan. Märkä sivellin pitää aina kuivata makuuasennossa pöydän pintaa pitkin. Näillä likaisilla meikkivälineillä tulehdusta aiheuttavat bakteerit leviää ja finnejä syntyy entistä enemmän. Koskaan ei pidä lainata toisten siveltimiä, tai huulipunia ja ripsivärejä. Vakavin asia mikä voi levitä on herbesviirus. Herbes eli yskänrokko on hyvin herkkä leviämään ja pahassa tapauksessa se voi levitä koko kasvoille ja jopa silmiin. Varsinkin teini-ikäisiä pitää ehdottomasti varottaa lainailemasta kaverin meikkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti